20-12-05

Le nouveau Runners World est arrivé !

De nieuwste Runners World is deze morgen uiteindelijk toch in West-Vlaanderen geraakt met een prima bijdrage over het Dreamteam en leuke foto’s.
Ik heb nu echt het gevoel dat we voorgoed gestart zijn : there is no way back, niet dat daar nog enige twijfel over bestaat.
Vandaag is ook de derde week van ons schema gestart met een uurtje interval, ’t is te zeggen 60’ in Z1-Z2 lopen met blokjes van 8’, 6’ en 4’ gas geven in Z3 met telkens een pauze van 6’, waarin je rustig verder mag lopen tot je hartslag weer naar Z1-Z2 zakt. Dat was niet echt lastig.
Toch raar, vroeger trainde ik nooit op snelheid en liep ik telkens datzelfde monotone slakkengangetje, maar nu begin ik dat intervalgedoe zelfs leuk te vinden … Een paar weken terug was dit nog ondenkbaar. Hoe een simpele wedstrijd alles ineens kan veranderen !
Verder is het op loopgebied een rustige week : waarschijnlijk heeft onze trainer rekening gehouden met de komende feestdagen, want we hebben donderdag nog een duurloopje van 1u30’ in Z1 en zaterdagmorgen 60’ in Z1-2 op het programma.
Maandag loop ik wel nog een wedstrijdje, de Kerstcorrida van Tielt (10 km). Ik ga nog advies vragen aan Rob Veer over de aanpak van deze wedstrijd : lopen op hartslag als training of de gashendel opendraaien en een PR nastreven ? Ik weet niet of dit wel verstandig is in deze fase van de voorbereiding.
Verder ga ik de feesten een beetje sober proberen te houden, want vorig weekend was ik nu niet echt een toonbeeld van een voorbeeldig sportman, maar een feestje op zijn tijd is op dit moment nog niet nefast voor de conditie. Wanneer de laatste drie maanden ingaan, ga ik wel bewuster op mijn voeding letten en alle ongezonde zaken voor een aantal maanden verbannen.
Met mijn citroensapkuur van een tiental weken terug heb ik al bewezen dat ik karakter heb en op dat gebied makkelijk een knop in mijn hoofd kan switchen.

20:33 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

RW ik moet nog tot donderdag wachten zei de krantenwinkelman. In Mechelen wordt ie nog met paard en koets geleverd, met een omweg via Afrika of zo denk ik...

Gepost door: Ruthje | 20-12-05

Runners World. Een leuk verslag in de RW. Ik heb er van genoten. En met de web-logs erbij leven we helemaal mee naar 9 april! Leuke foto's ook.

Gepost door: Gea | 20-12-05

Kempen Ik heb de RW gisteren (maandag) al in mijn bus ontvangen .. Tof verslag, en voor ons zit er ook een schema bij .. Ik kan er niet onderuit .. Rotterdam lopen we allemaal samen ...

Gepost door: Edith | 20-12-05

Bekende Belg in Town! Hi Frank,

Inderdaad een leuk verslag in RW.. ook die groepfoto van jullie er erg leuk geworden. Kun jij nog veilig de straat op.. of word je al herkend?

succes met trainen!! (en de wedstrijd)

Gepost door: Ronald | 20-12-05

runners world RW viel in Melle al op maandag in de bus, nu is er inderdaad no way back. Misschien zie ik je maandag in Tielt, de kerstcorrida staat ook op mijn programma.

Gepost door: Jeroen | 21-12-05

diesel Zo, ik ben niet de 'enige' diesel'. Ik loop ook bijna hetzelfde tempo op de 5 km als op de halve marathon, daarom doe ik enkel wedstrijdjes mee van minimum 10 km, de mindere afstanden gaan mij te snel.

Gepost door: Dirk | 21-12-05

De commentaren zijn gesloten.