22-06-05

Duurloopje van 16 km in het ochtendgloren

Gisterenmorgen heb ik in de koelte van het park een duurloopje gedaan van een goeie 16 kilometer in ruim anderhalf uur. Het liep vlot en ik heb dan ook nergens last van gehad. We kunnen dus stilaan de trainingen weer hervatten.
Dan nog efkens terugkeren op mijn Mont Ventoux-plannen : het ligt geenszins in de bedoeling om King Lance “the Boss” achterna te gaan. Ik blijf uiteraard in de eerste plaats marathonloper, mijn vraag ging er enkel over of een marathon-conditie voldoende is om ook deze loodzware klus te klaren. Ik heb bovendien niet de intentie om extra veel fiets-kilometers af te malen – ik vind trouwens dat je hier in de streek nauwelijks kan trainen voor zo een klusje, tenzij je een paar keer de Kemmel- of Kluisberg opstormen kan vergelijken met een tour-col bedwingen.
Maar dit is dan ook een muis met een “kale reus” vergelijken …

13:03 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mont Ventoux. Nu ken ik niets van fietsen, maar... Conditie kan het probleem alvast niet zijn: zovelen zullen er niet zijn die cardiovasculair aan het niveau van een recreatief marathoner komen.

Blijven dus over: techniek en fiets-specifieke spieren. Als ik moest gokken, ik zou zeggen dat je het zonder training waarschijnlijk wel haalt, maar niet bijzonder glamoureus en op vrij pijnlijke wijze.

Waar ik zelf van droom: 21 kilometer van de top starten en er op *lopen*. Zoals Yoeri eens heeft gedaan (ik vraag me af hoeveel pinten hij binnen had toen hij op het idee kwam).

Gepost door: Stefan | 22-06-05

kluisberg Ik heb er al eens een mtb tourtocht gedaan en dat was toch niet van de poes. Patersberg , kwaremont, 3 keer Kluisberg en nog een aantal klassieke heuvelkes in de buurt. Niet hetzelfde maar toch een goede training hoor. Ik was na 45 km behoorlijk kapot. Gewone snelheidstraining is ook goed voor bergop te rijden.

Gepost door: Ronny | 22-06-05

De commentaren zijn gesloten.