08-12-05

Interval op de piste

Vrouwen, vrouwen, vrouwen, je mag ze geen dag alleen laten of ze kraken je paswoord en bijhorend blogje. Man, man, man, miserie … !
Maar op die manier heeft Betty uiteraard een heleboel nieuwe vrienden gevonden om met Radio Donna mee te gaan naar Tunesië. ’t Is te hopen dat Frank Spencer zelf nog mee mag gaan :-) .
Je kan trouwens nog altijd stemmen en meegaan op een potentiële gratis (zelfs voor Nederlanders !) droomreis naar Tunesië met de Spencers door te klikken op Betty Spencer. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om Betty's mythe van het sober leven eventjes te ontkrachten, vooral wat die ene S betreft : zó sober ga ik nu ook weer niet leven !
Deze morgen ben ik dan voor de eerste keer gaan intervallen. ’t Was lang geleden dat ik nog op een piste gestaan had (tenzij je het optreden van Bruce Springsteen in het Boudewijnstadion kan meetellen), zodat het weer effen wennen was. Eerst en vooral schafte ik me een jaarabonnement (15 €) voor de piste van Zwevegem aan : zo kan je op elk moment van de dag gebruik maken van de piste zonder weggejaagd te worden als “illegale vluchteling”. Om te beginnen heb ik mijn Polar RS 200 Running Computer eens deftig gekalibreerd (= ijken). Ik had al een flauw vermoeden dat mijn vorige afstanden aan de lage kant waren en toen ik zondag met trimmer Geert, die eveneens zo een Polar heeft, ruim één kilometer minder uitkwam tijdens een identieke duurloop, wist ik dat er iets niet klopte.
Waar kan je je Polar beter ijken dan op een piste : zo stelde ik het speeltje in op 2 km en liep op het gemak 5 piste-rondjes als warming up. Je moet het aangename aan het nuttige paren …
De interval-training viel nog mee. Wellicht omdat we nog maar aan het begin van het schema zitten en we het zware werk nog voor de boeg hebben.
Ik startte met 15’ lopen in Z1, daarna 6 x 2’ in Z3 met telkens 2 minuutjes joggen als pauze, om te eindigen met 10’ uitlopen in Z1.
Helemaal niet lastig, maar dat zal wellicht nog veranderen. Morgen heb ik een rustdag om er dan weer vollen bak tegenaan te gaan in het weekend !
I’ ll keep you in touch …

11:57 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

pas op voor afwijkende polars Ik weet hoe frustie het kan zijn als je Polar niet te juiste afstand en dus ook niet de juiste snelheid weergeeft.. goed calibreren dus :)

zie ook: http://www.runningronald.nl/index.php?itemid=78

Succes weer!

Gepost door: Ronald | 08-12-05

De commentaren zijn gesloten.