24-10-05

Sportief weekend : turnen, lopen en voetbal

Het weekend stond deze keer volledig in het teken van de sport. Zaterdagmorgen was er duo-gym bij de turnclub in Moorsele. Elke turner mocht een ouder, tante, etc … selecteren om samen een parcours van tien uiteenlopende oefeningen af te leggen.
Het varieerde van touwklimmen, sumo-worstelen op de evenwichtsbalk, hindernissenparcours, trampoline, armspieren opdrukken op de brug met ongelijke leggers, sprinten door lijntjes te tikken, kruiwagen, etc …
Eigenlijk was het een leuke voormiddag "Spel zonder Grenzen" met een honderdtal turn-duo’s. Ikzelf vormde een koppel met Marie (8), Betty met Liza (8) en onze jongste Maud (5) met onze oudste dochter Louise (10), in totaal drie duo’s Spencer.
Vol goede moed vertrokken we richting sporthal. Maar ik moet bekennen dat ik, ondanks mijn relatief sterke conditie, even lenig ben als een Zweedse bank en mijn arm-en buikspieren het volume van koude pap hebben.
Mijn imago van sportieve papa ging totaal de mist in: terwijl Liza tot aan de plafond aan de touwen bengelde, geraakte ikzelf amper een halve meter hoog en terwijl Marie vrolijk molentjes en rad draaide, werden mijn sportieve prestaties door mijn kroost met hoongelach beloond.
Gelukkig voor mij was het motto deze keer : “deelnemen is belangrijker dan winnen”.
Zondagvoormiddag heb ik dan mijn 16 km gelopen in de Gavers in ongeveer anderhalf uur. Het was de ideale manier om een mooie dag te starten. Door de regen van de voorbije dagen lagen de Gavers er zeer slijkerig bij en kregen mijn nieuwe Asics Gel Kayano hun modderdoop. Gelukkig bestaan er nog douches …
Om het weekendje sportief te eindigen zijn we dan samen naar een ouderwetse pot voetbal geweest: KV Kortrijk – Dessel in tweede klasse.
De vierde tegen de fiere leider (deze keer met lange ij), want het werd 90 minuten éénrichtingsvoetbal. KVK walste over het terrein als weleer met echt champagnevoetbal : 4 – 0 en een mooie pot voetbal, gekruid met drie penalty’s. Maar wie zei ooit : "pinantie is pinantie ..." ? (antwoord : voormalig Kortrijk-trainer Wim Reyers).
Hopelijk trekken ze nu eens de lijn door en belandt Kortrijk waar het thuishoort : in eerste klasse.

13:03 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Tiens. Je zou toch verwachten dat ze bij die klein gasten ook een duurloopje van een uur of twee doen, en dan had pa ook nog eens kunnen schitteren...

Gepost door: Stefan | 24-10-05

Uitnodiging Dan nodig ik jou uit bij FCB - KVK

Gepost door: Koen | 24-10-05

De "jeugd" Tof al die activiteiten. Je kinderen mogen van geluk spreken met zulke sportieve ouders, want op het sportieve vlak is het tegenwoordig pover gesteld met de jeugd. Maar ja, het zijn de ouders die het voorbeeld moeten geven. En zoals je al zei: 'deelnemen is belangrijker dan winnen', al is winnen toch ook plezant ;)
Ja, er komt een leeftijd dat je niet meer aan je kids kan tippen kwa sportieve prestaties, maar op dat vlak hebben we een beetje geluk: lange duurlopen zijn niet enkel weggelegd voor jongelingen, dus het zal nog wel even duren vooraleer ze jou er af zullen lopen op een >20km.

Gepost door: Tom | 25-10-05

kheb het ne keer geprobeerd ne blog te maken tis ter toch ne keer van gekomen , kga misschien nog moeten zoeken voor sommigste dingen maar al doende leert men
ge moet maar ne keer zien

Gepost door: lefever jan | 25-10-05

De commentaren zijn gesloten.