29-04-05

35 km in de Gavers in 3u 11'

Gisteren heb ik mijn lange duurloop afgewerkt in natuurdomein De Gavers : 35 km in 3u 11’. Het ging relatief vlot : bewijs is dat ik elke ronde in ongeveer dezelfde tijd afgelegd heb – had het echt gemoeten dan had ik nog een rondje (7 km) erbij genomen – maar die magische klip reserveer ik voor 4 juni. Ik voel me dus klaar voor Stockholm, maar blijf uiteraard zeer voorzichtig met voorbarige optimistische geluiden – ik wil immers het lot niet tarten.
Ik heb dus zoals eerder gemeld geëxperimenteerd met het koolhydraatsupplement Nutrical – met dank aan Ronny voor de tip ! – het was een flesje van 200 ml, dat ik afgelengd heb met water, zodat ik één liter bekwam in 5 flesjes, voor elke ronde ééntje. Zodoende nam ik ongeveer elke kilometer een slokje nutrical. Na elke ronde stopte ik efkens – mijn wagen stond langs het parcours – om Isostar te drinken, me een beetje te verfrissen en een stukje banaan en/of mueslibar binnen te spelen. Het moet zijn dat het efficiënt is, want ik heb geen man met de hamer tegengekomen en ook geen hongergevoel gehad. In eerdere duurlopen had ik op het einde soms waanvoorstellingen van reusachtige Trappisten of fata morgana’s van giant barbecues of Pinnie’s cake. Nu is dit allemaal achterwege gebleven.
Mijn langste duurloop in deze marathon-campagne zit er dus op en geeft me alvast een goed gevoel voor wat komen moet. Vandaag is uiteraard een rustdag en het weekend belooft ook eerder loop-arm te worden.
Zondag ben ik de hele dag in de weer met de organisatie van ons aperitiefconcert met Guy Swinnen in den Ast te Heule en dit belooft alvast volle bak te worden. Bovendien komt de Guy eten ten huize Spencer. Als dit maar goed afloopt … In uiterste nood kunnen we misschien een geitje slachten (cfr. Stanleys Route) …

10:29 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

27-04-05

Betty onder de tondeuze

Om wat solidair te zijn met spencer heb ik deze morgen een bezoekje gebracht aan de kapper en in een zotte bui heb ik mijn haar dus ook maar héééél kort laten knippen en op de haartjes die nog overbleven heb ik dan maar een héééél blond kleurtje laten zetten. De kleur moet ik nog wat gewend worden (ik vind dat het hier en daar wat ros uitslaat) maar na enkele wasbeurten zal dit hopelijk ook wel meevallen. Hopelijk is spencer ook tevreden over het resultaat want hij zit nog achter zijn bureautje. Voor wat betreft spencer en zijn haardos: hij ging inderdaad zijn haardos laten groeien maar met zijn kaal plekje ging hij meer op een pater lijken dan op een viking dus denk ik dat zijn coupke ook best niet te lang is en zijn baardje ambeteerde hem ook na enkele dagen. Betty Spencer

17:13 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Sauna

De voorbije dagen heb ik telkens mijn toerke van 7,2 km gelopen (in 37’ en 39’). Zoals eerder gemeld ga ik mijn trainingen lichtjes herschikken. In plaats van 3 of 4 half-lange duurlopen van ongeveer 2 uur, ga ik nu voortaan beter doseren en één echte lange duurloop van plus minus 3 uur per week plannen en daarbij nog afhankelijk van tijd en goesting een drietal kortere, maar snellere trainingen.
Morgen heb ik een vrije dag en ga ik nog eens aan een lange duurloop wagen.
Gavertrimmer Ronny heeft me geadviseerd om eens Nutrical uit te proberen. Dit is een energierijk hoolhydraatsupplement, gebaseerd op glucosesiroop. Dit wordt vooral gebruikt om verzwakte mensen (in het ziekenhuis ) in korte tijd op te krikken. Ronny heeft dit gebruikt in zijn Guldensporenmarathon vorig jaar en heeft er de man met de hamer mee overwonnen. Volgens hem heeft het een neutrale smaak en neem je best de hele tijd korte slokjes, gecombineerd met isostar. Voor alle duidelijkheid : het is puur natuur, absoluut geen doping. Ik wil nog niet meteen geschorst worden door het Wada of aan de schandpaal hangen ! Morgen geef ik mijn bevindingen mee.
Gisteren ben ik dan naar de sauna geweest met mijn vrouw Betty. Die stond echter veel te heet – de sauna uiteraard – zodat ik er maar 4 keer 10 minuutjes in gebleven ben en liters zweet gelaten heb. We nemen regelmatig een sauna en ik kan je verzekeren dat we telkens herboren terugkomen : je kan eens alle zorgen achter je laten en lekker relaxen. Bovendien is het zeer gezond. Gisteren heb ik na de sauna nog een – weliswaar kort - toerke gelopen en ook extra veel gezweet .
Wat het effect van de combinatie sauna-lopen is voor de conditie kan ik echter moeilijk inschatten. Kan het kwaad of is het een aanrader ? ? Het is uiteraard aangewezen om tussenin veel water te drinken.

11:05 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-04-05

Recordweek - Goe bezig !

Gisteren iets vroeger opgestaan om een extra rondje te lopen, vooraleer aan te sluiten met de Gavertrimmers, die elke zondagmorgen om 8u30 starten. Bijgevolg heb ik ruim 2u. gelopen (ongeveer 22 km), wat mijn weektotaal op 72 km brengt. We zijn dus relatief goe bezig en blijven op schema.
Wel kriebelt het een beetje dat ik blijf hangen op afstanden tussen 21 en 28 km. Het zou misschien beter zijn of efficiënter als ik 1 x 32 km loop en verder 3 x 12 km in plaats van 3 halve marathons per week. Misschien is het een mentaal probleem : meer dan 3u alleen lopen is op de duur saai en als je er dan nog begint door te zitten, zoek je al eens gemakkelijker excuses om af te haken.
Samen lopen is veel leuker : zo ga ik binnenkort nog eens een grote toer lopen met Stockholmer Luc en op zondag 22 mei is er nog een gezamelijke duurloop van 32 km : Deerlijk-Oudenaarde (Kerselare). Dit is een initatief van verschillende loopclubs uit de buurt (Harelbeke, Deerlijk, Zwevegem, Beveren-Leie en Vichte). Er wordt om 8u30 vertrokken in Deerlijk en er zijn onderweg drank- en fruitstandjes, Minder getrainde lopers kunnen trouwens inpikken na 15 of 20 km. Bij aankomst is er wasgelegenheid en is een pasta-maaltijd voorzien. Daarna keert men per bus terug naar het vertrekpunt. De snelheid wordt vooraf in overleg bepaald ( ong. 10,5 km/u) en men hanteert het principe : samen uit, samen thuis.
Een prima initiatief voor duurlopers, waar ik zeker gebruik van ga maken. Als je in groep loopt met een aantal loopvrienden gaat de tijd veel rapper vooruit.
Nu iets totaal anders : ik was van plan om mijn baard te laten groeien tot Stockholm, om als een verwilderde Viking Stockholm te veroveren. Daarenboven liet ik ook mijn haar groeien. Bij nader inzien vond Betty Spencer dit toch geen goed idee en aangezien zij hier de broek draagt, kwam ze dit weekend opdraven met een hedendaags marteltuig, dat men ook wel eens tondeuze noemt. Gevolg , een gemilimeterde en gladgeschoren Spencer. Hopelijk gaan we hiermee niet dezelfde weg op als Samson en Delilah …

17:30 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-04-05

Guy Swinnen op zondag 1 mei in den Ast te Heule

Gisteren en vandaag worden loop-rustdagen – morgen ga ik terug 21 km lopen in de Gavers met de loopclub.
Dan even iets totaal anders : een beetje reclame maken voor een eigen organisatie :Gisteren had ik nog een vergadering met den Ast Classics Heule. Dit is een vereniging gegroeid uit allemaal ex-bestuursleden van jeugdclub den Ast Heule. Na elkaar jaren uit het oog verloren te hebben, hebben we vorig jaar een keer de (elf) koppen bij elkaar gestoken om een fuifke te organiseren met de dj’s van vroeger – elke generatie van de jeugdclub, die inmiddels bijna 40 jaar bestaat, was vertegenwoordigd. Deze fuif werd een overdonderend sukses, zodat er geen weg meer terug was. Bovendien moeten we af en toe iets organiseren om de vele late vergaderingen te kunnen verantwoorden aan onze partners.
Bijgevolg geven we volgende week zondag 1 mei rond de middag (12u) een aperitiefconcert met Guy Swinnen. De Diestenaar staat momenteel meer dan ooit in de picture met "Stanleys Route (VT4)" en met de release van zijn CD met zijn nieuwe groep "Swinnen".
We hebben gekozen voor een artiest die een band heeft met ons eigen jeugdclub-verleden – een logische keuze want The Scabs hebben eind jaren ‘80- begin jaren ’90 onze jeugdclub drie keer in vuur en vlam gezet !
Guy Swinnen geeft een solo-concert met eigen nummers, covers en Scabs-nummers. Iedereen is van harte welkom in de Hemelweg 34 te Heule. Bovendien is de entree gratis !
Keep on rockin' in the free world .... !

15:44 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-04-05

Gelost door Ozark Henry !

Gisteren heb ik 15 km gelopen in 1u23’ en vandaag had ik 30 km gepland in de Gavers. Het zijn er 28 km geworden : 4 grote toeren rond de Gavers in 2u25’. Eigenlijk is dit iets te snel voor mijn doen, zodat ik op het einde er wel een beetje doorzat en gepast heb voor het laatste korte toerke, om alsnog aan mijn 30 km te raken. Bovendien was mijn drinken te snel op (mea culpa) en rond de middag begon het echt warm te worden, die 30 zal voor volgende week zijn.
Ik heb ook geëxperimenteerd met een soort vloeibare astronautenvoeding – energy gel (70 gram ) van het merk aptonia – het was een zoete brij, dus moest je er veel water bij drinken, zodat mijn watervoorraad snel aan het minderen was - na 21 km heb ik daarom dan maar een stuk banaan gegeten en weeral veel gedronken. De man met de hamer ben ik dus gelukkig niet tegengekomen, maar op het eind was het beste er wel van af. We zijn dus nog niet op Stockholm-niveau, maar ik heb wel nog een aantal weken om bij te trainen – dat komt wel goed.
Verder heb ik weer bekend volk tegengekomen in de Gavers (voor mijn rubriekje BV-spotting). Opnieuw voorbijgerend door Veerle Dejaeghere, maar een grote verrassing is dit niet, omdat de Gavers haar vast trainingsparcours is.
Wie ik wel voor de eerste keer tegengekomen ben is Piet Goddaer alias Ozark Henry. Hij ging net starten aan de molen, toen ik mijn vierde toer ging beginnen. Hij was vergezeld van zijn fietsende vriendin – we hebben zelfs een paar kilometer naast elkaar gelopen – zonder één woord te zeggen, want eerlijk gezegd ben ik daar toch ook wel een beetje te verlegen voor en Piet is nu ook weer geen grote prater, bovendien wens ik die gasten ook niet lastig te vallen met allerlei small talk . Na een paar km heeft hij mij bovendien gelost om er na één toerke mee op te houden. Ik heb het dan ook maar voor gezien gehouden, evenwel na vier toerkes.

14:18 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-04-05

Veerles dipje

Gisterenavond heb ik nog 40 minuten gelopen – ik was tijdens het nieuws al knikkebollend in slaap gevallen, maar plichtsbewust zijnde heb ik toch nog mijn shoes aangetrokken om een toerke van 7,2 km te lopen.
Mijn niercrisis van vorige week is volledig afgewend – het was echter redelijk beangstigend, net niet van mijn stokje gegaan. In mijn entourage wijst men mij erop dat die nierklachten het gevolg kunnen zijn van het vele lopen. Door onbewust redelijk diep in de krachten te tasten, kan dit voor die onverklaarbare pijn gezorgd hebben. Ik weet niet of dit wel klopt – misschien is het wel puur toeval. Zijn er nog mensen die dit meegemaakt hebben ?
Ik moet er volledigheidshalve bij vertellen dat ik behalve een fles water per dag ook sloten koffie drink – misschien heeft dit er ook wel iets mee te maken. Misschien gaan we het nooit weten en hopelijk nooit meer meemaken.
Men vraagt me ook hoe het met de loop-plannen van mijn vrouw Veerle (of Betty Spencer) is. Ondergetekende heeft weeral eens gelijk gekregen – mijn déjà-vu van enkele weken geleden is uitgekomen : ze heeft al meer dan 3 weken (laatste loop = 26 maart) niet gelopen. Ze heeft dus weer motivatie-problemen, alhoewel ze ook wel een pijnlijke knie als excuus kan inroepen. De twintig kilometer van Brussel is dus uitgesloten, het nieuwe doel is nu verlegd naar de halve marathon van Izegem ( 2 juli ). Ze heeft nu echter nieuwe loopschoenen gekocht en een knieverband, dus een nieuwe come-back ( ik kan ze al niet meer tellen ) is nakend. Ik hou jullie op de hoogte.

13:14 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-04-05

Deze week toch nog 47 km gelopen

Na een loop-arm begin van de week ben ik er dan toch serieus ingevlogen : van donderdagavond tot zondagmorgen heb ik in totaal 47 km gelopen in 3 beurten. Ik sta nu op zeven weken van mijn marathon en de weken van zwaar labeur komen eraan. Deze week ga ik alvast boven de 30 km. De bedoeling is om de komende 5 weken toch drie maal boven de 30 km te trainen. Ruim twee weken voor de marathon (op Pinkstermaandag) loop in nog in Kortrijk een halve marathon als ultieme test en vanaf dan is het tapering off – rustig afbouwen naar 4 juni.
Zaterdag heb ik in Kortrijk in het Wembley-stadion 12 km gelopen ten voordele van Kom Op Tegen Kanker op de piste. Het was een benefiet-loop (24u de klok rond lopen) met tal van standjes, springkastelen, optredens en met BV’s zoals Frank Deboosere en Marc De Bel. Het zag er allemaal super-gezellig uit, maar jammer genoeg heeft het de ganse zaterdag geregend en was de publieke belangstelling zeer magertjes. Ik heb mijn rondjes afgehaspeld met Filiep Sercu, een oud-collega, die trouwens nog met ons meegeweest is bij mijn eerste marathon in Echternach. Hij liep toen een PR onder de 3u. Het was leuk om te lopen en terzelfdertijd wat bij te kletsen over het werk.
Gistermorgen ben ik dan extra vroeg opgestaan om opnieuw mijn Steenbeke-bos toer van 17,5 km te lopen in een 1u41’. Dit is redelijk traag, maar het is slechts training, bovendien probeer ik te genieten van het lopen ipv. snelheid na te streven (en blessures op te lopen). Snel(ler) lopen is voor nà juni.
Normaal ging ik meedoen aan een sport-voormiddag van de Gavertrimmers met Coopertest, Fitness en Aquajogging, maar door een persconferentie in jeugdclub den Ast te Heule ter gelegenheid van het optreden van Guy Swinnen van zondag 1 mei e.k., waar ik mede-organisator van ben, zijn de plannen in extremis gewijzigd. Na de middag heb ik dan nog efkens gekeken naar de marathon van London. Leuk is daar dat men niet alleen aandacht heeft voor de toppers, maar dat de gewone lopers ook ruim in beeld kwamen.

10:24 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-04-05

17,5 km gelopen langs Steenbeke-bos (1u41')

Eindelijk nog eens wat loopnieuws, wat toch de bestaansreden is van deze loopblog. Gisterenavond dan toch nog een toerke van 17,5 km gelopen in een heel rustig tempo (1u41’).
Na de pijnlijke niercrisis van maandag, die even snel is verdwenen als ze opgekomen is, was het de eerste loop van de week. Het was mijn Steenbeke-bos toer over het grondgebied van verschillende gemeenten : voor de streekgenoten, via Bissegem over Heule, richting Sint-Katharina (Sente), dan via Steenbeek-bos, een stukje Sint-Eloois-Winkel om via Gullegem weer in Bissegem te belanden – een serieus toerke over hoofdzakelijk landelijke wegen. Ik was nog maar net goed in gang, of de hemelpoorten begonnen zich te openen met een fikse bui en een nat pak als gevolg, maar ik moest en zou mijn kilometers afhaspelen.
Dan iets totaal anders : eergisteren vertelde ik van de U2-kaarten – gisteren was het weer van hetzelfde – vruchteloos surfen voor tickets voor Bruce Springsteen, na twee uur proberen sta ik uiteindelijk op een reservelijst. Wat me wel een beetje tegen de borst stoot is de hoge prijzen voor die tickets : van 71 tot 91 Euro + 8 Euro verzendingskosten en dan nog reservatiekosten. Vrije markteconomie noemt men dit dan.
Allez, 8 Euro verzendingskosten voor een simpel kaartje : ’t is net alsof The Boss de tickets zelf persoonlijk aan huis komt leveren …Maar als je dan ziet dat alle kaarten in een wip de deur uit zijn, wie ben ik om dit in vraag te stellen ?

10:10 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-04-05

U2 : un, dos, tres, quatorze ....

Yes, op de valreep toch nog drie tickets voor het concert van U2 van vrijdag 10 juni op de kop kunnen tikken. Ik had die bewuste zaterdag, waar alle kaartjes in een paar uur tijd de deur uitgevlogen zijn, uren vruchteloos gebeld en gesurfd om tickets. Nu heeft een vriendin van mijn schoonzus 2 x 4 tickets besteld om 100 % zeker te zijn. Wij kunnen dus met veel plezier de dubbele tickets overnemen.
We gaan dus met mijn schoonzus en mijn oudste dochter Louise naar wat toch belooft het concert van het jaar te worden. Louise is slechts 10 jaar, ik weet het , bitter jong voor dit evenement, maar ze heeft er zelf lang om gezaagd, ze is na lang ziek geweest te zijn eindelijk opnieuw beter, en als ze in de voetsporen van haar ouders wil treden, kunnen wij haar dit uiteraard niet ontzeggen. Moet kunnen ….. ! Bovendien zijn het zitplaatsen.
Het is me wat in concertland : na een relatieve “stilte” komen de kleppers opnieuw naar België : U2, Moby, Bruce Springsteen, REM, Faithless, enz … en dat allemaal in een paar weken tijd – waarom kunnen ze dat niet beter spreiden ?

20:15 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-04-05

Niercrisis

Ik heb zopas twee ellendige dagen achter de rug. Gisterennamiddag ben ik onwel geworden op het werk met hevige krampen in de onderbuik. Aangezien het niet spontaan verbeterde zijn we dan maar naar de dokter geweest, die me voor diverse onderzoeken doorverwees naar het ziekenhuis – radiologie, CT-scan en echografie en consultatie bij een uroloog - en deze morgen dan nog een urografie van de nier.
Aangezien ik wegens een eerder verkeersongeval maar 1 nier en geen milt meer heb, ben ik extra alert voor allerlei onheil in de nierstreek – ik zag mijn toekomst plots wat minder rooskleurig en maakte in gedachten al een kruis over Stockholm.
Gelukkig was het allemaal relatief onschuldig – waarschijnlijk een klein niersteentje of gruis, dat verdomd pijnlijk was – op het werk zeiden ze me dat de pijn vergelijkbaar is met barensweeën bij vrouwen. Daar kan ik natuurlijk niet van meepraten, nu wel …
Daardoor heb ik de geplande 30-km loop van vandaag verzet naar volgende week. Deze avond heeft Veerle de nacht, zodat ik pas morgen opnieuw een toerke kan lopen. Zondag heb ik nog 15 km gelopen in de Gavers en daarna naar de marathon van Rotterdam en Paris-Roubaix gekeken op tv. Proficiat trouwens aan alle Rotterdammers, die met zijn allen met verve geslaagd zijn in hun opzet. Chapeau jongens, wij hebben nog vele eenzame kilometers te goed, jullie zijn er al vanaf. Als ik jullie verslagen lees, zou ik onmiddellijk al willen inschrijven voor Rotterdam 2006. Wat een sfeer !

18:27 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-04-05

12 km gelopen in de Hel van het Noorden

Gisterenavond opnieuw 12 kilometer gelopen door weer en wind – waar is dat stralend lentezonnetje gebleven ? – ik kwam kletsnat en verkleumd thuis. Deze morgen stond ik zelfs in een sneeuwtapijt, hier vlakbij de “Hel van het Noorden”. Zopas heb ik toen ik naar mijn moeder reed, de Quick-Steps gezien op Bissegem-plaats. Ze waren net aan het schuilen voor een hevige vlaag met Tom Boonen als onbetwiste leider van het gezelschap. De kids hebben efkens naar Tornado Tom gewuifd.
Deze week heb ik bitter weinig gelopen, net alsof mijn spirit solidair was met de Rotterdam-lopers, terwijl ik op 8 weken van Stockholm vooral veel volume wil trainen. Dus ga ik volgende week mijn schade inhalen en voor de eerste keer boven de 30 km gaan – ik heb al 2 x 28 km getraind in maart – Ik zou ook eens iets willen uittesten qua voeding : Gavertrimmer Geert, die al verschillende marathons heeft gelopen – vorig jaar zelfs de Guldensporenmarathon in een schitterende 2u48’ - adviseerde me om vloeibare voeding te gebruiken – zo een tube’tjes, die je al lopend in je mond kan uitduwen net zoals de wielrenners – Hij gebruikt zo een drietal stuks ( rond 18 km, 27 km en 34 km) per marathon. Zo hou je je energiespiegel wat op peil. Want als je “vergeet” te eten, kan je die bekende man ontmoeten, die je liever niet tegenkomt (zo ééntje met een hamertje).
Vroeger liep ik vooral op water, druivesuiker, muesli-bar, rozijnen en een stukje banaan of hetgeen er klaarlag bij de bevoorradingsposten. Maar aangezien ik meestal in de achterste gelederen vertoef, was het beste al meestal weg …Volgende week ga ik dus het één en het ander uittesten – hebben jullie daar ervaring mee en wat eten jullie meestal bij lange duurlopen ( > 3 uur) ?

09:15 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-04-05

Sukses aan de Rotterdammers !

Langs deze weg wens ik nog eens alle Rotterdammers een hart onder de riem te steken voor komende zondag. Om niemand te vergeten, ga ik hier best geen namen noemen. Jongens, jullie hebben hier hard voor gewerkt, iedereen heeft hier zijn deel van de miserie gekend – soms leek het bij sommigen meer op een medische blog – ga ervoor en geniet er van.
Wij moeten nog efkens wachten – sommigen tot 1 mei, ikzelf tot 4 juni – maar we zullen zeker duimen voor jullie. Ik vermoed dat de wedstrijd zondag op televisie komt (NL2) en wacht met spanning jullie (hopelijk suksesrijke) verslagen af op zondagavond. Loop ze !

17:54 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-04-05

15 km gelopen in het ochtendgloren

De morgenstond heeft goud in de mond. Deze morgen dus extra vroeg opgestaan om anderhalf uurtje te lopen (ongeveer 15 km).
Deze week ben ik terug aan het werk en met de paasvakantie is het hier thuis extra druk met vier kids. Zo zijn we gisterenavond gaan zwemmen, maar ik reken dit niet aan als sportieve prestatie – het is meer een combinatie van toezichthoudende badmeester, relaxatie en kleedkamer-assistent. Om deze week te lopen zal ik weer ergens tijd moeten stelen.
Voordeel van terug te werken na vakantie (één van de weinige trouwens) is wel dat ik op het werk niet in de verleiding sta van een overvolle frigo, kinderfeestjes en kids, die je de oren van de kop zagen - om snoepjes, ijsjes en ander lekkers. En aangezien ik dan moeilijk nee kan zeggen en bovendien de grote kindervriend thuis ben, is de verleiding groot om een boulemie-aanval te krijgen. En dit is natuurlijk niet ideaal in volle marathon-voorbereiding. De carbo-loading is voorbehouden voor de laatste week.

12:32 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-05

Runners World

Gisterenmorgen ben ik zoals elke zondagmorgen gaan trainen met de Gavertrimmers. Deze keer was het een training met speciale gasten. Wim De Jonge, verslaggever van ons aller lijfblad Runners World, kwam samen met een fotograaf een reportage maken over de Gavertrimmers in het kader van de serie over loopclubs voor het mei-nummer van Runners World.
Zoals het een reporter van een loopblad past – hoe kan het ook anders ? - trok hij zijn loopshoes aan om samen met ons een paar toerkes te lopen in ons schitterend loopkader. Daarbij kwistig vragen stellend aan diverse Gavertrimmers. Daarbij ook enige aandacht voor mijn loopplannen (Stockholm) en dit blogje. Het is me echter een vraagteken hoe hij al die impressies en namen zal onthouden, om in een interview te verwerken. Ik heb geen notitieblokje of recordertje ontdekt onder zijn shirt.
Afwachten tot eind april, wanneer dit artikel verschijnt. Ik hou jullie op de hoogte.
Daarna gaan aperitieven in Heule, waar we in groep op een gelegenheidsterras – één van de vele - de doortocht van de Ronde van Vlaanderen gevolgd hebben of toch in een schicht de renners hebben zien passeren. Hoewel ik toch een wielerliefhebber ben, heb ik in die ene seconde werkelijk geen enkele renner herkend. Chapeau of petje af voor Tom Boonen.

11:52 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-04-05

Mijn tweede marathon in Beloeil (12/10/2002) in 3u57'42"

Mijn tweede marathon had ik gepland in Etten-Leur (eind oktober 2002). Ook deze keer was de voorbereiding niet super, maar toch had ik een 34 km-loop relatief vlot verwerkt en een wedstrijd van 30 km in Meslin gelopen en een halve marathon in 1u41’.
Het weekend van Beloeil had ik nog een training gepland van 34 km en aangezien Beloeil maar 40 minuten rijden was en ik sowieso toch > 30 km ging trainen, ben ik er in een impulsieve bui naar toe gereden en heb me pas een half uurtje voor de start effectief ingeschreven voor de hele afstand (er was ook een halve marathon) onder het motto : we zien wel … en het is maar training …
Ik had me voorgenomen om op reserve te starten ( de halve en volle marathon-lopers startten samen ) en indien nodig zou ik halverwege stoppen, teneinde Etten-Leur niet in het gedrang te brengen. Wat ik echter niet wist, was dat het parcours van de twee wedstrijden amper de eerste km hetzelfde was en dat de volle marathon één grote lus was, zodat ik moreel verplicht was om uit te lopen. Bovendien liep het erg vlot – halfweg door gekomen in 1u58’ – en relatief fris geëindigd in 3u57’.
Bijgevolg was de missie reeds volbracht en heb ik maar wijselijk gepast voor Etten-Leur. Een geluk bij een ongeluk, want die wedstrijd in Etten-Leur (Nl) werd achteraf halverwege geannuleerd wegens een zware storm (eigenlijk een orkaan). Doordat er bomen ontworteld waren en er dakpannen in het rond vlogen, werden alle lopers veiligheidshalve uit de wedstrijd gehaald, heb ik achteraf vernomen van collega-lopers, die wel gestart waren …
By the way : Gisteren heb ik nog 12 km gelopen in een zalig lenteweertje. Vandaag staat er een dagje kust op het programma in Blankenberge, waar we op camping Jamboree een sta-caravan hebben.
Morgen is er opnieuw training bij de Gavertrimmers met deze keer een speciaal tintje : Runners World, ons aller lijfblad, komt een reportage maken voor de serie over loopclubs en wij moeten massaal en uiteraard in clubtenue (voor de fotograaf) aanwezig zijn. Verslagje volgt ...

09:01 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-04-05

Aldi-sandwichman

Ik beken, ik heb loopschoenen in de Aldi gekocht ondanks jullie waarschuwingen. Maar zoals Loperke het zo mooi en zo plastisch omschreef : je kan er niet voor gekl**t zijn …
Zo heb ik voor een goeie 40 Euro, 1 paar loopschoenen, 1 loopshirt, 1 loopshort en 4 paar loopkousen gekocht. In een speciaalzaak heb ik voor die prijs misschien maar één schoen. En aangezien ik sowieso aan nieuwe schoenen toe was, heb ik de gok maar gewaagd met in het achterhoofd : “als ze niet lekker lopen, dan kan ik ze nog gebruiken om in de tuin te werken …”
Die zolen zien er echt heel stevig uit – er is een coolmax binnenzool met gelkussen – en ik voel geen wezenlijk verschil met mijn Reebok-shoes, die vijf keer zoveel kosten. Ik besef echter ook dat de loopschoenen van de Aldi in het verleden - jaren geleden - van mindere kwaliteit waren, maar alles evolueert en de tijd staat niet stil, ook niet bij Aldi. De tijd zal echter uitwijzen of het een verstandige keuze is.
Gisteren heb ik direct 12 km gelopen met mijn nieuwe loopschoenen en ze liepen echt lekker. Zo was ik volledig in mijn nieuwe outfit gekleed tot groot jolijt van mijn vrouw, die me een Aldi-manneke noemde, net weggelopen uit die nieuwe folder.
Laat ze maar lachen …
Dit weekend krijgen jullie alsnog het beloofde verslagje van mijn tweede marathon in Beloeil.

10:11 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |