28-03-05

Abdijbierenloop te Kruishoutem

Zaterdag dan toch afgezakt naar Kruishoutem – een halfuurtje rijden – voor de Abdijbierenloop. Aangezien de Spencers nogal nieuwsgierig van aard zijn – het bloed kruipt waar het niet gaan kan – hebben we in een impulsieve bui beslist om deel te nemen aan een wedstrijd, waar we de dag ervoor nog het bestaan ervan niet vermoed hadden.
Nu ja, het was geen echte wedstrijd : het was toerkes lopen van 1 km op een Finse piste, en elke ronde kreeg je een bandje, waarmee je een Abdijbier van Ename kon verkrijgen (met een maximum van 10 biertjes per persoon). Geef toe, de motivatie was stukken groter als lopen voor een onbenullige natura-prijs of een t-shirt, waarvan er al 13 in de kast liggen.
En gezien Spencer wel eens wilde weten waar Abraham de mosterd – in casu het abdijbier – haalt, was de beslissing rap genomen. Mijn zusje en een vriend waren ook mee. Betty ging ook lopen en het was de bedoeling dat ik even lang ging lopen als zij. Toen zij haar 10 toerkes gelopen had, had ik er al 13 afgehaspeld en aangezien ik niet wou stoppen op dit verdoemde getal, heb ik er nog eentje bijgelopen, zodat ik 14 km gelopen heb (in 1u13’ ongeveer) – Betty 10 km in 1u08’.
Het was een leuke training in een prachtig loopweertje. De kids waren ook mee en hebben zich rot geamuseerd op het speelpleintje. Kortom, een geslaagde happening, meer moet dat niet zijn … en wij naar huis met 10 bruine en 10 blonde Abdijbieren. Prosit !

10:22 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

motivatie Idd, dat is nog eens een goeie reden om te gaan lopen ;-). Onthouden voor volgend jaar!!!

Gepost door: Wim | 28-03-05

abdijbierloop Gisteren op sportweekend was Chris Peers (ex-wielrenner) en die loopt nu ook ... hij heeft ook deelgenomen aan de abdijbierenloop.
In ieder geval stevige prestatie, maar met de juiste motivatie is het altijd een beetje makkelijker ;-))

Gepost door: Alain | 28-03-05

Awel Da's nog eens een goeie formule voor een "loopwedstrijdje" se! :-)

Gepost door: Pinnie | 31-03-05

De commentaren zijn gesloten.