17-03-05

Endorfines op hol geslagen ... !

Gisterenavond heb ik nog 15 km gelopen in de Gavers met de loopclub. Het eerste toerke was zeer rustig – de vrouwen voorop – en in het tweede toerke worden dan groepjes gevormd volgens niveau. De vitesse ging serieus de hoogte in.
Na een nachtje slapen stel ik vast dat het toch geen goed idee is om een marathon te lopen als training voor een andere marathon. Toen ik dinsdag mijn berichtje postte, zat ik nog in een lopersroes, het was heel lekker gegaan en blijkbaar waren mijn endorfines op hol geslagen. Ik heb dat af en toe : wanneer ik goed aan het lopen ben, maak ik wilde overmoedige loop-plannen. In gedachten zie ik mij dan de marathon lopen in een ideaal scenario. Bij nader toezien moet ik dan meestal mijn mening herzien.
Ik lig nu wel een beetje voor op schema, maar ik behoud die voorsprong toch liever als pasmunt voor het spreekwoordelijke dipje, dat er ongetwijfeld nog moet komen, of tegen dat er dan toch nog een onverwachte blessure achter het hoekje zou loeren. Een extra marathon is te kort bij en zou alleen maar mijn plannen in de war kunnen sturen.
Het gaat nu behoorlijk goed, houden zo ….

13:05 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Blij dat je terug normaal denkt :-) Nee, ik dacht ook dat een marathon als voorbereiding iets te zwaar zou zijn ... een marathon is eerder een doel op zich, toch voor ons beginners

Gepost door: Koen | 18-03-05

De commentaren zijn gesloten.