09-09-05

Footscan

Gisteren ben ik opgestaan met een pijnlijke kuit met uitstralingspijn in de bil. In de vooravond heb ik rap eens in de tuin een piepklein mini-loop-testje gedaan, maar ben direct gestopt na een pijnscheut. Wreed vervelend !
Een mens zou van alles beginnen zoeken, dus zet ik al mijn hoop en al mijn resterende jokers in op nieuw schoeisel.
Ter info : het voorbije jaar liep ik afwisselend op Reebok (1396 km) en Crane (637 km). Beide schoenen zijn wel al serieus aan het verslijten - vooral op de zijkant van onderen kan je goed merken dat ik soms op aflopende trottoirs moet lopen.
Dit weekend ga ik dus op schoenenjacht. Vroeger kocht ik altijd mijn loopschoenen op goed gevoel en goed geluk in Decathlon in Roncq (hier net over de "screve" = franse grens). Ik heb er de voorbije jaren al New Balance (2x), Adidas, Asics, Reebok, ... gekocht en ben er steeds content van geweest.
Maar de tijd staat niet stil en de schoenen worden steeds beter ...
Daarom overweeg ik eens een hele check-up van mijn voeten te laten maken met een footscan en de best passende schoenen voor mijn voeten te kopen. Heeft er iemand ervaring met dergelijke footscans in running centers, of is dit weer het zoveelste marketing-snufje om een niets vermoedende koper een paar dure schoenen aan te smeren ? Graag enkele tips en adressen . Thanks !
Als ze er schoenen verkopen met een ingebouwd turbo-motorke ga ik wreed content zijn.
Ik stel dus al mijn hoop op het nieuwe schoeisel - in het andere geval vrees ik dat het een bezoekje aan Broeder Isidoor ( = patroonheilige van de hopeloze gevallen) hier enkele meters verder wordt ...

06:09 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

footscan Met zo'n footscan leer je enorm veel over je voeten en je loopstijl. Ik ben dus een rampzalige loper en de mannen van Runners Service waren heel eerlijk: ik ga nooit volledig blessurevrij lopen. Gelukkig kunnen ze dan toch wel 't één en ander modeleren aan de binnenzolen van je schoenen, om de schade enigszins te beperken. Als 't een beetje een fatsoenlijke winkel is, zouden ze je trouwens niets extra mogen aanrekenen voor die footscan. De laatste keer ben ik trouwens zonder nieuwe schoenen buitengegaan en hebben ze gewoon mijn oude paar bijgewerkt (zonder kosten aan te rekenen!). Véél succes!

Gepost door: Ruthje | 09-09-05

IDD Even positief over runners service. En ze eijn volgens mij niet duurder als een andere sportzaak, in tegendeel, je krijgt steeds 10 %. (vgl gedaan van de prijs van een paar kousen (identiek merk en type natuurlijk) prijs was eveneens identiek). En uw schoenen zijn héééééél persoonlijk en hééééééél belangrijk. Dus even wat moeite doen loont!!!

Gepost door: Wim | 09-09-05

slechte voeten Ik ben zo'n hopeloos geval :-s
Ik heb enorme probleem voeten,dikwijls kwetsuren gehad...tot ik uiteindelijk bij een podoloog op bezoek geweest ben.
Ik heb aangepaste zolen (niet goedkoop!!) , ik heb verschillende voor wandelen -lopen-fietsen-in't begin was dat een ramp voor die te kunnen verdragen maar het was echt een must.
Ik raad aan ga naar een podoloog, dit ipv van een footscan , heb er al veel van gehoord...
Indien je geen echte podologische zolen nodig hebt, is het een geruststelling en bekijk het dan niet als en verloren kost.
ik heb een adres van een héél erkend podoloog gespecialiseerd in de sport, hélé grote namen komen daar ook uit het buitenland.
Als je dit op moment een beetje te vind , is een footscan toch nog altijd beter dan een schoen op het zicht te kopen.

Gepost door: erik | 09-09-05

Raad Ik ken er persoonlijk niets van ... ik ben er een leek in ... maar 'k zou toch misschien es Erik z'n raad opvolgen

Gepost door: Koen | 10-09-05

Schoenen Ik loop al vele jaren blessure vrij, al evenlang loop ik met hetzelfde model loopschoenen (Nike, model = structure) Indien mogelijk denk ik dat het best is om zoveel mogelijk bij een merk & model te blijven zolang je zonder problemen bent. Van collega lopers hoor ik dat Jackie Sport uit Menen ook goed advies geeft maar zelf ben ik er nog nooit geweest. Hoe is het trouwens met je loopschoenen die je kocht in de Aldi?

Gepost door: Rony | 10-09-05

Aldi-schoenen Met die Aldi-schoenen heb ik al een hele marathonvoorbereiding gelopen, maar na 637 km zijn ze toch al flink versleten.
Ze waren spotgoedkoop (18 €), in het begin liepen ze echt lekker, maar zijn toch van een mindere kwaliteit.
Ik zou geen nieuw paar meer kopen, maar voor een gelegenheidsjogger zou ik ze niet afraden.

Gepost door: frank spencer | 10-09-05

Running. Ik haal mijn gerief bij "Running" in de Kortrijksepoortstraat in Gent. Niet veel poespas maar ze weten wat ze doen (voet scannen, loopband met video...)

Gepost door: Stefan | 14-09-05

De commentaren zijn gesloten.