09-11-05

Frankie Boy

Gisteren heb ik mijn toerke van ruim 7 km gelopen. Alles verliep naar wens. Langer lopen was uit den boze, want deze week wens ik de benen wat stil te houden in het vooruitzicht van mijn najaars-halve-marathon van komende vrijdag te Ploegsteert.
De conditie zit relatief goed en ook de beste “forme” zit eraan te komen. Ook geen last meer van vervelende blessuurtjes.
Een mooie tijd lopen zal echter moeilijk zijn als je weet dat er vorig jaar bijna 2000 lopers aan de start stonden – voor de 4 km en 8 km waren er zelfs nog meer – en dat de voorafinschrijvingen weeral storm lopen. Het pittoreske boerengat Ploegsteert, tussen het glooiende Heuvelland en de Franse grens gekneld, zal weer overrompeld worden door duizenden lopers.
Bij een wedstrijd heb ik meestal de neiging om helemaal achteraan te starten – om me niet te laten meeslepen door de wegstormende meute – en bijgevolg zullen er al een paar minuten verstreken zijn, eer je echt kan beginnen te lopen door de smalle straatjes.
Ploegsteert is het geboortedorp van Frank Vandenbroucke – de koers wordt trouwens ingericht door zijn ouders -en Frankie Boy liep vroeger soms zelf mee. Of hij terug aan de start komt is nog een groot vraagteken. Ik weet trouwens niet of hij sowieso nog “on speaking terms” met zijn ouders is. Zijn ex-vrouw Clothilde, die nu een relatie heeft met neefje Jean-Denis Vandenbroucke (ook al een renner) en dochter Cameron zijn daar wel nog kind aan huis.
Men zou zowaar een soap over de Vandenbrouckes kunnen draaien. ‘t Zou zelfs veel leuker zijn dan de wat muffe en artificiële “Planckaerts”. Hopelijk breng ik hiermee tv-makers en de boulevardpers niet op ideeën.
Gisteren kreeg ik mijn jaarlijkse griepvaccinatie : hopelijk heeft dit geen weerslag op mijn conditie, want ik heb al van anderen gehoord dat dit soms kan tegenvallen.
We’ ll see : ik hou jullie alvast op de hoogte !

13:12 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hangt af van je "conditie" De weerslag van het spuitje hangt wat af van je conditie... 't is te zeggen, als er al 't een of 't ander virusje aan het broeden is, krijgt die na zo'n spuitje vrij spel, doordat je lichaam het te druk heeft met dat vaccin. Anders kan zo'n spuitje weinig kwaad. Hoogstens een beetje vermoeidheid en gezwollen klieren. Het was misschien wel beter geweest te wachten tot na de wedstrijd te Ploegsteert. Veel succes in ieder geval!

Gepost door: Tom | 10-11-05

De commentaren zijn gesloten.