04-05-05

Evaluatie van de Aldi-loopschoenen

Na het debacle van mijn ochtendloopje tussen de bliksemschichten – net op tijd terug thuis om een vlaag van reuze-hagelstenen op mijn nek te krijgen – jullie hebben misschien ook de nieuwsbeelden gezien van het onweer in onze streek – besef ik dat ik aan het ergste ontsnapt ben.
Gisterenavond heb ik dan alsnog een toerke van 7 km ter compensatie gelopen.
Deze morgen dan mijn toer van 15 km gelopen en opnieuw in een onweer beland – de hele tijd gietende regen moeten trotseren. Wat is dat hier toch met dat klimaat ? Straks moet ik terug mijn wintervestje gaan aandoen – mijn loopkleren hangen hier weeral te drogen – ook mijn loopschoenen zijn doorweekt, zodat ik best morgen mijn oude paar terug aandoe.
Ah ja, nu ik over mijn loopschoenen begonnen ben – je weet wel, die Aldi-schoenen van 18,95 Euro – na één maand (eerste loop 1 april) en ongeveer 280 km later meen ik toch te mogen zeggen dat ze reeds ingelopen zijn – kan ik niet anders dan als proefkonijn of testpiloot te concluderen dat ik een goede koop gedaan heb. Ik had ze gekocht met het idee : “ we zullen het eens proberen, valt het mee, zoveel te beter, valt het tegen, dan gebruik ik ze in de tuin”, maar ze lopen echt lekker, zijn stevig gebouwd en vertonen nog geen enkele slijtage.
Bovendien heb ik nog nergens pijn gehad – hout vasthouden ! – blaren of pijnlijke voeten. Duurder is niet altijd synoniem voor beter. Ik heb al Adidas-shoes van > 100 Euro gekocht, die mij totaal niet bevallen zijn. Als je een topmodel zoals bvb. Nike koopt, betaal je immers mee aan de gigantische reclamecampagne, terwijl ze net even goed in lage-loonlanden geproduceerd worden.
Misschien pleit het wel in mijn voordeel dat ik neutrale voeten heb en ik besef wel dat niet iedereen een marathon zal lopen op Aldi-schoenen en dat je in een running center na een loopscan veel betere (en veel duurdere) loopschoenen kan vinden, maar ik ben alvast zeer tevreden over mijn Aldi-shoes. Tegen de volgende koopsessie ( 2 x per jaar ) zullen ze al wel hun beste tijd gehad hebben ( > 1500 km ) en koop ik gewoon een ander paar.

17:08 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

kwaliteit Ik ben er van overtuigt dat die kwaliteit goed is , waarom zouden ze verschillen van topmerken die waarschijnlijk indezelfde fabriek gemaakt zijn?Maar ik zit met serieuse probleem voeten , en noodgedwongen draag ik steunzolen en blijf ik trouw aan mijn bepaald merk.

Gepost door: erik | 05-05-05

saucony Die afbeelding op je blogje , dat is toch die schoen van de Aldi hé ???
Die lijkt me verdomd veel op een topmodel van saucony ...
Kijk is op volgende link http://www.saucony.nl/content/producten/05_grid_azura.php

Gepost door: erik | 05-05-05

Ontmaskerd door een kenner ! Groot gelijk Erik, ik vond niet meteen een afbeelding van de bewuste schoen, zodat ik maar een willekeurige afbeelding (via google) genomen heb in de veronderstelling dat "niemand" het zou merken. Tot ik door een kennersoog ontmaskerd ben ... Chapeau !
Eerlijk is eerlijk, Erik - de volgende keer betaal ik je een pint !

Gepost door: Frank Spencer | 05-05-05

asics Ik heb al een aantal schoenen gehad..
maar na 6×andere ben ik tereug bij asics

Gepost door: wanno | 05-05-05

Oef... Ik vreesde al dat ik serieus in t zak werd gezet door mijn eigen sponser :-)
Het zou me misschien niet opgevallen zijn , maar door Saucony wordt ik dit jaar gesponserd , en door die verplichting moet ik met die wedstrijdschoen beginnen te lopen vandaar :-) dat het mij zo snel opviel !

Gepost door: erik | 06-05-05

SAUCONY Ik vond de schoen niet zo goed ze waren zo stuk bij de hiel en bij de veters al bij 600 km nee niet mijn schoen er zijn ook nieuwe nike erg mooi en het schijnt volgen mijn trainer mischien en goede uitvinding maar eerst zien

Gepost door: WANNO | 07-05-05

De commentaren zijn gesloten.