26-10-05

De Pappenheimers

Gisteren zijn Betty en Frank Spencer efkens naar de gebouwen van Woestijnvis in Zaventem langs geweest voor de derde selectieronde van het populaire kwisprogramma De Pappenheimers op tv Eén.
De eerste ronde was een paar maand geleden toen we een originele inschrijvingsbrief mochten schrijven. Daar werd het kaf al van het koren geschift.
De tweede ronde met nieuwe kwismaster Eric Van Looy was in Kraainem op een blauwe maandag in september, waar we beiden afzonderlijk op uiteenlopende kennisvragen getest werden en waar het belangrijk was om complementair te scoren. Het was wellicht interessant om te scoren op de vragen, waar je partner het antwoord schuldig was en vice versa.
Ook die klip werd suksesvol genomen, zodat we gisteren naar de mondelinge proef mochten afzakken. De eerste die we tegenkwamen was ex-presentator Tom Lenaerts. Deze laatste proef bestond erin om voor de camera een spelletje te spelen tegen een ander duo en om je partner voor te stellen in een losse babbel.
Het spelletje was bijkomstig, omdat er vooral gelet werd op hoe je verbaal overkomt en of je bij manier van spreken op het scherm plakt. Men test dus vooral je IQ en EQ (emotionele intelligentie).
Bij de kwis moet je niet afdrukken als je zelf het goede antwoord weet, maar wel als je partner het juiste antwoord weet. Zo moet je elkaar goed kunnen inschatten. Dat lukte ons wonderwel en dat we met 15-9 onze tegenstanders klopten was dan ook aardig meegenomen. Er waren o.a. vragen over de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Sita Wauters, het lief van Kim Clijsters, de bestanddelen van een roux, Joss Stone, Picasso, etc … We hadden afgesproken dat ik de vragen over politiek, sport, media en aardrijkskunde voor mijn rekening nam en ik klopte bijna een gat in de tafel bij vragen over wetenschap, techniek, cultuur en tv, waar Betty veel van afwist.
Een geslaagde taktiek bleek achteraf. Gesterkt door de overwinning waren we uiteraard relaxed voor de losse babbel en voorstelling achteraf. We moesten elkaar voorstellen voor de camera : o.a. wie we zijn, hobby's en welke de beste en slechtste eigenschappen van elkaar zijn. Uiteraard ging het gesprek over onze marathon-aspiraties en over onze vier dochters. Het ging heel gemoedelijk en er werd redelijk veel gelachen.
We zijn beiden buitengekomen met een goed gevoel, hoewel er nu nog 200 kandidaten in de running zijn voor 39 plaatsjes (13 afleveringen met 3 duo’s), zodat de kansen nu ook weer niet zo super-groot zijn.
De screening van de kandidaten vindt Woestijnvis het belangrijkste ingrediënt van een geslaagd programma, zodat men nogal grondig te werk gaat. Bovendien spelen er nog talrijke externe factoren een rol. Een duo moeder-zoon uit West-Vlaanderen zal bij manier van spreken een grotere kans hebben dan twee mannelijke collega’s-vrienden uit Antwerpen, waar blijkbaar een overaanbod van is.
Het voorspel was tot dusver al geslaagd. Halfweg december gaan we meer nieuws krijgen en we duimen uiteraard voor een blijde boodschap. We hebben alleszins al een gezellige ervaring achter de rug, die ze ons al niet meer kunnen afnemen.

13:48 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

cool! jullie worden echt nog wel beroemd zeg, eerst meedoen met Canvas voor de marathon van New York en dan nog in de Pappenheimers meedingen naar eeuwige roem. Ik zal keihard voor jullie duimen!!

Gepost door: Ruthje | 26-10-05

Goed voorspel is half gewonnen Hier worden de vingers ook gekruist gehouden voor jullie. Als jullie slagen, laat dan alleszinds weten wanneer jullie editie zal uitgezonden worden. Vééél succes!
Tom.

Gepost door: Tom | 27-10-05

Het BV-schap lonkt!!! Veel succes bij jullie TV-aspiraties... Wij zullen wel kijken!

Gepost door: Wim | 27-10-05

Schitterend ... Ik zou het super vinden mochten jullie erbij zijn ! We duimen alvast mee !!!

Gepost door: Yoeri | 31-10-05

De commentaren zijn gesloten.