21-08-05

21 km in de Gavers

Deze morgen ben ik extra vroeg opgestaan om vooraf een rondje in de Gavers te lopen om daarna aan te pikken met de Gavertrimmers om nog twee rondjes met de bende mee te lopen. Ik liep iets minder dan twee uren en het liep redelijk vlot. De conditie zit dus relatief goed.
Ik zit wel met wat twijfel betreffende mijn trainingsvolume : de laatste weken heb ik een laag km-gemiddelde : de laatste acht weken kom ik aan een weekgemiddelde van 30,3 km ( 42 - 48 - 0 - 53 - 26 - 24 - 13 - 37 km) en dat is veel te weinig om een degelijke marathon te lopen, zelfs niet genoeg voor een prima halve marathon. Ik moet me zelf geen blaasjes wijsmaken : als ik bij de andere bloggers rondneus, merk ik dat mijn collega's veel gedrevener trainen.
Dus zal ik een keuze moeten maken : me toeleggen op de halve van Kuurne (30/9) of alsnog een tandje bijsteken om de meet te halen in Eindhoven.
Ik opteer uiteraard voor het tweede mits wat bijstellen van de ambities (gewoon uitlopen ipv. een PR), maar besef wel dat er nog amper 7 weken resten om een scheve situatie recht te zetten, waarvan je dan nog 10 dagen voor de tapering off mag aftrekken. Dit zal heel nipt worden, vrees ik ...

14:11 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

km Mijn weektotalen (vanaf 18/7) : 47 - 41 - 48 - 47 - 47. Volgende week staat er ook maar een kleine 30 km in totaal op het programma. Toen ik onlangs aan iemand vertelde dat ik niet aan 50 km geraak per week zei die ook al smalend dat ik zo nooit een marathon zou lopen. Terwijl iemand anders die ik ken het al eens gedaan heeft met een maximum duurloop van 20 km op de teller en zeker geen weektotalen van boven de 40 km. Ik denk dat het hem toch vooral in de lange duurlopen zit en dat lukt jou toch prima hé.
Ik hoop dat je toch voor Eindhoven gaat hoor, zie het al compleet zitten om met alle bloggers achteraf een goeie pint te gaan pakken :-)

Gepost door: Ruthje | 21-08-05

statistieken zeggen misschien niet alles. Met reeds 3 marathons op je palmares heb je natuurlijk voldoende ervaring om een goede inschatting te maken. Je hebt zeker nog tijd voor 4 a 5 lange duurlopen, en ik hoopte eigenlijk dat Meslin er één van zou zijn. Die 21 km was wel erg snel (10 min boven je PR ?)

Gepost door: DijleLoper | 21-08-05

helaba de echte marathontraining begint pas nu, Mr Spencer, dus meer dan tijd genoeg om een ervaren, intelligente, getalenteerde, gemotiveerde, sportieve topatleet als jezelf binnen 7 weken in Eindhoven de kinderkopjes uit de straten te laten lopen. Kop op !

Gepost door: bob | 21-08-05

Moet toch lukken!! Hi Frank, als jij eentandje bij kan steken moet het uitlopen in Eindhoven zeker gehaald worden. Als je het kan opbrengen natuurlijk. Probeer om de komende weken snelheid te trainen dmv 800 en 1000 metertjes en daarnaast in wekelijks een LSD kan lopen. Mak die LSD met de week 2 a 3 km langer. Je liep nu met redelijk gemak 21 km. Volgende week bijvoorbeeld 25?

Gepost door: roderik | 22-08-05

Jij kan dat!! Daar twijfel ik geen moment aan

Gepost door: Koen | 23-08-05

Als het helpt... Voor mijn vorige marathon (ING Brussel vorig jaar) was mijn langste duurloop 26 kilometer. 2 keer. De rest ging voornamelijk op "bagage", overgehouden aan het vrij regelmatig lopen de laatste jaren, want superveel kilometers zaten er eigenlijk niet in de hele voorbereiding. En dat is uiteindelijk toch ook een PR geworden. ;-/

Waarmee ik geen "druk" wil zetten alsof een PR een must is, maar ik denk wel dat Eindhoven redelijk comfortabel te doen moet zijn voor een regelmatige loper zoals jij.

Gepost door: Stefan | 23-08-05

De commentaren zijn gesloten.