06-07-05

VIP-arrangement Eindhoven

Gisteren las ik in ons clubblaadje het volgende artikel met dank aan Gavertrimmer en tevens Dokter Philippe V. dat marathonlopen een relatief veilige sport is : minder dan 1 dode per 50.000 deelnemers. Dus heb ik nog 49.996 marathons te gaan … -:)
Neen, alle gekheid op een stokje : de meeste overlijdens zijn te wijten aan hartziekten of aangeboren hart-afwijkingen. Daarnaast zijn er nog hitteslag en extreme spierafbraak met nierproblemen als voornaamste doodsoorzaak.
Een steekproef bij 448 marathonlopers tijdens de marathon van Boston wees uit dat 13% van de lopers met hyponatremie ( = tekort aan zout in het bloed ) te kampen hadden en dat 0,6 % van de lopers zelfs een kritisch lage waarde had. Vreemd genoeg liepen vrouwen, de extreem mageren en diegenen die teveel dronken en meer dan 4 uur liepen het grootste risico, waarmee de mythe van zoveel mogelijk te drinken een flinke deuk kreeg. Moraal van het verhaal : drink geregeld maar met mate, teveel vochtinname kan fataal aflopen. Tot zover dit medisch intermezzo om maar te melden dat “verstandig” marathonlopen niet ongezond is.
Nu iets anders, naar aanleiding van het artikel in Runners World over de loop-blogs, kreeg Ruthje een reaktie van de organisator van de marathon van Eindhoven. Deze vriendelijke man was zo opgezet met het gegeven dat we met een tiental loopbloggers deelnemen aan zijn marathon, dat hij “iets speciaals” wilde regelen.
Een Nederlander laat je dit best geen twee keer zeggen … ! -:)
Met andere woorden , iemand een suggestie ?
Champagne, … of een VIP-arrangement met verwenweekend zou ook niet mis zijn … !
Andere suggesties zijn altijd welkom !

16:38 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

VIP Als jullie dat klaar krijgen sta ik mee aan de start in Eindhoven :-)

Gepost door: erik | 06-07-05

Wat een idee!! Inge en ik staan volledig achter je voorstel van het VIP-arrangement met verwenweekend!!!

Gepost door: Koen | 06-07-05

vip Tja, als je zo'n reactie krijgt, dan voel je je wel lekker VIP hé :-)
Ons hotelleke is al geboekt, 't is wel iets vrij chique. Het Mandarin Park Plaza, geboekt via Hotelspecials voor slechts 65 euro per persoon (voor 2 nachten!), op tien minuutjes wandelen van de start. Misschien kunnen we allemaal daar gaan logeren met nog wat extraatjes erbij dankzij de organisatie (bv. gratis saunagebruik en jacuzzi achteraf, met champagne ofcourse :-)). 'k weet alleen niet of die kerel iets in die trant bedoelde natuurlijk :-)

Gepost door: Ruthje | 07-07-05

Laat ons niet teveel verwachten ... Maar als de hollanders iets beloven .... die verwennerij lijkt me (h)eerlijk !!!

Gepost door: Yoeri | 07-07-05

De commentaren zijn gesloten.