29-04-05

35 km in de Gavers in 3u 11'

Gisteren heb ik mijn lange duurloop afgewerkt in natuurdomein De Gavers : 35 km in 3u 11’. Het ging relatief vlot : bewijs is dat ik elke ronde in ongeveer dezelfde tijd afgelegd heb – had het echt gemoeten dan had ik nog een rondje (7 km) erbij genomen – maar die magische klip reserveer ik voor 4 juni. Ik voel me dus klaar voor Stockholm, maar blijf uiteraard zeer voorzichtig met voorbarige optimistische geluiden – ik wil immers het lot niet tarten.
Ik heb dus zoals eerder gemeld geëxperimenteerd met het koolhydraatsupplement Nutrical – met dank aan Ronny voor de tip ! – het was een flesje van 200 ml, dat ik afgelengd heb met water, zodat ik één liter bekwam in 5 flesjes, voor elke ronde ééntje. Zodoende nam ik ongeveer elke kilometer een slokje nutrical. Na elke ronde stopte ik efkens – mijn wagen stond langs het parcours – om Isostar te drinken, me een beetje te verfrissen en een stukje banaan en/of mueslibar binnen te spelen. Het moet zijn dat het efficiënt is, want ik heb geen man met de hamer tegengekomen en ook geen hongergevoel gehad. In eerdere duurlopen had ik op het einde soms waanvoorstellingen van reusachtige Trappisten of fata morgana’s van giant barbecues of Pinnie’s cake. Nu is dit allemaal achterwege gebleven.
Mijn langste duurloop in deze marathon-campagne zit er dus op en geeft me alvast een goed gevoel voor wat komen moet. Vandaag is uiteraard een rustdag en het weekend belooft ook eerder loop-arm te worden.
Zondag ben ik de hele dag in de weer met de organisatie van ons aperitiefconcert met Guy Swinnen in den Ast te Heule en dit belooft alvast volle bak te worden. Bovendien komt de Guy eten ten huize Spencer. Als dit maar goed afloopt … In uiterste nood kunnen we misschien een geitje slachten (cfr. Stanleys Route) …

10:29 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Knap Mooie training en héél geruststellend voor Stockholm! Doe zo rustig verder...

Gepost door: Wim | 29-04-05

Waauw Dit is ne LSD om in te lijsten. Ik ben er jaloers op !! Enig idee van hartslag ?
En als Guy nog 'ns een geitje wil slachten, ik weet bij Yoeri (http://yoeri.skynetblogs.be) er nog wel een paar staan ...

Gepost door: Alain | 29-04-05

Hartslag Ik had mijn hartslagmeter niet aan, maar uit ervaring denk ik dat die tussen de 140 en 150 moet geweest zijn (zoals normaal)

Gepost door: frank spencer | 29-04-05

Sterk Sterk nummer, 35 km. vlot in een zeer sterke tijd !!! Op een maand voor Stockholm inderdaad een geruststelling, net als Alain ben ik jaloers !

Gepost door: Koen | 29-04-05

Sjieke dinges! Goeie duurloop lijkt me. Als je nog eens last krijgt van die fata morgana's moet je't maar op tijd laten weten hé, dan bezorg ik je met plezier wat cake of ander baksel... :-)

Gepost door: Pinnie | 29-04-05

35km 35km: schone training...gij liever dan ik :-) Keep on doing this good stuff.

Gepost door: David | 30-04-05

genieten van die laatste 7 zou ik zeggen :-)

Gepost door: erik | 01-05-05

De commentaren zijn gesloten.