13-06-05

Hektisch weekendje !

Deze week bitter weinig gelopen – amper 19 km in een tweetal beurten – maar na een loodzware marathon is dit natuurlijk geen echte verrassing. Bovendien voelde ik donderdagavond bij het lopen lichte pijn-signalen in de bil, zodat ik mijn weg ingekort heb en wat extra rustdagen ingelast heb. Zo heb ik spijtig genoeg ook moeten passen voor de Leie-corrida in Lauwe – sorry Yoeri – maar ik ben op mijn hoede voor sluimerende blessures.
Het weekend was weer hektisch : het begon al overdonderend met het fenomenale optreden van U2. Er is al veel over geschreven en gezegd in de pers, maar ik vond het persoonlijk verbluffend. Ik heb in mijn leven als concertganger al veel grootse optredens meegemaakt, maar dit was toch van een overschrijdend niveau : een perfecte mix van “greatest hits”, die naadloos overgingen in nieuwe nummers. Zelden zoveel meegebruld en meegeshaked, het was me blijkbaar wel het weekje van de hoogtepunten en de kippevel-momenten.
Op de gigantische video-wall – van westvlaamse makelij nota bene – kon je meegenieten van modern art en flitsende concertbeelden. Dat Bono begon te prediken over de kwijtschelding van de schulden van de Afrikaanse landen en de universele rechten van de mens, neem je er graag bij. Betty, Tine en Louise waren ook zwaar onder de indruk. Ik besef nu wel dat ik de lat gigantisch hoog gelegd heb bij het allereerste concert van mijn dochtertje.
Zaterdag was er dan een reunie van mijn vorige volleybalclub Utopia Heule : er was een galamatch tussen de kampioenenploeg uit 1986 tegen een selectie oud-spelers. Ik zat bij die kampioenenploeg, maar het was intussen 15 jaar geleden dat ik nog een volleybal in mijn handen had gehad, zodat ik mij vakkundig gecamoufleerd heb op het veld. Bovendien hebben we een beetje vals gespeeld : om de ploegen wat evenwichtiger te verdelen, hebben we veiligheidshalve Dieter Verbeke (ex-nationale ploeg) in ons team gesmokkeld, zodat we met 3-2 gewonnen hebben. Achteraf was er dan een gezellig samenzijn met etentje in de cafetaria. Als je vrienden van vroeger al jaren niet meer gezien hebt, kan dit gevaarlijk laat worden. Laat ons maar zeggen dat het heel gezellig geweest is !
Zondag was het vaderkesdag en heb ik mij strategisch de hele dag laten verwennen … Vaderkesdag, I like it, voor mij mag het alle dagen vaderkesdag zijn … !!!

12:09 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dieter Hé, Dieter Verbeke, daar heb ik nog mee op kot gezeten! (Kattenberg, Gent). Doe hem eens de groeten van mij!

Gepost door: Lena | 16-06-05

De commentaren zijn gesloten.