09-04-05

12 km gelopen in de Hel van het Noorden

Gisterenavond opnieuw 12 kilometer gelopen door weer en wind – waar is dat stralend lentezonnetje gebleven ? – ik kwam kletsnat en verkleumd thuis. Deze morgen stond ik zelfs in een sneeuwtapijt, hier vlakbij de “Hel van het Noorden”. Zopas heb ik toen ik naar mijn moeder reed, de Quick-Steps gezien op Bissegem-plaats. Ze waren net aan het schuilen voor een hevige vlaag met Tom Boonen als onbetwiste leider van het gezelschap. De kids hebben efkens naar Tornado Tom gewuifd.
Deze week heb ik bitter weinig gelopen, net alsof mijn spirit solidair was met de Rotterdam-lopers, terwijl ik op 8 weken van Stockholm vooral veel volume wil trainen. Dus ga ik volgende week mijn schade inhalen en voor de eerste keer boven de 30 km gaan – ik heb al 2 x 28 km getraind in maart – Ik zou ook eens iets willen uittesten qua voeding : Gavertrimmer Geert, die al verschillende marathons heeft gelopen – vorig jaar zelfs de Guldensporenmarathon in een schitterende 2u48’ - adviseerde me om vloeibare voeding te gebruiken – zo een tube’tjes, die je al lopend in je mond kan uitduwen net zoals de wielrenners – Hij gebruikt zo een drietal stuks ( rond 18 km, 27 km en 34 km) per marathon. Zo hou je je energiespiegel wat op peil. Want als je “vergeet” te eten, kan je die bekende man ontmoeten, die je liever niet tegenkomt (zo ééntje met een hamertje).
Vroeger liep ik vooral op water, druivesuiker, muesli-bar, rozijnen en een stukje banaan of hetgeen er klaarlag bij de bevoorradingsposten. Maar aangezien ik meestal in de achterste gelederen vertoef, was het beste al meestal weg …Volgende week ga ik dus het één en het ander uittesten – hebben jullie daar ervaring mee en wat eten jullie meestal bij lange duurlopen ( > 3 uur) ?

09:15 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Drinken Ik kan je Squeezy Leppin (energy boost) aanbevelen (volledig natuurlijk en in ideale verhouding). Ik gebruik alleen dat...

Gepost door: Filip | 09-04-05

Gel Ik gebruik ook die energiegels (bv. squeezy, maar er ziin ook andere), maar omdat ze nogal prijzig zijn enkel bij wedstrijden. Ze zijn erg compact en handig, als je het verdraagt. Sommigen vinden het vies, zo'n vloeibare mierezoete pasta op lichaamstemperatuur. Je kan er best eens mee experimenteren bij een van je volgende duurlopen. Wel niet vergeten om dadelijk na die gel enkele slokken te drinken om je mond te spoelen en om de gel goed te laten verteren. Als je tijdens de wedstrijd geen water meeneemt of wanneer er geen flesjes maar enkel bekertjes worden uitgedeeld aan de drankposten, ben je haast verplicht ze kort voor een drankpost snel naar binnen te werken. Als er flesjes water worden uitgedeeld, neem ik een flesje aan, loop even de drukte voorbij en spuit dan die gel naar binnen en dan drinken.

Gepost door: Jeroen | 09-04-05

Parijs-Roubaix Jij hebt paranormale gaven : je publiceert de uitmuntende Tom Boonen met de handjes in de lucht met foto de dag voor de wedstrijd ...

Gepost door: Alain | 10-04-05

De commentaren zijn gesloten.