08-06-05

The Medicine Man

Vandaag heb ik minutieus de raad van mijn dokter opgevolgd : toen ik 4 weken geleden (= woensdag 11 mei ) met een ingeknelde liesbreuk werd geopereerd, gaf deze me de raad om 4 weken te rusten, en pas dan stilletjes her te beginnen ( = loslopen, met af en toe een strook wandelen) om na 6 tot 8 weken weer voluit te kunnen gaan. Wel, vandaag, exact vier weken later, heb ik dit advies plichtsbewust opgevolgd. Ik heb een paar rondjes losgelopen in het park, heb een toerke gewandeld en heb een “klapke” gedaan met de canards … Hopelijk leest mijn dokter deze blog niet !
Nee, efkens serieus nu : ik besef maar al te goed dat ik een hoog spelletje blufpoker heb gespeeld met mijn lichaam.
Ik lag 4 weken terug nog drie dagen in het ziekenhuis, kon op Sinksenmaandag (16 mei) toen we met de kindjes naar de zee gingen amper 100 meter stappen (ik ben zelfs in de auto blijven wachten, toen de kids op het strand zaten).
Daarna ging het elke dag een beetje beter, ik ben zelfs tien dagen vroeger gaan werken ondanks een dokterbriefje tot 1 juni : zo kon ik ook weer stiekem een toerke lopen, eerst heel moeizaam en daarna telkens een beetje vlotter. Bovendien heb ik een leuke job en ga graag werken, alleszins liever dan tussen 4 muren in de lappenmand te liggen. Doordat de wonde steeds beter werd en de pijn minder, ben ik ook weer gaan geloven in de marathon met het gekende gevolg. Steeds met de gedachte in het achterhoofd : “als het niet gaat, dan geef ik er de brui aan …
Begrijp me aub. niet verkeerd : ik ga hier geen pleidooi afsteken om alle doktersadviezen naast u neer te leggen. Die mensen weten absoluut wel waarmee ze bezig zijn ! Beschouw me dus aub. niet als één of ander medisch wonder !
Ik wil maar zeggen dat iedereen zijn eigen lichaam best zelf kan taxeren en ik heb gewoon het “geluk” gehad dat ik op het moment van de spoedoperatie in bloedvorm stak, dat het geen lopers-blessure was en dat de genezing vijf voor twaalf terug ingezet werd. Een sportman in blakende conditie geneest nu éénmaal wat sneller.
Zeg nu niet verder dat Frank Spencer gezegd heeft dat …

20:27 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.