27-04-05

Sauna

De voorbije dagen heb ik telkens mijn toerke van 7,2 km gelopen (in 37’ en 39’). Zoals eerder gemeld ga ik mijn trainingen lichtjes herschikken. In plaats van 3 of 4 half-lange duurlopen van ongeveer 2 uur, ga ik nu voortaan beter doseren en één echte lange duurloop van plus minus 3 uur per week plannen en daarbij nog afhankelijk van tijd en goesting een drietal kortere, maar snellere trainingen.
Morgen heb ik een vrije dag en ga ik nog eens aan een lange duurloop wagen.
Gavertrimmer Ronny heeft me geadviseerd om eens Nutrical uit te proberen. Dit is een energierijk hoolhydraatsupplement, gebaseerd op glucosesiroop. Dit wordt vooral gebruikt om verzwakte mensen (in het ziekenhuis ) in korte tijd op te krikken. Ronny heeft dit gebruikt in zijn Guldensporenmarathon vorig jaar en heeft er de man met de hamer mee overwonnen. Volgens hem heeft het een neutrale smaak en neem je best de hele tijd korte slokjes, gecombineerd met isostar. Voor alle duidelijkheid : het is puur natuur, absoluut geen doping. Ik wil nog niet meteen geschorst worden door het Wada of aan de schandpaal hangen ! Morgen geef ik mijn bevindingen mee.
Gisteren ben ik dan naar de sauna geweest met mijn vrouw Betty. Die stond echter veel te heet – de sauna uiteraard – zodat ik er maar 4 keer 10 minuutjes in gebleven ben en liters zweet gelaten heb. We nemen regelmatig een sauna en ik kan je verzekeren dat we telkens herboren terugkomen : je kan eens alle zorgen achter je laten en lekker relaxen. Bovendien is het zeer gezond. Gisteren heb ik na de sauna nog een – weliswaar kort - toerke gelopen en ook extra veel gezweet .
Wat het effect van de combinatie sauna-lopen is voor de conditie kan ik echter moeilijk inschatten. Kan het kwaad of is het een aanrader ? ? Het is uiteraard aangewezen om tussenin veel water te drinken.

11:05 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Sauna welke sauna als ik vragen mag ??
'k ga ook graag naar de sauna en verleg al eens graag , vertel me uw ervaring aub ...

Gepost door: Guido | 28-04-05

Sauna Deze keer was het in het zwembad van Heule - we zijn ook al in het Dolfijntje in Heule, Sana in Kortrijk en Nick Relax Paradijs in Kuurne geweest : ik kan ze alledrie aanbevelen, de sauna's in 't zwembad zijn wel goedkoper : 12€50 voor 2 uren privé, ongeacht het aantal personen.
Ik geef nog wel eens meer uitleg "on the run" ...
Philippe

Gepost door: frank spencer | 28-04-05

echt saunaplezier Ik kan u een echte sauna aanraden: Sauna-Pool in Vichte, met groot zwembad, professionele uitleg, publiek open op vrijdag en zondag:
www.sauna-pool.be

Gepost door: Adelbert | 28-01-07

De commentaren zijn gesloten.