13-08-05

Het hol van Pluto - epiloog !

Dit weekend belooft relatief looparm te worden, want ondergetekende krijgt morgen 14 augustus een nieuwe voordeur met het ronde getal 40 ( oeioei - ik word oud !) en dat moet duchtig gevierd worden.
Mijn intuïtie verraadt dat er iets op til is - I know nothing, I' m from Barcelona - maar blijkbaar ben ik de laatste in huis, die mag weten wat er vanavond te doen is, want al mijn huisgenoten houden de lippen verzegeld (... en dat voor vrouwen ... ? ! ? )
Nu iets anders : ik vertelde je vorige week over Gavertrimmer Steven, die eeuwige roem wilde vergaren in het Hol van Pluto ... en verdorie ... het is hem "net" niet gelukt.
Toch proficiat Steven met je prestatie, en inderdaad, mijn intuïtie heeft me deze keer niet in de steek gelaten, want mijn vermoeden en nieuwsgierigheid dat het Hol van Pluto te vinden was in De Pinte klopte deze keer (dankzij enig opzoekingswerk en de kalender van Runners World uiteraard).
Steven mailde me daarnet een verslagje en aangezien het zo leuk is, post ik het integraal. Misschien moet Steven ook wel eens een blogje aanmaken (stevige hint ! )

HET HOL VAN PLUTO

Om nog even iedereen op de hoogte te stellen van een doelstelling die ik mezelf had opgelegd om waar te maken ergens in de maand augustus : een podiumplaats bereiken in een wedstrijd (zie forum gavertrimmers).
Gezien mijn capaciteiten als loper van een goed gemiddeld niveau zijn (een 10km loop ik aan een goede 15km/h), maar zeker niet toereikend om hoge toppen te scoren, diende ik op zoek te gaan naar een wedstrijd waarbij de betere lopers hun kat zouden sturen.
De planeet Pluto ligt op een kleine 6 miljard km van de aarde, mijn hol van Pluto dacht ik te vinden op exact 44km van mijn deur, namelijk in het gehucht Mieregoed-De Pinte. Daar ging op vrijdag 12 augustus de Mieregoedjogging door waarbij men de keuze had tussen 5-10-15 km. Ik had deze wedstrijd uitgekozen omdat ik hoopte dat nog vele mensen in verlof zouden zijn, er in de buurt (Erpe-Mere, Evergem en Lovendegem) op ditzelfde tijdstip nog wedstrijden waren en dat de beste lopers niet de 5km zouden nemen waarvoor ik geopteerd had.
Aangekomen in De Pinte deelde de dame aan de inschrijvingstafel mee dat we een ronde dienden te lopen die 4,8 km bleek te zijn. De deelnemers aan de 9,6 km en 14,4 km startten op hetzelfde moment zodat ik de 70 deelnemers met de gele borstnummers moest in de gaten houden.
Een roepsignaal (een startpistool bleek niet beschikbaar te zijn bij Feestzaal Mieregoed) zette ons op weg en ik nestelde me in een tweede groepje met een viertal geeltjes erbij. Ik meende in de leidersgroep één geeltje te tellen zodat ik vermoedde dat ik momenteel op een vijfde plaats lag. Na een aantal kilometers spatte onze groep uiteen en ik moest één geeltje laten gaan. Zelf had ik nog de kracht in de benen om even aan de boom te schudden zodat ik meende bij het opdraaien van de laatste rechte lijn in 3de stelling te liggen. Met een eindsprint behield ik mijn plaats en de lokale omroeper feliciteerde me door de boxen met een prachtige 4de plaats (slik !). Blijkbaar was een geeltje er direct van door gesprint en geëindigd in 16’05”.
Bij deze zag ik met lede ogen het podium aan mij voorbijgaan en heb mijn doelstelling niet bereikt. Ik ben 4de geëindigd in 17’15” (16,7 km/h) en heb er alles uitgehaald wat ik kon. Na het verorberen van twee hotdogs aan het lokale kraampje was de eerste ontgoocheling weggegeten.
Toen ik naar mijn auto ging zat een reclamefolder van een wedstrijd in Lotenhulle tussen de ruit van mijn wagen. Zou Pluto voor mij dan daar te vinden zijn ? De wedstrijd in Lotenhulle gaat door op vrijdag 30 september. Ik zal me toch maar die avond toeleggen op het lopen van een degelijke halve marathon in Kuurne.
Twee weken geleden las ik in de krant dat wetenschappers nog een planeet in ons zonnestelsel hadden gevonden die verder verwijderd is van hier dan Pluto. Mijn zoektocht is even stilgelegd, maar ook ik zal ooit die planeet (lees : loopwedstrijd) vinden…
Sportieve groeten,Steven Cossement

09:03 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Aan beiden ... Frank .. geniet ervan jongen!! (en geen domme dingen doen hé!!) en Steven ... toch ne ferme proficiat ... velen onder ons zullen nooit vierde worden!!!

Gepost door: Koen | 13-08-05

Het leven zoals het is...40 worden Frank,
Proficiat met uw birthday waarbij ik hoop dat je kan genieten van alle geneugden des levens

Gepost door: steven 'hol van pluto' | 14-08-05

De commentaren zijn gesloten.