18-04-05

Deze week toch nog 47 km gelopen

Na een loop-arm begin van de week ben ik er dan toch serieus ingevlogen : van donderdagavond tot zondagmorgen heb ik in totaal 47 km gelopen in 3 beurten. Ik sta nu op zeven weken van mijn marathon en de weken van zwaar labeur komen eraan. Deze week ga ik alvast boven de 30 km. De bedoeling is om de komende 5 weken toch drie maal boven de 30 km te trainen. Ruim twee weken voor de marathon (op Pinkstermaandag) loop in nog in Kortrijk een halve marathon als ultieme test en vanaf dan is het tapering off – rustig afbouwen naar 4 juni.
Zaterdag heb ik in Kortrijk in het Wembley-stadion 12 km gelopen ten voordele van Kom Op Tegen Kanker op de piste. Het was een benefiet-loop (24u de klok rond lopen) met tal van standjes, springkastelen, optredens en met BV’s zoals Frank Deboosere en Marc De Bel. Het zag er allemaal super-gezellig uit, maar jammer genoeg heeft het de ganse zaterdag geregend en was de publieke belangstelling zeer magertjes. Ik heb mijn rondjes afgehaspeld met Filiep Sercu, een oud-collega, die trouwens nog met ons meegeweest is bij mijn eerste marathon in Echternach. Hij liep toen een PR onder de 3u. Het was leuk om te lopen en terzelfdertijd wat bij te kletsen over het werk.
Gistermorgen ben ik dan extra vroeg opgestaan om opnieuw mijn Steenbeke-bos toer van 17,5 km te lopen in een 1u41’. Dit is redelijk traag, maar het is slechts training, bovendien probeer ik te genieten van het lopen ipv. snelheid na te streven (en blessures op te lopen). Snel(ler) lopen is voor nà juni.
Normaal ging ik meedoen aan een sport-voormiddag van de Gavertrimmers met Coopertest, Fitness en Aquajogging, maar door een persconferentie in jeugdclub den Ast te Heule ter gelegenheid van het optreden van Guy Swinnen van zondag 1 mei e.k., waar ik mede-organisator van ben, zijn de plannen in extremis gewijzigd. Na de middag heb ik dan nog efkens gekeken naar de marathon van London. Leuk is daar dat men niet alleen aandacht heeft voor de toppers, maar dat de gewone lopers ook ruim in beeld kwamen.

10:24 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hey keep on running : Good site

Gepost door: David | 24-04-05

De commentaren zijn gesloten.