26-11-05

Memorabele start van het Dreamteam 2006 te Amerongen

Gisteren was het dan zover : onze eerste “blind date” met het Dreamteam en de voltallige crew erachter.
Ik was de Belgische chauffeur van dienst en mocht eerst Jurgen, de ex-Europees bokskampioen, in Gent oppikken en daarna Marij, onze youngster en fietsambtenaar van de Stad Mechelen. Heel leuke mensen met een boeiende babbel, zodat het in de wagen alvast heel gezellig werd. Na iets meer dan 3 uur rijden en een ommetje met de Veerboot – Frank Spencer was chauffeur :-) - kwamen we in Amerongen aan.
Eerst een koffietje drinken en daarna kennismaken met alle leden, die druppelsgewijs binnensijpelden. Allemaal boeiende mensen met een eigen verhaal en uiteenlopende motivaties om de marathon te lopen.
Daarna was Sinterklaas aan de beurt om ons volledig in het nieuw te steken – een volledige Adidas-loopoutfit – prachtig materiaal, dat ons gratis en voor niets (en dat in Nederland :-)) geschonken werd.
We moesten ook een footscan ondergaan om het juiste type loopschoenen te bepalen. Bij Frank Spencer liep het mis : na een aantal mislukte pogingen – ik trapte telkens net naast de mat - crashte het toestel eventjes. Gelukkig voor Adidas was het euvel snel hersteld.
De training werd wijselijk geschrapt omdat het buiten onmenselijk weer was . Een loper kan uiteraard tegen een stootje, maar dit was van het goeie teveel.
De fotosessie werd dan maar binnen afgewerkt. De fotograaf was blijkbaar in een creatieve bui, want sommige groepsposes leken precies weggeplukt uit één of andere obscure film. Ik ben eens benieuwd naar het resultaat !
Na de lunch kregen we onze hartslagmeter met footpod (voor de meting van de afstand en snelheid) : een toestel met heel veel functies en speeltjes. Er was uiteraard een demonstratie door de Polar-man, zelf een bekende triatleet. Jezus, tegen dat dit speelgoedje volledig ingesteld geraakt, dan ben ik al lang de Coolsingel opgedraaid.
Frank Spencer en handleidingen : het zal nooit wat worden !
Na een gesprek met trainer Rob Veer en een hartelijk tot weerziens aan alle teamleden was het tijd (16u45) geworden voor de terugtocht.
Het is me een memorabele terugrit geworden. Net nu Frank Spencer voor één keer naar Nederland rijdt, maakt dat land zijn ergste verkeerschaos uit zijn geschiedenis mee. Dat kan geen toeval meer zijn ...
Iets voor middernacht kwam ik thuis na een rit vol files, sneeuwstormen en slippertjes - één keer heeft het maar een paar cm gescheeld of we hadden brokken gemaakt. Bovendien begon de wagen zowat te veranderen in een spookwagen met allerlei lichtjes en tekentjes (melding lekke band), die op het dashboard begonnen te knipperen.
Ik vermoed dat ik gisteren zowat 10 uur in de wagen (heen en terug) doorgebracht heb. Hebben we niet veel getraind gisteren, dan hebben we toch een flinke portie karakter en doorzettingsvermogen opgedaan :-) .
Ik had gisteren eventjes de indruk dat Runners World me niet voor het Dreamteam maar voor het Survivalteam 2006 geselecteerd had ... :-)

10:18 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

knap ondanks alle verkeers-en weersellende was het blijkbaar toch wel ferm de moeite waard hé. Ben benieuwd naar je ervaringen met die Polar met footpod want dat gadget interesseert me ook wel eigenlijk :-)

Gepost door: Ruthje | 26-11-05

The belgian "Dan Brown" Frank, dit beloofd een memorabel verhaal te worden, wat een avontuur en spanning al op je eerste dag. Al een uitgever gecontacteerd ;-)

Gepost door: bob | 26-11-05

de langste dag Het was extreem weer, maar ja, we hebben Frank Spencer niet voor niets uitgekozen. Erg goed voor onze kijkcijfers.

Gepost door: lourens | 26-11-05

footscan ben benieuwd wat resultaat uwen footscan oplevert , we hebben beide ergens anders ne footscan gedaan en hebben dezelfde schoen meegekregen asics kayano gel , ben benieuwd of het hetzelfde resultaat zal opleveren of krijgt ge maar schoenen van ene bepaalde sponsor ?

Gepost door: roadrunnerke | 26-11-05

Survival! Dat leek inderdaad op survival, maar gelukkig is het in Nederland meestal ander weer.
'k Ben benieuwd naar het vervolg...

Gepost door: Gea | 26-11-05

Dreamteam Veel succes !! Ik vind het ook geen weer om te trainen, al die sneeuw & pap is mij toch wel wat te veel ..

Gepost door: Edith | 26-11-05

Spannend ... een wel heel boeiende start van je dream-team verhaal, Mister Spencer.
Heel benieuwd wat nog komen gaat en ook wel curieus om de foto's te zien. Wanneer je optreden in RW ?

Gepost door: Jo | 27-11-05

woohooow! Proficiat, Frank! Zelf denk ik nog regelmatig terug aan mijn eigen deelname aan het dreamteam 2005. Het is en blijft inderdaad een zalige ervaring. In de watten gelegd worden door Adidas, kunnen rekenen op de professionele begleiding van Rob enz. Ik was trouwens zo tevreden over diens aanpak dat ik met zijn schema's na Rotterdam ben blijven verder trainen. Hopelijk valt het voor jou dus ook allemaal zo goed mee.

We zullen elkaar ongetwijfeld ontmoeten tijdens de halve marathon van Schoorl (NL) in februari. Dat is zo'n beetje een reüniehappening geworden van het nieuwe en de oude dreamteams.

Ik kijk al uit naar de runnersworld van januari en volg je prestaties op de voet!! Succes!!

Luc

Gepost door: Luc Gadisseur | 27-11-05

Eerste marathon Uw eerste marathon voor het Dreamteam zit er op. In zo'n weersomstandigheden zo'n lange auto rit. Hopelijk zal het de volgende keren beter weer zijn bij onze noorderburen. Ik ben ook benieuwd naar het resultaat van uw footscan en welke schoenen ze u aanmeten.

Gepost door: Michael | 27-11-05

Survival in Nederland Wat een verhaal Frank... nou ja, je moet het maar zo zien, je was actief deelnemer aan de grootste verkeerschaos wat Nederland tot nu heeft gekend. Voor jou geen obstakels meer te groot.. Rotterdam wordt een eitje : )

Ook leuk dat Luc je weblog heeft gevonden!

Gepost door: Ronald | 27-11-05

Goed begonnen is... Frank, We hebben in ieder geval ruim de tijd gehad om elkaar te leren kennen tijdens de vermoeiende en met momenten spannende terugrit!
Je bent je naam meer dan waardig en de dag erna veel gedacht aan de momenten waar het even mis ging! Van de footscan tot de vermeende lekke band en het slippertje! Zelfs de Nederlanders begrepen niet hoe wij er in geslaagd waren om op een veerboot terecht te komen! Ik kijk al uit naar januari!
Tot dan!

Gepost door: Jurgen Haeck | 28-11-05

De commentaren zijn gesloten.