15-03-05

28 km gelopen in de Gavers - fijn gevoel !

Net terug van een gezondheidsloopje door de Gavers – de groene long van Zuid-West-Vlaanderen – Na de wedstrijd van zondag ging ik uit voorzorg eerst maar twee toerkes van 7 km (voor de Gavers-adepten, de grote toer langs Deporama) lopen, maar ik voelde me lekker, ’t was prima loopweer, zodat ik er nog een toerke bijdeed … en uiteindelijk nog een toerke, zodat ik 28 km gelopen heb in 2u31’. Elk toerke in bijna dezelfde tijd, bijna even snel of even traag, ’t is te zien hoe je het bekijkt.
Om het nogmaals met de woorden van Museeuw te zeggen “ ik had superbenen … “ . Had ik niet om 16u aan de schoolpoort moeten staan, dan was ik waarschijnlijk nog aan het lopen…
Ik zit nu goed op schema voor 4 juni. Ik zit zelfs voorop schema, zodat ik zelfs overweeg om nog voor Stockholm een andere marathon te lopen als training.
Waarschijnlijk gaan de echte marathon-lopers me gek verklaren of ben ik nog beneveld door Runners High ? Word ik overmoedig ? Begrijp me niet verkeerd, Stockholm blijft het uiteindelijke hoofddoel, die bijkomende marathon zou volledig in functie staan van 4 juni, noem het een extra training- tijd volstrekt onbelangrijk - je moet sowieso toch nog een paar keer boven de 30 km gaan.
Wat denken jullie daarover ?
Daarnet nog eens op de Gavertrimmers-site de uitslag van Torhout bekeken van de andere jongens. Proficiat gasten, wat een tijden … vergeleken met jullie voel ik mij een echte schildpad.

15:35 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Sterk Sterk, Frank, maar pas toch maar op voor kwetsuren. Beter goed recupereren dan forceren!

Gepost door: Koen | 15-03-05

2 marathons 'k denk dat het er wat vanaf hangt wanneer je juist die eerste marathon zoekt te lopen. Een vriendin van mij deed zo ook een oefenmarathon (wel geen officiële, maar op haar eigen), voor de marathon van New York en ze is oververmoeid en doodziek aan de start in New York verschenen (en heeft er toen net geen 5u over gedaan). Volgens mij ligt dat toch aan die oefenmarathon, dat was net iets te veel van het goede... Maar iedereen is anders hé, dus misschien kan het voor jou helemaal geen kwaad.

Gepost door: Ruthje | 15-03-05

Meer kwaad dan goed. Tussen nu en 4 juni is niet genoeg tijd meer om goed te recupereren, dus naar alle waarschijnlijkheid eindig je dan met 2 suboptimale marathons in plaats van 1 goede. Ik zou het niet doen - voor het trainingseffect kan je beter je huidige schema aanhouden.

Wel leuk dat het zo prima gaat: je kan er dus wel een klein schepje bijdoen en als de trend aanhoudt wat ambitieuzer starten.

Gepost door: Stefan | 16-03-05

De commentaren zijn gesloten.