31-03-05

Mijn eerste marathon in Echternach - 24.10.1999

Zoals beloofd een verslagje van mijn allereerste marathon.
Na een loop-come-back in 1999 en een geslaagde halve marathon werden al snel plannen gesmeed voor een eerste marathon. De keuze viel op Echternach, omdat we er een leuk weekendje-uit van wilden maken en het leek me ook een prima keuze voor een allereerste, de processie van Echternach indachtig : twee stappen vooruit en drie stappen achteruit. Bovendien is het parcours in tegenstelling tot wat velen zullen vermoeden biljartvlak.
Na een gebrekkige voorbereiding – de laatste vier maanden vooraf een gemiddelde van 36 km per week en als langste duurloop amper 30 km , veel te weinig, mea culpa – stond ik bijgevolg met grote twijfels samen met een 1100 lopers aan de start. Zodoende ben ik heel erg zuinig gestart met de bedoeling om zoveel mogelijk krachten te sparen. Halverwege ben ik doorgekomen in exact 2u00’00”.
Vanaf km. 32 was het beste er echter af en was het op de tanden bijten. De kilometerpaaltjes werden mijn beste vrienden en ook de drinkpauzes werden langer en langer. Je kent dat wel, in het begin gris je een bekertje mee al lopend, maar na 30 km nam ik rustig de tijd om te drinken en de volgende post was dit al 50 meter uitbollen, op het gemak drinken en 100 meter verder wandelen.
Inmiddels was het al aardig beginnen te regenen – tot zelfs gieten toe – dat wandelen veel vervelender werd dan lopen, zodat ik op het einde toch nog een laatste boost energie vond en toch nog relatief vlot in 4u09’41” finishte. Moe maar gelukkig konden wij nippen van het beloofde glaasje champagne – die smaakte echt superlekker …
Morgen breng ik een verslagje van mijn tweede marathon.

05:23 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-03-05

Paasvakantie - maandag 12 km gelopen

Na een druk en bourgondisch paasweekend met veel etentjes , de daarbijhorende drankjes en de obligate oliebollen op de paasfoor, heb ik toch nog de tijd gevonden om een 12-tal kilometers te lopen in het park. Kwestie van het geweten te sussen.
Ik ben nu een weekje in verlof. Mijn vrouw en ik zijn beiden om beurt een week in verlof deze paasvakantie, maar een weekje congé betekent nu éénmaal niet dat ik een record aantal kilometers ga lopen. Integendeel, het is veel hektischer als een weekje werken, nu de kinderen thuis zijn en volle aandacht vragen.
Zo ben ik al de hele dag in de weer : ontbijten, boodschappen, tussenin Maud naar de zwemles brengen, eten klaarmaken, een witte was doen, wismoppen, het gras afrijden, etc …Morgen ongeveer hetzelfde scenario en bovendien is er dan het verjaardagsfeestje van Maud (5 jaar) en zit mijn huis vol met vrolijk kakelende kleuters. Als ik dan nog een restje energie over heb, kan er alsnog een toerke gelopen worden.

15:15 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-03-05

Abdijbierenloop te Kruishoutem

Zaterdag dan toch afgezakt naar Kruishoutem – een halfuurtje rijden – voor de Abdijbierenloop. Aangezien de Spencers nogal nieuwsgierig van aard zijn – het bloed kruipt waar het niet gaan kan – hebben we in een impulsieve bui beslist om deel te nemen aan een wedstrijd, waar we de dag ervoor nog het bestaan ervan niet vermoed hadden.
Nu ja, het was geen echte wedstrijd : het was toerkes lopen van 1 km op een Finse piste, en elke ronde kreeg je een bandje, waarmee je een Abdijbier van Ename kon verkrijgen (met een maximum van 10 biertjes per persoon). Geef toe, de motivatie was stukken groter als lopen voor een onbenullige natura-prijs of een t-shirt, waarvan er al 13 in de kast liggen.
En gezien Spencer wel eens wilde weten waar Abraham de mosterd – in casu het abdijbier – haalt, was de beslissing rap genomen. Mijn zusje en een vriend waren ook mee. Betty ging ook lopen en het was de bedoeling dat ik even lang ging lopen als zij. Toen zij haar 10 toerkes gelopen had, had ik er al 13 afgehaspeld en aangezien ik niet wou stoppen op dit verdoemde getal, heb ik er nog eentje bijgelopen, zodat ik 14 km gelopen heb (in 1u13’ ongeveer) – Betty 10 km in 1u08’.
Het was een leuke training in een prachtig loopweertje. De kids waren ook mee en hebben zich rot geamuseerd op het speelpleintje. Kortom, een geslaagde happening, meer moet dat niet zijn … en wij naar huis met 10 bruine en 10 blonde Abdijbieren. Prosit !

10:22 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-03-05

Abdijbier

Gisterenavond voelde ik wat pijn in mijn onderrug, zodat ik het de komende dagen wat rustiger aan ga doen.Niet dat het dramatisch is , maar je moet het toch niet zoeken. De voorbije jaren heb ik al 3 maal een acute lumbago gehad en ik ben sedertdien wat voorzichtiger geworden, want ik wil weer geen 10 dagen meer gekluisterd liggen in mijn zetel en niets kunnen bewegen. Toen pas besef je wat het is om verlamd te zijn.
Ik denk niet dat het een gevolg is van het vele lopen, want vroeger liep ik niet en kreeg ik het ook. Ik heb nu eenmaal een zwakke rug. Straks loop ik even langs bij de apotheker om een spierontspanner.
Uit voorzorg ga ik dus wat extra rustdagen plannen, geen echte ramp, want ik lig toch wat voor op schema. Bovendien heb ik met de paasdagen wat familiale verplichtingen – paashaas of wat men hier “Klokke” noemt spelen, familiebezoeken, paasfoor in Kortrijk, etc ..
Een collega van Veerle is ook een fervent loper en gaat komend weekend een wedstrijdje lopen ergens in Oost-Vlaanderen. Geen gewone race deze keer, maar een loopkoers, waar je elke kilometer een Abdijbier moet drinken. Santé zeg, zo zie ik mij geen marathon lopen… Je mag echter maximum 10 km lopen, hallo zeg, …Hij zou een flyer meegeven, misschien een ideetje te onthouden voor volgend jaar.

13:48 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-03-05

21 km in de Gavers - lopen met den Aldi

Gisterenavond zoals gepland een 21-tal kilometer gelopen in de Gavers – het eerste tourke solo, in de tegengestelde richting – en daarna nog twee tourkes met een 25-tal Gavertrimmers. Een toerke in de omgekeerde richting lopen is ook eens leuk, het breekt de sleur en je ziet eens andere lopers afkomen, die wel in de juiste richting lopen – zo kon ik onder andere Stijn Vandevelde en Veerle Dejaeghere, twee van Belgische beste crossers, voorbij zien draven. Wat een tempo zeg !
Iets totaal anders : gisteren griste ik een folder mee in de Aldi met de steraanbiedingen van de volgende week. Daarop een heel assortiment met loop-artikelen, in de Aldi-winkels verkrijgbaar vanaf woensdag 30 maart : loopschoenen met gelkussen aan 19 Euro, hartslagmeter aan 17 Euro, loopkousen aan 2,50 Euro, loopshirt – en short aan 7 Euro, etc …Hebben jullie daar al ervaring mee en wat is de mening van de loop-bloggers ? : “een buitenkansje” of “weg met die rommel…”

13:00 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Het dipje van veerle is voorbij!

Na mijn dipje van zondag had ik deze week echt niet veel goesting om te gaan lopen. De laatste week was ik telkens om 5h00 wakker doordat ik wat aan het piekeren was over Louise. Vanmorgen heb ik dan toch de draad weer opgenomen en ben ik een 50-tal minuutjes gaan lopen. Op het einde voelde ik een lichte pijn in mijn linkerknie zodat ik de volgende keer op zachte ondergrond ga lopen. Nu iets anders. Mijn ventje heeft zogezegd na lang zagen van mij zaterdag onze bomen gesnoeid maar wat hij er wel niet bijverteld heeft is dat het wel de eerste keer in 10 jaar is dat hij de bomen snoeit. Zoals zijn bijnaam doet vermoeden (spencer) is hij echt geen handige harry. De voorbije 10 jaar heb ik alle bomen gesnoeid maar nu vond ik het wel eens tijd dat hij ook eens zijn bovenarmen mocht trainen (en ook wel omdat onze bomen zoals alle andere bomen trouwens elk jaar groter en groter worden).

09:53 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-03-05

Combinatie gezin-werk-marathon

Soms vraagt men mij wel eens : een gezin met 4 kleine kinderen, een job en een marathon : hoe doe je dat toch en waar haal je de tijd ?
Wel, het is een kwestie van organisatie : eerst en vooral primeert mijn gezin en mijn lopen mag absoluut niet ten koste van het gezinsleven gaan : daarom loop ik vooral ’s ochtends in het weekend – ik haal eerst de pistolets – en wanneer ik aan het lopen ben, kan de rest van de familie rustig uitslapen – bij thuiskomst kunnen we ontbijten.
In de week loop ik ’s avonds, wanneer ik de kleintjes in bed gestopt heb en een hele avond vrij heb. Bovendien kijk ik amper televisie. Je hoort dikwijls mensen klagen dat ze nooit geen tijd hebben, terwijl ze een ganse avond voor de televisie liggen te gapen …
Nog een bonuspunt is dat mijn lopen mijn gezinsleven onrechtsreeks ten goede komt : door regelmatig te lopen is mijn conditie beter, ben ik een paar kilootjes kwijt en voel me in het algemeen veel beter als voordien. Dus is mijn lopen als het ware een investering met hoog rendement voor het gezinsleven.
Op professioneel gebied werken we beiden in een drie-vierden regeling in de zachte sector. Dat betekent dat we alletwee 28u30’ per week werken, wat toch voor een aantal vrije dagen zorgt. Bovendien ben ik ambtenaar, wat betekent dat ik heus niet kan klagen over verlofdagen en verlofregelingen … Als je jezelf heel flexibel opstelt, kan je veel terugkrijgen.
Dat verduidelijkt al een beetje mijn marathon-plannen in combinatie met een gezinsleven. Natuurlijk zijn er soms superdrukke momenten, maar met een beetje organisatie en flair slaan we er ons wel doorheen…
Gisteren was het opnieuw een rustdag in een eerder rustige loop-week. Vanavond ga ik 2 uurtjes lopen in de Gavers samen met Luc, die met me meeloopt in Stockholm.

09:12 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-03-05

Met 17.000 op pad - Stockholm volzet !

Daarnet nog eens gepiept op de website van de marathon van Stockholm. Op 18 maart waren reeds 17.000 lopers ingeschreven en hebben ze de inschrijvingen vervroegd afgesloten. Nooit eerder waren er zoveel lopers in de Zweedse hoofdstad. We zullen dus niet alleen lopen .
Gisteren heeft mijn vrouwtje opnieuw getraind, maar ze heeft al haar eerste dipje beet – het liep van geen meter en ze heeft haar toerke dan maar ingekort. Ik zal ze weer moeten oppeppen of haar nieuwe loopcarrière zal maar een kort leven beschoren zijn. .
Deze morgen dan terug naar de specialist met mijn oudste dochter. De onderzoeken wijzen uit op één of andere ontstekingsziekte aan de heup, waardoor er weinig doorbloeding meer is in de heupkom. We worden nu verder doorverwezen naar de pediater voor een grondige check-up. Toch een relatieve opluchting, want op de duur begin je spoken te zien en denk je tijdens een slapeloze nacht aan het worst case scenario.
. Om haar been verder te ontlasten loopt ze nu op krukken en voor lange afstanden hebben we een rolstoel in de thuiszorgwinkel gehuurd, want gisteren aan de zee zat ze in een aftandse buggy als baby’tje van 10 jaar, geef toe, het was geen gezicht…Vanavond gaan we op kraambezoek, zodat het een loop-rustdag wordt. Kan ook eens geen kwaad.

18:18 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-03-05

Het gezegende jaar 1965 van Bissegem

Zaterdagmorgen een uurtje gelopen in het park van Heule in de vroege ochtend. Betty Spencer moest werken zodat ik om 6u30 al op pad was.
’s Namiddags was er hier dan wielerwedstrijd voor beloften en de eindmeet ligt op 50 meter van mijn voordeur en dan loopt er hier zo veel volk rond zodat lopen dan moeilijk kan. Neen, ik woon niet op de Poggio, maar in het kleine Bissegem..
Ik heb dan maar van de nood een deugd gemaakt en in de tuin gewerkt. Betty had al een paar dagen gezaagd om de bomen te snoeien en na haar figuurlijk zagen, heb ik maar letterlijk gezaagd. Een lastige klus voor de bovenarmen..
Gisterenavond was er dan in datzelfde dorpje een reunie-feest voor de 40-jarigen – een traditie, die meestal met de tijd verwatert, maar door onze generatie – het fameuse jaar 65 – in ere wordt gehouden. Het was een komen en gaan van krasse knarren van 40 jaar, de ene al beter geconserveerd dan de andere. De meesten al jaren niet meer gezien en nauwelijks herkend. Altijd leuk zoiets ! Bovendien zei Betty dat ik er best mocht wezen tussen al die potentiële midlife-crisis wezens. De carrosserie is wel al een beetje aan het tanen, maar de motor draait nog op volle toeren..
Met een houten kop – het feestje was net iets te leuk geweest – deze morgen als tegenprestatie voor mezelf een uurtje gaan lopen om alle overtollige gifstoffen uit mijn lichaam weg te werken. Gezweet als een paard … !.
Deze namiddag gaan we dan met het gezin naar Nieuwpoort voor een dagje zee. Mijn schoonouders verblijven er op appartement en wij brengen hen een bezoekje. Kindjes en de Zee, dat is altijd bingo … en met dit lekker weertje dubbel plezier

11:25 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-03-05

Mijn zorgenkindje

Net terug van bijna anderhalve dag ronddolen in het ziekenhuis met mijn oudste dochter. Louise (10 jaar) is al het hele jaar op de sukkel. Net na nieuwjaar haar pols gebroken, daarna wekenlang buikpijn, daarna een griepje en sinds vorig weekend heeft ze onverklaarbare pijn in haar bovenbeen in die mate dat ze nog amper kan stappen. Nu mag de ellende wel een keer stoppen …
Vreemd is dat het zaterdag begonnen is zonder enige aanleiding (geen valpartij, verstuiking of verkeerde beweging, …), nee, ze weet niet hoe het gekomen is. Toen dit begon te verergeren zijn we gisteren langs geweest bij de orthopedist, die een reeks onderzoeken aanbevolen heeft.
Zo zijn we vandaag langs geweest op pediatrie, bij de radiologie, naar het labo en uiteindelijk bij radiotherapie voor een bot-scan. Je moet weten dat het Algemeen Ziekenhuis in Kortrijk vier campussen heeft, die her en der verspreid zijn in de binnenstad, zodat we de hele tijd weg en weer moesten rijden.
Maandag weten we de resultaten, hopelijk valt het mee, want we hebben ons al serieus zorgen gemaakt en het heeft ons al talrijke uurtje uit onze slaap gehouden.
Daarom dus efkens geen plaats voor lopen, of toch een beetje, zij het onrechtsreeks …De verpleger bij radiotherapie was Stijn Vandevelde, één van onze beste crossers te lande, dit jaar een podiumplaats in Dour en 6e in de eindstand van de Cross-cup - en dit als niet-prof. Bovendien is zijn vrouw Lieselot Bossuyt onlangs Belgisch Kampioene Indoor op 1500 meter geworden.
Hoewel ons loop-niveau mijlenver uiteen ligt, leverde dit toch een leuke loop-babbel op. Hij was ten zeerste geïnteresseerd in mijn marathon-plannen. Een heel sympathieke mens …Je moet er grenzeloze bewondering voor hebben als mens en als atleet.

17:32 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-03-05

Endorfines op hol geslagen ... !

Gisterenavond heb ik nog 15 km gelopen in de Gavers met de loopclub. Het eerste toerke was zeer rustig – de vrouwen voorop – en in het tweede toerke worden dan groepjes gevormd volgens niveau. De vitesse ging serieus de hoogte in.
Na een nachtje slapen stel ik vast dat het toch geen goed idee is om een marathon te lopen als training voor een andere marathon. Toen ik dinsdag mijn berichtje postte, zat ik nog in een lopersroes, het was heel lekker gegaan en blijkbaar waren mijn endorfines op hol geslagen. Ik heb dat af en toe : wanneer ik goed aan het lopen ben, maak ik wilde overmoedige loop-plannen. In gedachten zie ik mij dan de marathon lopen in een ideaal scenario. Bij nader toezien moet ik dan meestal mijn mening herzien.
Ik lig nu wel een beetje voor op schema, maar ik behoud die voorsprong toch liever als pasmunt voor het spreekwoordelijke dipje, dat er ongetwijfeld nog moet komen, of tegen dat er dan toch nog een onverwachte blessure achter het hoekje zou loeren. Een extra marathon is te kort bij en zou alleen maar mijn plannen in de war kunnen sturen.
Het gaat nu behoorlijk goed, houden zo ….

13:05 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-03-05

't Stokje van mijn ventje...

... gekregen. Hier gaan we:
1. Omschrijf jezelf in 5 woorden.
Impulsief, sportief, optimist, levensgenieter, sociaal.
2. Wat vind je mooi aan jezelf of minder mooi.
'k Heb die vraag aan mijn Frankske gesteld en hij vindt alles mooi ??? Zelf ben ik nogal tevreden met mijn gebit. 't Ligt nog niet in een potteke naast mijn bed.
3. Hoe voel je je op dit moment ?
Heel goed, juist 10 km getraind onder een stralende hemel.
4. Zou je iemand anders willen zijn ?
Eigenlijk feitelijk niet, maar als het echt moet, dan wil ik wel eens één dagje een man zijn.
5. Aan wie geef je dit stokje door ?
Ik vrees dat dit stokje hier een vroege dood sterft, maar toch probeer ik nog eens: bart (runnerforrunners), pierke en marathonmanneke.
Betty Spencer

14:11 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-05

28 km gelopen in de Gavers - fijn gevoel !

Net terug van een gezondheidsloopje door de Gavers – de groene long van Zuid-West-Vlaanderen – Na de wedstrijd van zondag ging ik uit voorzorg eerst maar twee toerkes van 7 km (voor de Gavers-adepten, de grote toer langs Deporama) lopen, maar ik voelde me lekker, ’t was prima loopweer, zodat ik er nog een toerke bijdeed … en uiteindelijk nog een toerke, zodat ik 28 km gelopen heb in 2u31’. Elk toerke in bijna dezelfde tijd, bijna even snel of even traag, ’t is te zien hoe je het bekijkt.
Om het nogmaals met de woorden van Museeuw te zeggen “ ik had superbenen … “ . Had ik niet om 16u aan de schoolpoort moeten staan, dan was ik waarschijnlijk nog aan het lopen…
Ik zit nu goed op schema voor 4 juni. Ik zit zelfs voorop schema, zodat ik zelfs overweeg om nog voor Stockholm een andere marathon te lopen als training.
Waarschijnlijk gaan de echte marathon-lopers me gek verklaren of ben ik nog beneveld door Runners High ? Word ik overmoedig ? Begrijp me niet verkeerd, Stockholm blijft het uiteindelijke hoofddoel, die bijkomende marathon zou volledig in functie staan van 4 juni, noem het een extra training- tijd volstrekt onbelangrijk - je moet sowieso toch nog een paar keer boven de 30 km gaan.
Wat denken jullie daarover ?
Daarnet nog eens op de Gavertrimmers-site de uitslag van Torhout bekeken van de andere jongens. Proficiat gasten, wat een tijden … vergeleken met jullie voel ik mij een echte schildpad.

15:35 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-03-05

Het fameuze Stokje !

Ik heb het stokje doorgekregen van Morphine, waarvoor dank trouwens.
Even verduidelijken voor niet-bloggers, een stokje is een serietje van 5 vragen, die als een soort “mexican wave” over het net doorgegeven worden, kwestie van elkaar eens van een andere kant te leren kennen. Het moet niet altijd over lopen gaan. Het zijn moeilijke vragen deze keer, het vorige stokje met 5 vragen over uw muziek-interesse lag me veel beter, maar toen was ik nog geen actief blogger. Maar vooruit met de geit :
1. Omschrijf jezelf in 5 woorden ? :
sportief, humor, trouw, doorbijter en onhandig.
2. Wat vind je mooi aan jezelf of minder mooi ?
Om het met de woorden van Clouseau te zeggen : “het zit vanbinnen, echte schoonheid zit van binnen” – minder mooi vind ik mijn kapsel - op mijn trouwdag (1994) had ik nog een weelderige haardos – daar bestaan getuigen van (sic) - , maar sinds mijn huwelijk is een krater in het midden geslagen, die geleidelijk aan uitdeinde en na mijn vierde dochter is de kleurschakering van het resterende saldo geëvolueerd van donkerbruin naar bruin met hier en daar een grijze tint …
3. Hoe voel je je op dit moment ?
“ Ik heb een superdag “ om het met de woorden van Johan Museeuw te zeggen.Ken je die Museeuw-mop trouwens ? Museeuw staat te tanken met zijn BMW, tot zijn vrouw paniekerig zegt : Maar Johan toch, stommerik, waarom tank je super, we hebben toch een dieselwagen, waarop Museeuw : “Zwijg vrouwe, ik heb een superdag …. “
4. Zou je iemand anders willen zijn ?
Nee, ik ben tevreden met wie ik ben, maar als ik dan toch moet kiezen, dan zou ik één dag Paul Tergat willen zijn, maar dan alleen maar op zaterdag 4 juni …
5. Aan wie geef je het stokje door ?
Aan Betty Spencer, en loop-blogger Disrun en Dirk Lefever, voor zover ze het nog niet gekregen hebben van iemand anders.

11:03 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-03-05

Lichte training-veerle

Toen mijn ventje terugkwam van Torhout stond ik ook klaar om mijn geplande lichte training af te werken: 7,5 km in 48 min. Er stond wel een redelijk strakke wind in de open velden.
Woensdag staat er een 10 km-loop op mijn programma om er zo elke week 1à2 km bij te doen afgewisseld met wat kortere afstanden.
Mijn doel is enkel de 20 km uitlopen. In de toekomst kan ik dan eens proberen om mijn tijd wat te verbeteren (hopelijk is mijn loop-virus dan niet over). Veerle

14:46 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Halve Marathon van Torhout in 1u48'38" - Tevreden !

Na een onrustige nacht - ontwaar ik hier al enige lopersstress ? - deze morgen toch samen met 365 andere lopers aan de start van de Halve Marathon van Torhout.
Heerlijk, zo een start van een nieuw seizoen, altijd een feest : tientallen loopfolders meegraaien, de geur van zalfjes en spuitbussen opnieuw opsnuiven, weer talrijke bekende gezichten ontwaren, waaronder een acht-tal Gavertrimmers en loop-blogger Koen, en om halfelf nerveus heen en weer schuiven voor de start. Nog snel een plasje en daar ging het startschot.
Mijn doel was 1u50 en zo ben ik rustig achteraan gestart en heb constant gelopen met de handrem op, teneinde geen blessures op te lopen en met mijn marathontempo in het achterhoofd.
Aan de start was er nog een fris lentezonnetje aan het schijnen, maar die maakte al snel plaats voor een nijdige polderwind. Rond km 17 kregen we nog een korte maar krachtige vlaag op ons nek. Op het einde had ik nog genoeg reserve om wat lijken op te rapen. Na nog een laatste rondje rond de piste arriveerde ik als 300ste in 1u48'38" - geen supertijd, maar toch bevredigend.
Missie volbracht, we blijven goed op schema.

13:34 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-03-05

Wrikkelgat

Vrouwen , vrouwen, vrouwen … toch.
Je mag ze geen avond alleen laten of ze hebben al je computer gekraakt. En ik heb thuis vijf zo een exemplaren zitten … Man, man, man … miserie …
Nee, even ernstig. Ik ben blij dat mijn vrouw eventjes mijn taak heeft overgenomen. Zo kan zij ook haar vorderingen meegeven. Het is een echt “wrikkelgat”. Wist je trouwens dat wrikkelgat onlangs verkozen werd als mooiste westvlaamse woord allertijden. Voor de niet-West-Vlamingen onder jullie : wrikkelgat betekent “iemand die niet kan stilzitten” of iets dergelijks.
Dit even terzijde. Gisterenavond ben ik gaan badmintonnen. Na anderhalf uur ben ik er mee gestopt met een sluimerende blessure.
Don’ t panic !! Het gaat hier over een vervelende tenniselleboog, waar ik al een paar maanden mee sukkel en die niet vanzelf geneest. En aangezien de marathon van Stockholm nog steeds niet op handenstand wordt gelopen, heeft dit voorlopig nog geen conseqenties voor mijn loop-passie.
Vanavond ga ik waarschijnlijk nog een gezondheidsloopje doen – eventjes de beentjes strekken – en zondagmorgen (10u30) is er een eerste serieuze test : de halve van Torhout. Er zullen ook een aantal loop-bloggers deelnemen.
Aangezien ik nog niemand in levende lijve gezien heb, zal ik een korte beschrijving geven. Ik ga een fuchsia-rose singlet van de Gavertrimmers aanhebben, maar omdat er vermoedelijk een tiental dergelijke exemplaren zullen rondlopen, ga ik daarbovenop een rood petje aanhebben :
Rouge, ça bouge … !

09:55 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-03-05

Gekraakt

Dag loopbloggertjes, hier Betty (veerle) de vrouw van spencer. Terwijl mijn ventje aan het badmintonnen is heb ik mij hier voor de computer geïnstalleerd om deze loopblog te kraken, wat me redelijk vlug gelukt is.
Deze namiddag was volgens mijn "strak loopschema" de tweede dag van mijn - ik weet niet meer hoeveelste - start van mijn loopcarriére. En ik moet zeggen dat het redelijk vlot ging.
Onder een schuchter zonnetje heb ik mijn tweede training goed afgewerkt. 9 km in 62 min. Mijn tempo ligt wel niet heel hoog maar ik ben toch content van mijn eigen vooral omdat ik eigenlijk geen goesting had maar terwijl ik aan het lopen was zag ik al in gedachten de aankomst van de 20 km van Brussel.
Morgen ga ik fitnessen en zondag ga ik er terug voor en trek ik weer mijn loopschoenen aan.

21:42 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-03-05

Maandag 7 km en woensdag 15 km op cruise control !

Net terug van een gezondheidsloopje : maandag heb ik 7 km en zopas 15 km gelopen op het gemak en aan een hartslag tussen de 140 en 150. Ik heb op de weg gelopen - nu al 4 dagen op 5 op asfalt.
Om blessures - die ik kan missen als de pest - te vermijden loop ik de volgende keer zeker terug op zachte ondergrond, want de halve van Torhout zondag is weer op harde ondergrond.
Nu mijn blog al een klein beetje is ingelopen en stilaan meer op punt staat, heb ik hem gisteren uiteindelijk bekend gemaakt aan de Gavertrimmers en aan mijn loopmakker Luc, die meegaat naar Stockholm.
Gegroet Gavertrimmers en Dag Luc, veel loopplezier en train ze, die kilometers. Hoewel je in eerste instantie een najaarsmarathon gepland had en juni wat vroeg komt, was Stockholm toch een uitdaging , die je niet links kon laten liggen. Ik twijfel niet aan je slaagkansen, want je bent een veel beter loper dan mezelf.
Dat betekent nu ook dat ik een stukje anonimiteit prijs heb gegeven en me niet langer kan verschuilen achter Frank Spencer, de sullige, klunzige loser uit een BBC-reeks van uit mijn jeugdjaren. Dat verhoogt nu ook weer de druk, want nu is er geen weg meer terug en kan ik zeker niet afgaan als een gieter. De motivatie om de kilometers te malen op een mindere dag kan er alleen maar door vergroten.

10:36 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-03-05

Veerle traint voor de 20 km van Brussel !!

Eureka, mijn vrouw Veerle is ook begonnen aan de looptrainingen ...
Ik krijg hierbij wel opnieuw een déjà-vu effect, want telkens wij heroïsche verhalen vertellen over loopervaringen, begint het bij haar te kriebelen en dan stelt ze minutieuze loopschema's op, die dan na een paar trainingen meestal in de kast vliegen ...
Gisteren was het weer zover : sinds mijn blog en mijn marathon-inschrijving begon ze weer loop-goesting te krijgen en kreeg ik opnieuw vragen in de aard van "wanneer is die 20 km van Brussel ?" (29 mei) en eens te meer werd een strak trainings-schema opgesteld. Ik verschiet er al niet meer van.
Maar deze morgen werd de daad bij het woord gevoegd en heeft ze plichtsbewust haar eerste 7 km van het jaar gelopen. Hopelijk houdt ze deze keer wel vol ... Aangezien ze geen aparte blog wil schrijven, zal ik haar vorderingen maar op mijn blogje bijhouden.
Ik moet wel toegeven dat, wanneer ze éénmaal begonnen is, ze tamelijk rap vorderingen maakt. Na een paar trainingen zit ze al gauw aan 15 km. Maar dat is nog altijd geen twintig km. Eens zien of ze dit keer volhoudt. Nu dit voornemen in de openbaarheid is gekomen, is er geen weg meer terug. Doorzetten maar ... !

11:43 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-03-05

Gavers onbeloopbaar

Daarnet gaan lopen in de Gavers met de loopclub, na 100 meter was het al duidelijk dat er van lopen in de Gavers niet veel ging terecht komen - de papsneeuw van gisteren was weer aangevroren, bovendien waren er veel groeven en sporen in het ijs en was het heel gevaarlijk om te vallen of om uw voet om te slaan.
We hebben dan maar 15 km op de weg gelopen, zodat mijn weektotaal op 62 km komt en mijn voorlopig jaartotaal op 325 km, wat redelijk veel is voor een loper van mijn kaliber. Ik zit dus goed op schema.
Volgende week een eerste test in de halve marathon van Torhout. Ooit, een paar jaar geleden liep ik er 1u41', voor dit jaar mik ik op 1u50'. De tijd is echter niet zo belangrijk, alles staat in het teken van mijn marathon.

10:40 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-05

Ploeteren in het park - 1u05'

Daarnet een dik uurtje gelopen, bedoeling was mijn toerkes in het park van Heule te lopen. Je moet echter weten dat het hier gisterennamiddag en vooral deze morgen hevig heeft gesneeuwd met een dik pak sneeuw (5cm) als gevolg.
Gisteren was het echter nog beirekoud, terwijl de temperatuur vandaag pijlsnel de hoogte is geschoten met zelfs een schuchter zonnetje, dat begon te piepen achter de horizon.
Gevolg is dat onder de sneeuw in het park grote onzichtbare sneeuwpap-plassen lagen, zodat ik na 1 ronde al zeiknatte voeten had. Verschillende keren gedacht aan Yoeri, die nu waarschijnlijk op zijn loopband een leuke film aan het meepikken is, terwijl ik in die kiezige pap aan het ploeteren was. Bijgevolg heb ik dan maar de rest op de weg gelopen, zodat ik ook weer mijn kilometers (12 km) achter de kiezen heb.
Straks ga ik naar het turngala in Moorsele, alwaar mijn dochter Marie haar nieuwste kunstjes zal vertonen en morgenvroeg ga ik mijn toerkes lopen in de Gavers met de Gavertrimmers, als het parcours tenminste beloopbaar is. Dat zal ik dan morgen wel weten te vertellen. Tot dan !

16:18 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-05

28 km in de Gavers - berekoud !

Nu ik officiëel ingeschreven ben voor de marathon van Stockholm voor 4 juni resten er me nog 3 maanden om bij te trainen.  Deze morgen heb ik 28 km gelopen in de Gavers in 2u 40'. 't Was berekoud, rond de 0° en een ijzige noordenwind.  Bovendien was het soms slalommen tussen de ijsplekken - opletten geblazen - of joggen in een dik sneeuwtapijt.  Terug thuisgekomen en na een lekkere warme douche had ik twee uur later nog koud. 
Deze namiddag hebben we dan maar in een heerlijk warm huis een dvd-tje gehuurd : The Day after Tommorow.
Morgen is het rustdag en dit weekend hoop ik nog 7 en 15 km te lopen.  Vanavond schrijf ik me in voor de halve marathon van Torhout - 13 maart - Ik merk dat een aantal loopbloggers daar ook zullen lopen.
Altijd leuk zoiets !

17:38 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-05

Yes, ik ben ingeschreven voor Stockholm !!!

Ik ben gelukkig, want zopas heb ik de bevestiging gekregen van het reisbureau dat mijn citytrip naar Stockholm in de saccoche is.  Alle hotels waren immers volzet, maar er was nog ééntje in aanvraag.  Nu dus niet meer, want ik heb direct geboekt voor mezelf en mijn clubgenoot. 
De vrouwen gaan niet mee, want als niet-loper heb je nu éénmaal niet zoveel aan een marathon-weekend.  De dag ervoor moet je geen al te grote wandelingen plannen en ook geen hele menu eten, de dag van de wedstrijd sta je uren te wachten op een glimp van je geliefde, en de dag erna zijn de lopers nog aan het recupereren.
  Bovendien ben ik vorig jaar met Veerle op citytrip geweest naar Stockholm. Het is daar dat ik verliefd werd op die stad en dat het idee gerijpt is om er ooit een marathon te lopen. 
Het is bovendien nu ook weer niet zo duur : ongeveer 340 Euro voor de vlucht en 3 overnachtingen met ontbijt in een vier-sterren hotel.
Ik heb me tevens direct ingeschreven voor de marathon, want gisteren waren al 13.821 lopers ingeschreven van de maximum 17.000.  Ik vermoed dat ze binnenkort de inschrijvingen afsluiten wegens volzet.
Nu rest er ons alleen nog vele kilometers trainen.  Ik hou jullie alvast langs deze weg op de hoogte.
Gisteren heb ik nog mijn toerke van 7,2 km gelopen, het ging heel vlot.  Vandaag ging ik normaal 28 km lopen op mijn vrije dag, maar mijn echtgenote was op het onverwachts thuis wegens de witte woede, zodat we samen gesport hebben : eerst een half uurtje squashen en dan nog samen een uurtje fitnessen.  't is wel geen lopen, maar ik heb toch serieus gezweet. 
Vanavond heb ik vergadering omtrent een reunie van Volley Team Utopia Heule, waar ik vroeger nog bij gespeeld heb, zodat ik ten vroegste morgen nog een loopke kan doen.

15:28 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |