29-11-05

Op schema …

Gisteren heb ik de bittere vrieskou getrotseerd om een rondje van 7 km te lopen. Dat verliep heel vlot.
Ik kreeg ook al enkele vragen van bloggers in verband met het trainingsschema van Rob Veer. Het eigenlijke trainingsschema is nog niet gestart. Rob Veer stuurde zondag nog een mailtje om nog wat extra info op te vragen. Bovendien is het nog 19 weken tot de marathon van Rotterdam.
Dat betekent uiteraard niet dat we op onze “luie krent” (=lees “leeg gat”) mogen blijven zitten tot het schemaatje de mailbox binnenrolt. Dus blijven we uiteraard gewoon bezig zoals we zonder Dreamteam verder zouden trainen. Ik heb ook al begrepen dat het schema gebaseerd is op de schema’s die je elke maand kan terugvinden in Runners World met voor ons een individuele touch.
De filosofie wordt zo een beetje “door trager te lopen, loop je sneller”.
Het wordt dus zaak om op lage hartslag (Z1) te lopen als opbouwtraining. Ik ben dat al een paar dagen aan het proberen en dat is niet zo evident. Ik zit nogal rap aan Z2 en moet mezelf bijna dwingen om (nog) trager te lopen.
Het schema heeft echter al genoeg zijn deugdelijkheid bewezen om te twijfelen aan de goede afloop. Zo goed als alle Dreamteamlopers vestigden een mooi PR met dit schema. Wie ben ik om deze goede raad in de wind te slaan ?

12:53 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

tis moeilijk hé !!!! tis inderdaad niet evident om traag te lopen in een mum van tijd zit je weer aan een te hoog tempo , hopelijk brengt het wat op.

Gepost door: roadrunnerke | 29-11-05

Traag lopen Ook ik heb al diverse malen programma's gezien waarbij je enorm traag dient te lopen ... echter nog nooit toegepast ... vermits Frank ons nu het voorbeeld zal geven ... zal ik nu ook zijn wijze raad volgen en die hartslag naar beneden proberen te halen

Gepost door: Koen | 29-11-05

hartslagmeter zelf heb ik de neiging om steeds op dezelfde snelheid te hervallen, zelfs wanneer ik traag begin te lopen

kzal me er maar bij neerleggen dat ik een hartslagmeterke zal moeten aanschaffen, om te trainen in hartslagzones ... Mr Spencer, je geeft je oude toch niet weg voor een goed doel ? ;-)

benieuwd naar de schema's

Gepost door: Jo | 29-11-05

De schildpad en de haas... Vroeger dacht ik een 'luie' loper te zijn omdat ik nogal graag traag liep.
Anderen vonden dat ik veel te traag trainde, maar in wedstrijd kon ik hen (bijna) altijd achter mij laten. Vooral voor langere wedstrijden zijn trage trainingen een must. Maar men moet er toch rekening mee houden dat men nu en dan toch wel eens het gaspedaal wat dieper in moet drukken vb tijdens een interval of snelheidstraining

Gepost door: Rony | 29-11-05

Traag ! Onze trainer benadrukt ook het belang de trage duurlopen. Wij moeten eerst 20 minuten traag inlopen (zelf zo traag dat m'n kuiten er pijn van doen), nadien mogen we dan stilletjesaan versnellen tot Z2.
Wel bouwen we elke week 1 dag interval en 1 snelheidstraining in.
Of dit het gewenste resultaat oplevert zullen we zien, ik hoop in elk geval m'n tijd te verbeteren op de 10 miles in Antwerpen.

Gepost door: Kristel | 29-11-05

traag Hopelijk wordt de winter niet te streng, met al dat traag lopen, kan dat wel eens afzien worden! Ik zal het in ieder geval ook eens proberen.

Gepost door: Jeroen | 29-11-05

Traag lopen. Ook onze trainer zegt dat de meeste lopers te hard lopen.
Tijdens zijn trainingen doen we veel intervals, waarbij we harder mogen/moeten. Maar als we voor onszelf gaan lopen, moeten we traaaaaag lopen. Dat valt niet altijd mee, maar ik probeer het nu wel en met de hartslagmeter kun je dat toch beter in de hand houden..

Gepost door: Gea | 29-11-05

langzaam lopen? Met interesse volg ik de discussies op Frank Spencers blog. Een toelichting over het langzame lopen: dat is als je het goed doet, slechts tijdelijk. Het vergt enige weken om het lichaam eraan te laten wennen. Na verloop van tijd, meestal zo'n 4-6 weken, volgt er een aanpassing (het trainingseffect). Je zult dan merken dat je bij die lagere hartslagen steeds sneller kunt lopen. Langzaam lopen is niet het doel; lopen met een lage hartslag teneidende het vetverbrandingssysteem te ontwikkelen is het doel. Hetgeen in het begin betekent dat de trainingssnelheid laag is, maar dat is slechts een tijdelijk (on) gerief!

Gepost door: Rob Veer | 01-12-05

lage hartslag Naar welke hartslag moeten we dan streven?

Gepost door: Jeroen | 01-12-05

De commentaren zijn gesloten.