27-12-05

Kerstcorrida in Tielt – 10 km in 48’02”

Gisterenavond zijn we met zijn allen naar Tielt gereden voor de jaarlijkse sfeervolle Kerstcorrida. Heel veel lopers aan de start (voor de 10 km waren er dat ruim 600) en dan waren er nog tal van voorwedstrijden en een Ladies run.
Voor de start nog een hartelijk weerzien met Koen Vansteenkiste . Die loopt normaal gezien wat in mijn buurt, maar na zijn vier-uren-duurloop van vorig weekend en naderende Louis Persoons-marathon, ging hij wijselijk rustig uitlopen en genieten van de sfeer.
Ik voelde me relatief goed en had me voorgenomen om eens volle gas te geven. Door een verkeerde toets had ik mijn Polar per ongeluk geblokkeerd, zodat ik tijdens de koers geen enkel zicht had op tempo en hartslag. Het liep behoorlijk lekker en ik kreeg elke ronde (4) een adrenalineshot door de aanmoedigingen van Betty en de kindjes Spencer. Op het einde kon ik nog een groepje afschudden en er nog een spurtje uitpersen.
Toen ik mijn tijd op de klok boven mij zag (48’02”) was ik toch lichtjes ontgoocheld. Naar mijn eigen gevoel had ik lekker gelopen en ik had toch gemikt op een tijd tussen de 45' en 48’, met de stiekeme hoop iets dichter in de buurt van die 45’ te komen. Door het gewriemel in de start en de vele bochten in de donkere steegjes heb ik wel wat tijd verloren, maar toch geen minuten.
Ik weet uiteraard wel dat ik geen snelheid in de benen heb en dat 10 km voor een diesel zoals Frank Spencer veel te kort is, maar door die drie intervaltrainingen had ik wellicht wat valse illusies gekweekt. Eigenlijk loop ik nog steeds aan hetzelfde monotone tempo : vorige maand liep ik een halve marathon aan 12 km per uur en gisteren liep ik amper sneller (12,5 km/u). Voordeel van die “matige” tijd is dat ik nu nogal wat progressiemarge heb. Met drie intervalsessies in de benen kan je uiteraard nog geen koerspaard worden.
Het trainingsschema is uiteraard nog maar gestart en gaat vanaf deze week van 4 naar 5 sessies per week. Vandaag heb ik een herstelloopje van 30’ in Z1. Dat wordt uiteraard weer genieten …
Doe-oei !

08:24 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

correcte afstand ? Vraag is natuurlijk of Tielt exact 10 km was. Als ik de tijden van enkele anderen zie zou het me niet verwonderen dat het een paar honderd meter meer is

Gepost door: steven trimmer | 27-12-05

Tielt Jammer dat ik jullie gemist heb, het zal voor een volgende keer zijn. Het was inderdaad een warboel aan de start en die klimmetjes (met venijnige wind) maakten het extra zwaar.

Gepost door: Jeroen | 27-12-05

afstand De afstand bedroeg volgens mij 10,32 km. en 't was een loodzware race met al die klimmetjes ... op een vlak parcours haalde je zeker 2 à 3 minuten van je tijd af!

Gepost door: Koen | 27-12-05

Tielt toch een goeie prestatie hoor, als ik zo las bij Koen was het toch wel een stevig parcours en veel volk, dat merk je ook aan je tijd dan natuurlijk. En idd, hoe exact ben je van de afstand hé. Zeer goed gedaan en die progressie die komt nog wel!

Gepost door: Ruthje | 27-12-05

mooi is och zeker en mooitijd, en zo te horen was die langer. en stel je voor dat je nu al in de piek zit!Dat komt nog....

Gepost door: martine | 27-12-05

Bookmakers.. Hi Frank.. eh.. ik heb nog wat bookmakers achter mij aanzitten.. had namelijk behoorlijk wat ingezet op een tijd van 44:44... :)

nee, zonder dollen, ik vind dat je het goed gedaan hebt... ook al heb je niet de tijd gehaald die je wilde..

en haha, de Polar.. ik heb inmiddels op de blog van Martine gezien dat je de handleiding hebt gelezen chapeau !! hihihi..

p.s. als de afstand: 10,32 Km was heb je met 48:02 een gemiddelde snelheid van 12,9.. en dat is weer bijna 13.. zo moet je het zien

Gepost door: Ronald | 27-12-05

Chapeau Mooie tijd op lastig parcours in redelijk onaangenaam (koud) weder !

Gepost door: Jo | 27-12-05

Tielt meer dan 10 km? Frank, ik ben ook wat geschrokken van mijn eindtijd in Tielt.
Ik liep een redelijk goede wedstrijd, constant in een groepje met een zeer snedig tempo. Er was weinig tempo verval en ik kon , zij het met enige moeite, toch altijd in hetzelfde groepje blijven.
Aan de aankomst was men verwondering dan ook groot dat ik meer dan een minuut langer liep dan vorig jaar. Maar als ik de uitslag van vorig jaar erbij haal dan zijn er blijkbaar veel lopers die 1 minuut of meer moeten toegeven op de editie van 2004. Conclusie: waarschijnlijk is er een parcours aanpassing gebeurt, alleen ik weet niet precies waar, ik ken Tielt helemaal niet. We mogen ons dus helemaal niet focussen op de eindtijd.
Wat telt is het gevoel achteraf, ik ben best tevreden, goed tempo gelopen en geen of weinig verval. Nu op naar de volgende wedstrijd... misschien wordt dat Lombarsijde?

Gepost door: Rony | 27-12-05

Supporters Dit was ik nog vergeten:
ik werd in Teilt ook ferm aangemoedigd door de familie Spencer !!!
Zelden heb ik zo'n grote concentratie vrouwelijke supporters op één plaats horen roepen naar mij !!! Prachtig alvast bedankt !

Gepost door: Rony | 27-12-05

Goed gedaan! Als het een extra lange 10 km was, dan was het een prima eindtijd, toch?

Gepost door: Gea | 28-12-05

De commentaren zijn gesloten.