29-08-05

Lange duurloop van 28 km in de Gavers – 2u45’

Gisteren ben ik vroeg opgestaan om twee rondjes in de Gavers vooraf te lopen, om daarna aan te sluiten bij de Gavertrimmers om nog twee extra rondjes in groep te lopen, het derde relatief snel en het laatste in de onderste regionen met o.a. Paul, Eric en Lieven. Als je gezelschap hebt en kan babbelen, gaat de tijd veel sneller voorbij en ga je ook niet in het rood. Tussen de tweede en derde ronde was er wel een korte pauze van enkele minuutjes om een vers t-shirt aan te trekken en om de nodige calorieën op te nemen.
Het ging heel vlot, alleen was het derde rondje wat rapper dan mijn normaal marathontempo, zodat ik er op het einde wel blij was dat de sporthal in zicht kwam. Het collectieve bloggers-dipje is blijkbaar achter de rug en nu gaan we allen de laatste rechte lijn in. Nog zes weken op de tanden bijten! Koen kan zaterdag misschien zorgen voor een “dip”-sausje.
Gelukkig was er na deze zware duurloop en een verkwikkende douche een drink ter gelegenheid van het zilveren lopersjubileum van trimmer Rony, zodat ik het vochtverlies kon compenseren. Rony loopt al 25 jaar onafgebroken en heel gedreven (marathon–PR is 2u52’) en heeft alle edities van Dwars door Grijsloke (1980-2005) meegelopen en werd daarvoor gehuldigd op het podium. Proficiat Rony en doe er gerust nog 25 jaren bij !
Het weekend begon vrijdag reeds al lopend met de jaarlijkse verrassingsloop van de Gavertrimmers. We werden ontvoerd naar een onbekende bestemming, die achteraf Meulebeke bleek te heten, om al lopend op een andere onbekende bestemming (Hulste) te arriveren. Daar aangekomen konden we ons verfrissen en konden onze partners aansluiten voor een lekkere barbecue, geserveerd door onze keukenprins Lieven, waarna het feestje losbarstte, geanimeerd door de prinses van het Vlaamse Lied Nadine.
Vandaag en morgen doe ik het rustiger aan, temeer omdat ik deze morgen opgestaan ben met een pijnlijke linkerachillespees. Waarschijnlijk het gevolg van overbelasting. De laatste tijd word ik ’s morgens bijna altijd wakker met stramme spieren (ochtendstijfheid) en pikkel ik als een oud manneke de trap af. Na een kwartiertje is dit meestal over en zijn de spieren weer wat soepeler, maar sinds iemand me verwittigde dat dit fenomeen meestal de voorbode van een blessure is, ben ik uiteraard wat extra waakzaam.

12:37 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Mooie Loop Mooie loopt heeft u daar zondag neergezet! Op naar de marathon inderdaad. Wel heel blijven, koel je achillespees regelmatig met een ijsblokje. Rustig er overheen wrijven dan kan het geen kwaad. Ik heb vorig jaar een paar weken niet kunnen lopen doorrdat ik met ochtendstijfheid toch 8 km was gaan trainen. Suc6!

Gepost door: Roderik | 29-08-05

keep going onkruid vergaat niet -

Gepost door: luc | 29-08-05

overbelasting Tijdens mijn voorbereiding op Rotterdam had ik om de haverklap last van overbelasting ... toen probeerde ik 6 dagen op 7 te lopen ... nu loop ik 4 dagen op 7 ... en (hout vasthouden) : voorlopig nergens last van

Gepost door: Koen | 30-08-05

achilles hopelijk heb je er niet te lang last van, want naar 't schijnt kan dat ook weer zoiets wreed hardnekkigs zijn. Ik heb er ook effe last van gehad, maar bleek schoenprobleempje te zijn, nu gelukkig geen last meer van (maar wel weer van die verdomde lies, aaarrgghhh).

Gepost door: Ruthje | 30-08-05

De commentaren zijn gesloten.