18-05-05

Game over ... ?

Gisteren ging ik naar de huisarts - zelf een gelegenheidsloper - voor wondcontrole. Toen die mijn lies te zien kreeg, schrok hij zich een bult en prevelde de woorden : “over die marathon mag je nu wel een kruis maken …”.
Blijkt dat er twee categorieën chirurgen zijn : diegenen, die minutieus snijden en elk minuscuul bloedvaatje afklemmen, en diegenen (gelukkig de minderheid), die er met de botte bijl doorgaan onder het motto van :”de patiënt slaapt toch en voelt niks”. Blijkt achteraf dat die bewuste maandag die tweede categorie van wacht was met als gevolg een nog steeds flink gezwollen lies annex blauwe onderbuik met bijhorende pijn en een “mission impossible”. De liesbreuk zal uiteindelijk ook wel volledig genezen, mààr met een paar weken vertraging. Het resultaat blijft hetzelfde … Je kan zo evengoed een mug doodschieten met een kanonschot …
Na rusten, rusten, rusten is het nu balen, balen, balen (niet de gemeente van Tom Boonen) ….
Bovendien kan je een uitstekende conditie 10 dagen handhaven, maar na twee weken smelt die ook spectaculair als sneeuw voor de zon. Mijn laatste loopje (10 km) dateert van 6 mei, mijn laatste duurloop (35 km) van 28 april. Dus ik moet er geen tekening bij maken … De topform zal niet op mij blijven wachten. Ik heb nu veel goesting om die loopschoenen over de haag te keilen (sorry buurman).
Ik weet wel dat alles relatief is – er lagen daar mensen in het ziekenhuis, die misschien 4 juni in zijn totaliteit niet zullen halen – maar daar heb ik nu efkens geen boodschap aan. Gewoon de bittere pil slikken … of toch blijven hopen op een mirakel ? ? ?

09:55 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Afwachten... Vervelend. Nog even rustig afwachten zou ik zeggen. En als de marathon uiteindelijk niet doorgaat, vergeet dan niet dat je loopt om gezond te zijn... Je gezondheid gaat boven alles. Als alles genezen is heb je nog jaaaaaaren voor de boeg!

Gepost door: Wim | 18-05-05

Smelten. Dat de conditie op korte termijn achteruit gaat, is een feit. Op de lange termijn gaat het wel allemaal in het rugzakje en win je zeker aan basis. Het is dus zeker niet allemaal verloren, maar gezien je ervaring ben ik zeker dat je dat ook wel weet.

Het zou mij ook inspireren tot iets creatiefs met een baseball-bat en enkele stukken oud servies maar ik zou er toch geen risiko mee nemen. Zelfs al komt het min of meer in orde, helemaal op en top ga je er toch niet meer kunnen voor gaan en wie weet wat doe je jezelf aan. Misschien toch beter alle training tot nu toe in een nieuwe opbouw rollen en over een paar maanden voor de volle 100% voor de dag komen?

Gepost door: Stefan | 18-05-05

ietjes beter ? no panic - life goes on - go to stockhom - try it - you can always stop
it is no shame
bye
luc

Gepost door: luc | 18-05-05

Verstandig blijven Afwachten ... je ziet wel ... maar idd, zeker geen risico's nemen ... je gezondheid gaat voor ... Stockholm niet halen zou jammer zijn ... maar er zijn nog andere marathons

Gepost door: Koen | 19-05-05

Je energie bewaren voor straks Het lijkt of alles in elkaar stort, je hebt een droom en die wil je waar maken. Je hebt nog onlangs tegenmij gezegd dat een blog je aanzet om door te gaan met wat je begonnen bent. Wel, je hebt een droom en die droom kan je nog altijd invullen. Misschien iets later dan gepland. Gebruik je energie voor je herstel. De marathons lopen heus niet weg..

Gepost door: Erik | 19-05-05

genieten van die rustige periode nu. Die marathons kunnen nog wel even wachten. En die specialist, misschien moet Koen die begin september ook uitnodigen .... mag ie ook eens 25 km meelopen.

Gepost door: bob | 19-05-05

De commentaren zijn gesloten.