22-12-05

Kwakkeltraining

Ik had vandaag een “mindere” dag. Op het schema stond dat ik anderhalf uur in Z1 moest lopen (hartslag 130), maar om één of andere reden kreeg ik mijn hartslag niet naar beneden. Ik heb mijn training evenwel plichtsbewust afgewerkt, hoewel ik veel zin had om te stoppen. Ik liep absoluut niet gemakkelijk : ik heb echter het raden naar de oorzaken : vermoeidheid – stress – opkomend buik-griepje – etc … ?
Ik blijf het antwoord schuldig : een lichaam is nu éénmaal geen machine.
Ook mijn Polar-fitheidstest was slecht : volgens mijn Polar ben ik nu minder fit dan een maand geleden, terwijl ik juist zo hard getraind heb. Hoewel dit absoluut cijfer maar een momentopname is en zeer afhankelijk van verscheidene factoren is dit toch lichtjes frusterend !
Deze morgen ben ik naar de begrafenis geweest van een goeie kennis : een heel gedreven man, was voorzitter van de speleologieclub en ex-voorzitter van de volleybal. Hij was pas 65 en had nog zoveel willen doen … tot een slepende ziekte er anders over besliste.
Als je daar dan toch in de kerk zit heb je tijd om je even te bezinnen over het leven. We maken ons soms zorgen over onbenulligheden, leven dag in, dag uit gejaagd, hollen van het één naar het ander en in een flits kan het allemaal voorbij zijn …
We moeten meer leren relativeren en genieten van de kleine dingen in het leven. Ik weet dat het klinkt als een cliché, maar er zit veel waarheid in.
Aan allen van jullie wens ik alvast prettige feestdagen !

17:58 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

zo is het Stilzwijgend sluit ik me aan bij jouw woorden...

Gepost door: martine | 22-12-05

Wijze woorden Frank Je hebt gelijk.. we zouden meer moeten genieten van het leven en de ogenschijnlijke gewone dingen..

wat betreft die fitheidstest.. die van mij schommelt ook tussen de 54 en 56.. ik krijg 'm echt niet beter.. ja, best frustie soms : )

Gepost door: Ronald | 22-12-05

True so true Dit jaar ook iemand verloren... same thoughts. Wat de fitheidstest betreft. De mijne was net voor de marathon minder dan een jaar daarvoor, terwijl ik nog nooit zo hard getraind heb ald dit jaar en dat mijn lactaattesten uitwezen dat ik weldegelijk goed bezig was geweest... Niet teveel belang aan hechten...

Gepost door: Wim | 23-12-05

Carpe diem ik wens je voor 2006 (en de rest van je leven) zin tot relativiteit en veel genot in de kleine dingen des levens ! :-)

RW is ook bij in de bus gevallen een paar dagen geleden. Leuke reportage; je dagen als niet-bv zijn voorbij ;-)

Gepost door: Jo | 24-12-05

De commentaren zijn gesloten.