27-02-05

Bingo, het wordt Stockholm op zaterdag 4 juni

Na een korte nacht (verjaardagsfeest van mijn schoonzuster , gevolgd door een vergadering van de jeugdclub) stond ik op met een houten kop.  Snel Marie naar de turnclub en Louise naar de judo brengen.  Toen Veerle terugkwam van haar werk (ziekenhuis) kon ik een uurtje uitwaaien in het park van Heule en een 12-tal kilometer zeer rustig lopen.
's Avonds was het dan Gavertrimmersfeest - de jaarlijkse souper van mijn loopclub - dit jaar stond alles in het teken van "Rouge ça bouge ".  Sfeerbeelden zijn te bewonderen via www.gavertrimmers.be  Iedereen moest volledig verkleed zijn in het rood en dat zorgde nogal voor grappige taferelen. 
Ik heb het bewust niet te laat gemaakt en ook het drankverbruik in de perken gehouden, want ik had beloofd om zondagmorgen te lopen met de Gavertrimmers.  Belofte maakt schuld  en om 8u30 stond ik als één van de weinigen paraat om mijn twee toerkes (15 km) af te haspelen.
Bingo, mijn loopmaat heeft beslist om mee te gaan naar Stockholm, zodat ik meteen weet waar ik aan toe ben.  Ik heb nu nog ruim 3 maanden om bij te trainen. 
Stockholm is één van de grootste marathon ter wereld (17.000 lopers) en bovendien een beauty van een stad, die wij al lopend mogen bewonderen.  Ik kijk er al echt naar uit, dinsdag ga ik boeken.  Zin om mee te gaan ? ?

20:08 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-02-05

Badminton

Gisteren nog eens gaan badmintonnen in Gullegem. ’t Was lang geleden : oorspronkelijk gingen Veerle en ikzelf "eens samen sporten" ipv. elk apart zijn sport doen en namen we elke week een babysit. In het begin is dit een paar keer gelukt, maar de praktijk wijst uit dat we elk apart gaan en meestal zelfs geen van beiden. Met vier kleine meisjes tussen 4 en 10 jaar is dit geen evidentie.

Gisteren was het nog eens mijn beurt en het ging redelijk goed : ik heb 3 partijtjes dubbel gespeeld en 3 x gewonnen (2-1, 2-1 en 2-0). Eigenlijk is badminton een erg leuke sport – twintig jaar geleden speelde ik dit redelijk intensief – maar nu is dit louter als recreant. ’t Is ook iets heel anders dan lopen : zeer explosief, korte spurtjes, technisch en taktisch ipv. de trage, lange duurlopen. Als afwisseling kan dit wel tellen.

Dit weekend belooft weer heel druk te worden : vanavond de 30° verjaardag van mijn schoonzuster en aansluitend nog een vergadering van de jeugdclub – de oude versie dan wel te verstaan , morgen is er Gavertrimmersfeest tot in de vroege uurtjes, het jaarlijks etentje van de loopclub uit Harelbeke. Ik zal toch proberen de schade te beperken en zondagmorgen mijn 15 km af te haspelen bij de Gavertrimmers. Eens kijken hoeveel dapperen er zullen zijn… en of ik er zelf bij ben …
16:56 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-05

Quix

Net nu Bush Brussel verlaten had, ging Spencer de stad binnen.  De veiligheidsvoorzieningen waren heel wat minder, maar ik raakte de VRT-gebouwen binnen na toch wel een korte check-up.

Om 17u00 mochten we met 50 man binnen voor een preselectie voor het programma Quix.

We kregen 30 vragen (3 van de 6,  2 van de 4) in de aard van : welke zijn kometen en dan moest je 3 van de 6 kometen aankruisen, geef 3 van de 6 films waar Jack Nicholson in meespeelt, boeken van Brusselmans, gouden schoenen, juryleden Eurosong,  etc …

Het was niet echt supermoeilijk en meestal wist ik wel 2 van de 6 juist en was het gokken naar het 3° antwoord.  Ik vermoed wel dat ik de helft juist had.  Om 18u viel het verdict : slechts 15 mensen mochten door naar de mondelinge proef en Spencer was er niet bij …

Daar gaat mijn “five minutes of fame” .  Ik ga mij nu maar volop concentreren op mijn loopcarrière, wat ook al gene vetten is.  Er zit niets anders op …

Ook bedankt voor die reacties : dit doet deugd - mijn blog ben ik "what's in a name" nog wat aan het inlopen, maar ik ga mijn best doen om hem geleidelijk aan op punt te zetten en veel trainen uiteraard ...13:22 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-02-05

Lopen in en naar het park - 12 km in 1u07'

Net terug van een verkwikkend loopje naar en in het park van Heule - 't was een week geleden dat ik nog gelopen had - shame on you ! - en 't deed deugd.  Wel was het hier en daar wel oppassen voor gladde plekken, maar 't lopen in de sneeuw ging beter als verwacht.  Zaterdag beslist mijn loopmaat van de Gavertrimmers of hij meegaat naar Stockholm - marathon op 4 juni - indien hij afhaakt wordt het waarschijnlijk de Nacht van Vlaanderen voor mij.
Iets heel anders, deze namiddag ga ik voor de preselecties van Quix naar Brussel.  Een programma, dat ik nog nooit gezien heb, jaren terug heb ik mij ervoor ingeschreven op een blauwe maandag, jaren niets van gehoord, tot er vorige week een brief van één in de bus zat.  Hopelijk gaat het me goed af, ik ben wel een kwisser, maar 't moet ook een beetje meezitten.

10:36 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-02-05

Spiegelglad

Koning winter heerst weer in lopersland.  Gisterenmiddag is het hevig beginnen te sneeuwen en lagen de secundaire wegen er spiegelglad bij.  Dus moest de beloofde training er weer bij inschieten : wat is dat toch - sinds ik mijn blog begonnen ben om mijn trainingsenthousiasme op te drijven, is er al telkens een struikelblok opgedoken, zodat ik sinds dien amper gelopen heb : storm, druk programma, ziek, zwaar weekend, spiegelgladde wegen.
Telkens is het iets anders : zo gaat die marathon er nooit komen, wanneer de omstandigheden het weer toelaten, vlieg ik er weer in : beloofd !

06:11 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-02-05

Leuk weekend in Kemmel met de bende

Leuk weekendje achter de rug

Vrjdagnamiddag zijn we met de bende van den Ast ( 8 koppels – 2 vrijgezellen en 16 kleine kinderen ) op lang verwacht weekend in Kemmel geweest.  We logeerden in Hof Busschaertlinde, een mooi gerestaureerde hoeve, die hedentendage gebruikt wordt als vakantiehuis.  De locatie was prachtig en zeer comfortabel, een aanrader voor wie met een grote bende op stap gaat.  Ook de schilderachtige streek (Kemmelberg, Dranouter, Westouter, Rode berg, etc …) was adembenemend, hoewel het weer ons wat in de steek liet met af en toe een storm, regenbuien, sneeuwstormen en vriestemperaturen.  Toch hebben we een korte ( veel kleine kindjes ) wandeling gemaakt.  Verder was het vooral veel binnenwerk met de bende.  Veel leute en plezier gemaakt, bij manier van spreken hebben we al vastgelegd voor volgend jaar.

De marathonvoorbereiding is nu wel een weekje op het achterplan geraakt, maar maandagavond ga ik er weer tegenaan.  Toen ik thuiskwam had ik een mail van een loopvriend, die me vroeg of die optie voor Stockholm – marathon van zaterdag 4 juni 2005 – nog openstond.  Ik had die piste al bijna verlaten, omdat ik het niet zag zitten om alleen te gaan en geen loopcollega vond.  Indien die interesse concreet is, zie ik het weer zitten en zal Stockholm weer mijn eerste keuze worden voor mijn marathon.  Dit betekent ook dat ik mijn schema gevoelig ga moeten opdrijven want 4 juni is niet meer zo ver af ( een goede drie maanden ).


13:16 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-02-05

Ziekjes

Vandaag had ik mijn vrije dag, maar die begon al deze nacht in mineur.  In diepe slaap werd ik gewekt door mijn oudste dochter Louise, die hevige buikpijn had.  Gevolg : klaarwakker en een paar nachtelijke uurtjes beneden gezeten en bijna de hele Humo uitgelezen.  Deze morgen dan naar de huisarts en  met een staal naar het labo,  want hij denkt dat die buikpijn, die nu al weken aanhoudt van een lintworm komt.  Na de middag ging ik dan toch maar een toerke lopen, maar na mijn siësta, voelde ik mij plots ook niet meer lekker, had overal koud, hoewel de chauffage volle bak staat en ben in de zetel blijven liggen wegens 0,0 energie.
Ik vermoed dat het deze keer mijn beurt is in de ziekenboeg, in lopen heb ik nu totaal geen zin, in niets eigenlijk.  We zien wel wat er van komt, want ik heb een superdruk weekend voor de boeg.
 

15:37 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-05

Lopen in de Gavers - 21 km in 1u57'

Belofte maakt schuld - deze morgen de loopschoenen aangetrokken om eindelijk nog eens een lange duurloop te doen in de Gavers, de groene long van Zuid-West-Vlaanderen.
Ik heb drie grote toeren gelopen van ongeveer 7 km op het gemak, rustig mijmerend over de voorbije gebeurtenissen.  Telkens ik loop speelt de film zich af van alle gebeurtenissen van de laatste dagen en kan ik alles rustig eens op een rijtje zetten, sommigen noemen het runners high, voor mij is dit een moment van bezinning, terwijl ik de calorieën verbrand en de endorfines loskomen.  Gisteren was het Valentijn, maar Veerle lag geveld met een griepje in de zetel en heeft de klok rond geslapen, zodat er weinig romantiek in de lucht hing.  Bovendien is mijn oudste dochter Louise ziek met buikpijn en hebben ze van school gebeld dat Liza gevallen was op de speelkoer en haar tand gebroken was, zodat het hier op een ziekenboeg lijkt.  Vanavond ga ik eens vroeg slapen, want het optreden van REM vorige week - die Michael Stipe lijkt me een vette kluif voor psychiaters - zat nog wat in de kleren.  Telkens we uit gaan en slaap tekort komen, krijg ik mijn rammeke een paar dagen later.
 

15:35 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-05

Rotweer !!!

Wat een rotweer

Normaal ben ik van geen kleintje vervaard, maar dit weer sloeg toch alles ! Storm, windkracht aan 100 km/u, hagelbuien, sneeuwstorm, etc …

Normaal ga ik lopen bij regenweer, maar je moet het ook niet zoeken, en ik heb geen zin om de hele week ziek rond te lopen, zodat ik mijn trainingen maar wijselijk overgeslagen heb.

Zaterdag zijn we dan op voorverkenning naar Kemmel geweest.  Volgend weekend gaan we met de oude bende van jeugdclub den Ast op weekend naar Hof Busschaertlinde te Kemmel.  Zo hebben we al eens rondgekeken voor enige animatie in ons weekendprogramma, zoals het Folkcenter in Dranouter, en een plaats om te middagmalen.  We gaan op stap met 19 volwassenen en 16 kleine kinderen tussen 2 en 10 jaar.  Aangezien ik het weekendje een beetje coördineer, moest ik dringend eens tot daar rijden.  Het belooft alvast een zwaar weekend te worden met veel aandacht voor de innerlijke mens en lever en weinig aandacht voor mijn marathon-conditie.

Eigenlijk is dit wel leuk hoor : vroeger (in de late jaren ’80) zagen wij elkaar bijna dagelijks, en na jaren elkaar uit het oog verloren te hebben hebben we nu een vereniging opgericht van ex-bestuursleden van jeugdclub den Ast uit Heule : den Ast Classics (zo veel jaren later) en we organiseren op periodieke basis een activiteit zoals vroeger : een aperitiefconcert, fuif, barbecue, de Stoot van Heule tijdens de Tinekesfeesten, etc ....  Ondertussen hebben we allen kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd en voor hen organiseren we dan ook leuke activiteiten…

Zaterdag waren Veerle en ikzelf 11 jaar getrouwd en zijn we samen uit gaan eten in Bistro Marie-Jo te Wevelgem en zijn achteraf iets gaan drinken in winebar Cacahuette. 

Daardoor kon ik ’s morgens weer niet gaan lopen in natuurreservaat de Gavers in Harelbeke, waar ik lid ben van de Gavertrimmers (loopclub uit Harelbeke) en waar ik temidden een prachtige omgeving elke zondagmorgen 15 km loop.

’s Namiddags ben ik dan nog eens gaan kijken naar de voetbal : KV Kortijk – Roeselare : 2 – 2.  Vroeger was ik supporter van Kortrijk, maar nu beperkt zich dat tot passief supporteren en af en toe bij een speciale match of derby nog eens de sfeer proeven.  Het was een leuke match, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Roeselare wel verdiende te winnen …

En morgen, ja morgen, dan beloof ik opnieuw te gaan lopen ………

Tot dan …….13:14 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-05

Welkom op de marathon-blog

Hallo,
 
Dit is mijn eerste berichtje in een nieuwe blog, gewijd aan mijn marathon-prestaties.
Even kort mijzelf voorstellen : man, 39 jaar, gehuwd en vader van vier dochters tussen 4 en 10 jaar en in mijn vrije tijd ben ik een fervent loper : momenteel ben ik aan het trainen voor mijn derde marathon en in deze blog houd ik mijn vorderingen bij.  Dit stimuleert me om verder te trainen en eventjes gluren bij collega-bloggers houdt de moraal hoog.  Soms heb je minder zin om een lange duurloop te doen en als je  dan ziet dat loper x of loopster y weer in goede vorm is, dan zet dat mij ook op goede weg.
Let wel, ik ben geen topper, mijn beste marathon-prestatie is 3u 57' in 2001 (Beloeil).
Voor mijn marathon voor 2005 twijfel ik momenteel nog aan Stockholm, Torhout of Kortrijk-Brugge.  Indien ik dit niveau nog niet haal, zal het eerder iets voor het najaar zijn (Nieuwpoort-Ieper, Kustmarathon, of Echternach.
Tot nu toe heb ik al 203 km gelopen in 2005, voor mijn doen is dit al redelijk veel, want ik ben geen veel-loper.
Mijn eerst volgende test zou de Halve Marathon van Torhout kunnen zijn in maart, waar ik hoop een tijd te halen tussen 1u45' en 1u50'.
We zullen wel zien, de volgende dagen geef ik mijn trainingsvorderingen weer samen met enkele  impressies over het dagelijkse leven.  Veel leesgenot !

16:13 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |