14-09-05

Game over … over and out !

Gisterenavond heb ik nog eens geprobeerd om te lopen, tegen beter weten in …
Ik had slimmer moeten wezen, maar als je de aard van het beestje een beetje kent.
Nog voor de hoek van de straat – en wie mij weet wonen, weet dat dit niet ver is … - had ik al een knallend gevoel in mijn kuit, pijn en opnieuw al mankend terug naar huis.
Nu is het definitief zeker : mijn seizoen is voorbij !
Nadat ik eerder al gepast had voor de marathon van Eindhoven, had ik stiekem nog mijn laatste troeven ingezet op de halve, maar zelfs dit is me niet meer gegund.
Dit laatste wapenfeit op deze blog kan je eigenlijk wel “de kroniek van een aangekondigde blessure” noemen en eens te meer besef je hoe slopend een marathonvoorbereiding wel is …, zelfs voor een bescheiden loper als Frank Spencer.
Laat dit ook een wijze les zijn voor de toekomst : luister naar de signalen van uw lichaam.
Al weken was ik aan het sukkelen met kleine kwaaltjes : pijn in de enkel, knie en kuit, een loden gevoel in de benen, etc …. Alles wees erop dat ik als een koorddanser aan het flirten was met een blessure.
Je mag tevens ook de sociale druk van dit bescheiden blogje niet onderschatten. Je leest dagelijks hoe goed de anderen bezig zijn en je wil je evenmin laten kennen. Tot mijn grote verbazing bleek dit blogje niet alleen door collega-bloggers gelezen te worden, maar werd ik regelmatig op aangesproken, zelfs door verschillende mensen van wie je het niet verwacht, en dan kan je je uiteraard niet laten manifesteren als een “watje”.
Wat nu en hoe moet het nu verder ?
Eerst en vooral ga ik mijn kuit laten rusten, de batterijen zowel fysiek als mentaal opnieuw laten opladen en daarna als een jong veulen wellicht geleidelijk aan opbouwen naar een volgende voorjaarsmarathon 2006. Bestemming voorlopig nog onbekend : ik ga eens aftasten wat de andere bloggers van plan zijn …

The End.

11:06 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Tot binnenkort bij een volgende Marathonvoorbereiding! The end is only the beginning of a new era...

Gepost door: Wim | 14-09-05

Sterkte .. en na Eindhoven laat ik je weten wat mijn plannen zijn ...

Gepost door: Koen | 14-09-05

Verstandige beslissing. Als er al zoiets is als sociale druk door het bloggen en als je inderdaad door vele ogen gevolgd wordt... dan hoop ik dat ze er allemaal van leren, want dit is echt wel een verstandige en moedige beslissing. De echte watjes zijn zij die het karakter niet hebben om de moeilijke beslissingen te nemen.

Frank Spencer gaat zijn eigen weg, en dat verdient respect.

Gepost door: Stefan | 14-09-05

Verstandig Het zat er aan te komen, maar je beslissing is goed. Ik heb weinig verstand van tennis maar het schijnt dat Kim Klijsters ook baalde op het moment van het verdict, maar ze is nu dubbel content en dubbel sterk uit de blessure gekomen. Dus...
De sociale druk van de blog werkt motiverend (voor mij toch), ik kan me ook voorstellen dat het ook teveel kan zijn, dat je moet presteren terwijl je lichaam iets anders zegt.

Ik heb bewondering voor wat je dit jaar al gedaan hebt...

Gepost door: Erik | 15-09-05

tot volgend jaar hopelijk zijn dan je batterijen, spieren en gewrichten terug ontspannen om er terug in te vliegen.
En deze keer zonder blessureleed.

Gepost door: ronny | 15-09-05

Laat het er niet bij zitten Frank, laat deze problemen snel achter je en begin op het moment dat jij weer zin hebt. veel succes en ook beterschap!

Gepost door: Roderik | 15-09-05

genieten geniet van de rustperiode die er nu aankomt.
You'll be back !

Gepost door: bob | 15-09-05

verstandig he wat jammer nou, maar ik bewonder je beslissing. ik zou beter ook wat meer naar mijn lichaam luisteren. ik wens je alvast veel beterschap en nog veel loopplezier uiteraard en blijf natuurlijk je blogje met plezier volgen he

Gepost door: Ruthje | 16-09-05

Sterkte ... Het lijkt hier precies wel een begrafenisstemming ... Ge hebt al bewezen dat het marathonbeest ook door u te temmen is ... maar nu eventjes niet ... laat hem maar lopen ... dan komt hij in Eindhoven wel uitgeput aan de streep en kan je hem de volgende keer met brio kloppen !

Gepost door: Yoeri | 18-09-05

De commentaren zijn gesloten.