04-01-06

Help … een blessure !

Damn ! Het zal toch geen waar zijn …
Gisteren liep ik mijn wekelijkse intervalsessie : ’t is te zeggen , een uurtje Z1 – Z2 met 8 versnellingen van 2’ in Z3 – Z4 met telkens een pauze van 2 minuten. Vol goede moed begon ik met mijn training, maar bij de derde versnelling voelde ik mijn linkerkuit wat opspelen. Het was precies alsof die begon te verkrampen. Daarom besliste ik om te passen voor de volgende versnellingen en rustig in Z1 mijn uurtje uit te lopen, maar na een halfuur werd de pijn te hevig en moest ik met pijn in het hart en vooral in de kuit de strijd staken.
Thuis heb ik zorgvuldig zitten smeren met zalf, maar deze morgen was ik precies een oud mannetje dat de trap afpikkelde.
Resultaat : wellicht een spierscheurtje –of verrekking met een aantal dagen gedwongen rust. Nét nu we zaterdag opnieuw een bijeenkomst hebben met het dreamteam in Amerongen (Nl), waar een gezamelijke duurloop van 2 uren op het programma staat. Hopelijk ben ik tegen dan voldoende hersteld, maar ik vrees dat dit wellicht een utopie is.
Bij een vorige gelijkaardige kuitblessure was ik al rap vijftien dagen buiten strijd !
Ik ben de hele nacht aan het tobben geweest over de mogelijke oorzaken. Wellicht is vier dagen op een rij trainen teveel voor mijn carrosserie. Ofwel heeft die interval het mij gelapt : versnellingen ben ik nog niet echt gewoon. Heb ik in die vrieskou te weinig opgewarmd ? Mogelijk ligt de reden zelfs bij het nieuwe schoeisel, dat nog niet voldoende ingelopen is.
Ik ga vanavond eens overleg plegen met Rob Veer over wat me nu te doen staat, want het schema wordt zwaarder en zwaarder en ik wil absoluut de Coolsingel bereiken op 9 april.
Een echte ramp is het nog niet : de marathon is nog meer dan drie maanden veraf, maar het is toch flink vervelend !
Moet ik nu naar de kinesist ( in Nederland is dit een fysiotherapeut ) of ga ik best eerst naar de dokter voor onderzoek en/of echo ?
Zal de kuit spontaan genezen met voldoende rust?
Voor het ogenblik ben ik toch wat radeloos …

12:41 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

interval ik heb om blessures te vermijden mijn intervaltrainingen geschrapt vorig jaar. Nu als lid van het dreamteam is dat natuurlijk moeilijk hé. Een spoedig herstel gewenst.

Gepost door: Ronny | 04-01-06

Rusten voor het erger wordt Een beetje rusten kan nooit geen kwaad. Dat en een beetje verwennerij van Betty Spencer moet de klus klaren. In ieder geval het beste toegewenst voor de rest van het jaar! T.C.

Gepost door: Tom | 04-01-06

Geen paniek. De Coolsingel is nog ver. Geen zotte dingen doen en rustig verwerken. En overleggen met Rob is uiteraard ook een goed idee. Als dat het verschil maakt: zonder intervallen kan het ook, zoals je zelf al een paar keer hebt bewezen.

Overigens heb ik me onmiddellijk na het lezen van je bericht ingeschreven voor Rotterdam XXVI. Als het moet, help ik je daar over de streep dragen. (OK, eigenlijk was het gewoon toeval, maar ik zal er bij zijn op jouw dag EN JIJ OOK).

Gepost door: Stefan | 04-01-06

diep ademhalen Wat klote philippe!! (sorry voor woordgebruik) maar je hebt nog tijd zat ,niet in paniek raken .Rob weet de antwoorden en verleden jaar heeft gerda uit het dreamteam een paar weken niet gelopen in de topvoorbereiding van de marathon en die liep ook een pr. Dus rustig ademhalen en geloof erin dat het goed komt want dat komt het. We lopen een mooie tijd in rotterdam! Ik denk aan je...

Gepost door: martine | 04-01-06

No panic Persoonlijk ben ik ook enorm bang van intervaltrainingen (dagje ouder worden????) ... een goeie kiné kan wonderen doen ... maar raadpleeg zeker je trainer maar (tenslotte heb jij er één voor iets hé!!!)

Gepost door: Koen | 04-01-06

interval Een intervaltraining is naturlijk gevaarlijker om blessures op te lopen, maar het kan evengoed een onschuldige blessure zijn, ik hoop het alleszins voor jou!

Gepost door: Jeroen | 04-01-06

ai shit zeg! Ik doe zelf ook geen intensieve intervallen meer nadat dit bij mij steevast leidde tot blessures. De intervallen die ik doe zijn extensief, dus ik doe ze wel maar aan een rustiger tempo dan zo'n intensieve interval (ik zorg er voor dat ik nooit zo hard loop dat m'n spieren beginnen te verzuren), maar stevig genoeg om m'n lichaam de nodige prikkels te geven om op de duur wat sneller te lopen. Misschien is dit ook meer iets voor jou? Gelukkig heb je nu Rob Veer waar je op terug kan vallen, die zal jou zeker met raad en daad kunnen bijstaan. Véél beterschap en Rotterdam gaat echt wel lukken hoor, nog tijd zat (remember Stockholm!).

Gepost door: Ruthje | 04-01-06

Balen!! Hi Frank.. ik voel met je mee!! maar ik geloof best dat het goed komt! Wat Martine ook al schreef, Gerda heeft Rotterdam zonder problemen uitgelopen.. dat kun jij ook!! Koppie op..

Ik doe ook nog even met je mee, qua rust.. mijn enkel is ook nog steeds niet in orde.. maar heel eerlijk.. ik maak mij ook een beetje zorgen om de marathon.. want ik raak ook achter op schema

Maar laten we elkaar niet gek maken.. hou vol Frank!

Gepost door: Ronald | 04-01-06

Vervelend!! Zoiets komt altijd als het niet past.... Even rustig aan doen en dan er weer voorzichtig tegenaan. Het moet gewoon lukken: zie dreamteamlid Gerda, vorig jaar.

Gepost door: Gea | 05-01-06

De commentaren zijn gesloten.