11-09-05

Alea iacta est

Alea iacta est … dit zijn niet alleen de gevleugelde woorden van Julius Caesar bij de oversteek van de Rubico, maar tevens het relaas van mijn laatste testloopje.
Ik gooi met pijn in het hart de handdoek voor de marathon van Eindhoven. Catch !
Ik balanceer nu al weken op de figuurlijke grens tussen spierpijn en blessure en ga het voortaan wat kalmer aandoen in plaats van nog meer kilometers te malen in eenzame, lange duurlopen met het risico een zware kwetsuur op te lopen.
Het is erg jammer, vooreerst voor mezelf, maar ook voor de collega-bloggers, die wel in Eindhoven zullen vlammen, maar ik wil na 9 oktober ook nog lopen.
Ik heb wel beslist om voortaan maar maximum één marathon per jaar meer te lopen, want twee is veel te zwaar voor iemand met mijn carrosserie en beperkte motorinhoud.
Een marathon is telkens een kleine aanslag op de onderste ledematen en die zijn de laatste weken al serieus op de proef gesteld. Elke lange duurloop werd gevolgd door een paar dagen manken en rust.
Een kleine blik op mijn weektotalen (aan de rechterzijde) is veelzeggend : de laatste zes weken haal ik nog geen gemiddelde van 29 km per week en dit is ruim onvoldoende, zelfs voor Frank Spencer.
Ik ben Bekele niet, hé !
Eigenlijk is het best wel grappig : vóór Stockholm werd ik geveld door een liesoperatie, terwijl mijn loop-compagnon Trimmer Luc met een kuitblessure worstelde.
Nu waren we beiden aan het trainen om revanche te nemen in Eindhoven, maar zijn de rollen omgekeerd en sukkel ik nu al een tijdje met een kuitblessure en werd Luc vrijdag geopereerd aan zijn lies.
Een onwaarschijnlijke speling van het lot.
Toen hebben we het wel nog kunnen opbrengen om de “mission impossible” van Stockholm te voltooien.
Nu hebben we echter collectief beslist om het gezond verstand te laten regeren …

21:40 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

In het voorjaar, valt alles waarschijnlijk wel weer in de juiste plooi.

Gepost door: DijleLoper | 11-09-05

gezond verstand !? Frank,
Ik weet dat je karakter nog even tegenpruttelt en je de dobbelstenen toch nog niet volledig op tafel hebt gegooid, maar je ratio wil bij deze een definitieve beslissing.
Op karakter een verstandige beslissing nemen lijkt me inderdaad de beste keuze...

Gepost door: steven trimmer | 11-09-05

Gezond lichaam Voor een gezond lichaam moet je soms dingen laten schieten. Het lijkt mij een verstandige keus! Dagen na een lsd nog manken is niet de bedoeling! Ik was gisteren in Rotterdam getuige van het WR.

Gepost door: Roderik | 12-09-05

herkenbaar Geen leuke beslissing om te nemen maar alle respect hoor ! Het belangrijkste is inderdaad dat je kan blijven lopen zonder al te veel pijn en blessures, ook na een marathon. Misschien dat je aan de halve kan meedoen in Eindhoven?

Gepost door: bob | 12-09-05

Bewondering... ..dat je de beslissing neemt. De druk van de bloggers kan toch tamelijk hoog zijn. Hoewel iknog maar een groentje ben heb ik al wel geleerd dat je lichaam vertelt wat je moet doen. Negeren kun je 1 keer, maar meerdere keren wordt toch wel moeilijk. Er is nog niets verloren, er komt vast nog een andere keer voor revanche.

Gepost door: Erik | 12-09-05

Jammer ... heel jammer maar ... ik begrijp je beslissing .. je hebt inderdaad al eens een "mission impossible" tot een goed einde gebracht ... en je gezondheid moet inderdaad voorgaan!!! Sterkte en hopelijk tot op een of andere marathon in 2006!

Gepost door: Koen | 12-09-05

Jammer ... jammer ... jammer Alweer een bewijs dat een marathonvoorbereiding slopend is ... dejuu ... dit is ontzettend jammer, maar het zat er een beetje aan te komen ... de kilomteromvang bleef ietwat beperkt. Hou er de moed in een probeer je opnieuw op te laden voor een volgende ...

Gepost door: Yoeri | 12-09-05

Jammer Jammer, maar het is soms beter om wat te rusten en er dan weer volledig tegenaan te kunnen. Spoedig herstel en laat me weten welke voorjaarsmarathon je er uit pikt, ik ben ook op zoek naar een geschikte...

Gepost door: Jeroen | 13-09-05

rust roest niet leuk dat je me ook nog eens vermeldt in je verslag -
inderdaad biebie is verplichte rust opgelegd
10 dagen niet baden, douchen niet zwemmen (wat kan een douche zalig zijn)/ pijnstillers als het moet / tapke steken , niet heffen (alleen leffe ) volgende afspraak binnen 1 maand : voila en dit terwijl filip vergauwe de flanders field loopt in 3.19.00
maar onze tijd komt nog / nu weten we eens wat we missen als we op 'verplichte rust' geplaatst worden.
al bij al vind ik het niet zo slecht : massa's vrije tijd voor het gezin en andere hobbys - man, hoeveel tijd kruipt er niet in sporten.
een gezonde prikkel is dat je stiolaan verlangt om opnieuw te fietsen,lopen,zwemmen - and that is life (ups and downs) gelukkig maar !
filip we spreken wel af wat onze volgende exclusieve marathon wordt - budapest/chicago/of echternach...?of
santeeeee

Gepost door: luc piccavet | 13-09-05

Focus even verleggen Wellicht heb je er helemaal geen zin maar het is wel goed om je focus even helemaal van het lopen af te halen. Rustig herstellen en dan over maand weer langzaam beginnen met een opbouw. Waar naartoe? Ik nodig je uit voor Rotterdam.

Gepost door: Roderik | 13-09-05

De commentaren zijn gesloten.