11-11-05

Halve Marathon van Ploegsteert in 1u45’46” (netto)

Deze middag was er dan de langverwachte 25° uitgave van de Course du Souvenir in Ploegsteert. We waren zoals verwacht met duizenden lopers : om 10 u was er een 4 km-loop, om 11u een 8 km-loop en om 11u20 ging de halve marathon van start.
Veel Gavertrimmers aan de start, ook een paar bloggers : de start ging wat moeizaam, tegen dat die hele meute goed op dreef was, waren we al een paar km ver. Tussen km 8 en 9 werd ik voorbijgestoken door Koen. Ik heb nog efkens aangeklampt, maar die zat steengoed, zodat ik hem wijselijk heb laten lopen – jammer van zijn knieproblemen in Etten-Leur, zoniet was hij een stuk onder de 4 uur gedoken op die marathon.
Ik ben kilometerpaaltje 10 km gepasseerd in exact 51’00 (11,8 km/u).
Het parcours was mooi : we passeerden landelijke wegeltjes, bospaadjes, duizenden letterlijke “lijken” op de verschillende oorlogskerkhoven en het imposante monument ter ere van de oorlogsslachtoffers. Bovendien was er nogal wat ambiance met doedelzakspelers en de plaatselijke fanfare. Geen spoor van VDB ...
Het tweede stuk was terugkeren en beuken tegen de wind, maar ik zat nog redelijk fris en kon eindigen in 1u45’46” ( ong. 12 km/u) met alsnog een kleine negatieve split.
Een tijd waar ik gezien de omstandigheden erg tevreden mee was.
Eens benieuwd hoe Koen nog gefinished is, want temidden die drukte heb ik hem niet meer teruggevonden. We hadden afgesproken om nog een glas te drinken, maar ik had mijn reserve-gsm mee – een voorhistorisch model – en daarop vond ik enkel maar een Frans netwerk en gezien ik met dit toestel niet buitenlands kon bellen, heb ik ondanks verwoede pogingen Koen niet meer kunnen bereiken.
Mijn Queue de Charrue heb ik dan maar alleen genuttigd – hmm, heerlijk !
Sorry, Koen, maar volgende keer halen we onze schade wel in …

14:59 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Sterk hoor!! Prachtige tijd, Frank.
Inge en ik zochten je tevergeefs nog in de Ploegsteertse cafékes, 't zal inderdaad voor een volgende keer zijn.
Proficiat met je tijd hoor!!

Gepost door: Koen | 11-11-05

knap! wow, wat een mooie tijd, héél knap gelopen Frank! Da pintje had je dubbel en dik verdiend!! Lijkt me een toffe wedstrijd, hou ik in 't achterhoofd voor volgend jaar :-)

Gepost door: Ruthje | 11-11-05

precies de moeite daar , ben blij voor je dat je er terug staat :-)

Gepost door: erik | 11-11-05

proficiat frank bedankt voor uw reactie frank , ook proficiat met uw prestatie ge ging voor 1h 45 en ge hebt het gehaald ook , ik vond het wel een mooie omgeving om te lopen , jammer was het veel op asfalt en ook zaten er van die lange rechte stukken in , ik heb liever een slingerend parcours ,
maar het voordeel van deze wedstrijd is dat je onmogelijk alleen loopt

Gepost door: roadrunnerke | 11-11-05

mooie tijd Frank ! Als ge meer dan 20 km kunt lopen aan 12 km/u dan zijt ge ne grote ! Petje af.

Gepost door: bob | 11-11-05

Nen dikke proficiat Voor 1u45 gaan en die tijd nog lopen ook, je moet het maar doen. Het ziet er daar precies een toffe omgeving uit. Misschien iets voor volgende jaar. Die negatieve split, tegen de wind in ... straf.

Gepost door: michael | 11-11-05

Keurig. Mooie tijd is dat, en met een negatieve split zoals de groten. Knap werk!

Gepost door: Stefan | 12-11-05

Knappe prestatie Frank Spencer is comming back (na zijn citroensapkuur). Knap Frank ... de km's rond de gavers werpen hun vruchten af ... Profciat !

Gepost door: Yoeri | 12-11-05

Mooi gelopen Hi Frank, mooi gelopen! Je bent weer op de weg terug. En nu zonder blessures ook nog een mooie negatieve split! Gefeliciteerd.

Gepost door: Roderik | 13-11-05

Mooie tijd! Knap gelopen... Halve marathon tegen 12 km/u is erg goe!

Gepost door: Wim | 14-11-05

De commentaren zijn gesloten.