20-06-05

Mont Ventoux

België is blijkbaar een land van “te” en extremen … : te koud, te nat, te rechts en nu was het weeral veel te warm. Waarom kan het nooit eens weken aan een stuk gewoon 22° blijven, want hier huppelt het klimaat van 14° in één ruk naar 34°. En als het te warm is, dan zet ik mijn joker in en pas voor het lopen, want ik ben absoluut geen hitte-loper, ik kan er gewoon niet tegen.
Dan drink ik me te pletter en voel ik elke kilometer mijn batterijen leeglopen. Gelukkig zaten we het ganse weekend aan de Zee, waar toch een piepklein beetje verkoeling was. Deze week ga ik mijn trainingen hervatten in de koele perioden, want ik heb de laatste twee weken bitter weinig gesport.
Iets totaal anders , of toch niet … Gisteren wakkerde een oude droom, die al jaren in me sluimert, weer efkens op, toen ik op tv beelden zag van duizenden Vlamingen, die samen met Mark Herremans de Mont Ventoux bedwongen, de kale reus van de Provençe. Als kind reeds droom ik ervan om ooit eens deze magische reus te beklimmen en gisteren begon het opnieuw serieus te kriebelen.
Na efkens surfen bleek dat Sporta een speciaal trainingsprogramma gelanceerd heeft om niet-sportend Vlaanderen aan te zetten tot bewegen met als stunt-apotheose de beklimming van de Mont Ventoux. Misschien een ideetje te onthouden voor volgend jaar : ik vermoed dat de voorbereidingen gelijkaardig zijn als voor een marathon, dus met de conditie zit het al redelijk snor …
Maar weet er iemand van jullie hoe zwaar de beklimming van de berg ( = 22 km) zelf is ? Ik besef uiteraard, als ongetraind fietser, dat het loodzwaar moet zijn, maar kan je het vergelijken met een marathon lopen of is het nog stukken zwaarder ? En wie weet, wordt dit dan een alternatief voor een voorjaarsmarathon … ?

13:21 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Eddy??? Haha, we krijgen er een coureur bij! Ik weet er niets van, maar denk dat bergop rijden (en dan nog zo'n berg!) veel lastiger is dan lopen op een vlakke ondergrond.

Gepost door: Koen | 21-06-05

Mont ventoux Ik heb geen ervaring met cols te beklimmen maar heb al wel wat heuveltjes gedaan. Ik denk dat je marathonconditie je genoeg basisconditie oplevert maar je zal toch de nodige kilometers moeten doen om de berg op te geraken. Tussen de 7 en 12 % 22 kilometers lang.
Een recreatieveling doet er gauw een 2,5 uur over vermoed ik. De benen worden tijdens het klimmen meer belast dan tijdens het lopen. Ik klim ook graag tijdens het fietsen en het moet inderdaad een mooie ervaring zijn. Een leuk idee om te doen.

Gepost door: Ronny | 22-06-05

eindhoven : ok goed idee eens die mont ventoux beklimmen in groep (lopers)

Gepost door: luc | 22-06-05

Mont Ventoux run Sommigen lopen de Mont Ventoux op.
Lijkt mij een leuke uitdaging.
Iemand enige ervaring?

Gepost door: Bart | 10-12-06

De Mont Ventouw oplopen Hi Lip,
Ik loop deze zomer de Mont Ventoux op, in één keer, en zonder (probeer toch) te stoppen aan Chalet Renard, of elders onderweg. Ik heb hem reeds met de fiets ophoog gereden en valt best mee.
Heb jij ervaring met hem omhoog te lopen, of is het ooit bij een droom gebleven?

Gepost door: Timon | 20-07-08

De commentaren zijn gesloten.