08-01-06

Tweede bijeenkomst van het dreamteam in Amerongen

Gisteren hadden we onze tweede bijeenkomst van het dreamteam in Amerongen. De Belgen trokken weer gezamenlijk naar het Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum. De begroeting was opnieuw hartelijk en leuk.
Consternatie alom toen dreamteam-lid Marij, onze youngster, bekende dat ze inmiddels elf weken zwanger is … We zullen dus de marathon met acht (!) lopen. Op the big day zal ze vijf en een halve maand “ver” zijn. Dit wordt dus niet allen letterlijk maar vooral figuurlijk spannend ! Wordt ongetwijfeld vervolgd …
In de voormiddag kregen we een clinic van Aart Stigter (ex- Nederlands marathonkampioen en -recordhouder), die een zeer motiverende peptalk had over de marathon en zijn belangrijkste training : de LLD ( lange langzame duurloop). Hij wees ons vooral op de gevaren, die bij een marathon om het hoekje loeren en soms genadeloos kunnen toeslaan.
Daarna was er een lange duurloop van ongeveer twee uren. Voor de Egmondlopers volstond een uurtje. Ik paste veiligheidshalve voor het lopen en ging op consult bij sportfysioloog Ronald Dercksen, een vakman en bovendien zelf een marathonloper. Deze inspecteerde mijn geblesseerde kuit en localiseerde de kwetsuur. Met zijn gouden vingers kon hij zelfs nog een oude blessure terugvinden. Ik kreeg een “pijnlijke” kneed- en masseerbeurt van de kuitspieren. Dit is vooral om de doorbloeding te bevorderen en kleine littekens in de kuit te vermijden.
Zijn prognose was dat ik een tweetal weken uit roulatie zou zijn. Wanneer ik geen pijn meer voel mag ik voorzichtjes herbeginnen. Het is wel aangewezen om de conditie te onderhouden met fietsen en aquajogging.
Na de lunch kregen we een presentatie over ons schema en de trainingsopbouw van onze rots in de branding trainer Rob Veer. Daarbij heel wat aandacht voor lopen op hartslag. Iedereen kon naar hartelust vragen stellen. Als afscheidscadeau kregen we allen een dvd van Kees Kasander, die vorig jaar een hele documentaire gedraaid heeft over het wel en wee van het dreamteam op weg naar Rotterdam.
Onze volgende bijeenkomst is volgende maand in Schoorl, waar we een volledig trainingsweekend verwacht worden. Daarbij een aantal verrassingen en een halve marathon als test.
Hopelijk ben ik tegen dan weer de “ouwe” en kunnen ze me daar eindelijk eens zien lopen …

20:11 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Zwanger ? Zullen ze toestaan dat een vrouw die 5 maanden zwanger is nog een marathon zal lopen ?

Gepost door: Steven Trimmer | 08-01-06

Kwetsuur Hebben ze de kwetsuur hier bij ons niet gezien? Hopelijk kan je "vlug" weer meelopen met de bende want het gaat toch ook een beetje om teamgeest.

Heel veel succes, ik zal jouw blog regelmatig opvolgen.
Jan

Gepost door: Jan Schockaert | 08-01-06

leuk Wat was het weer leuk he! Ben blij dat het voor jouw betekent dat je snel weer kan lopen!
We lopen ze helemaal gek in Schoorl !

Gepost door: martine | 08-01-06

Nog even rustig aan. Gelukkig hoef je niet te lang "stil" te zitten. Als je over 2 weken weer mag lopen, dan is er niets aan de hand wat betreft Rotterdam.
Vijf maanden zwanger en dan een marathon lopen.... Met goede controles is dat misschien wel mogelijk....

Gepost door: Gea | 09-01-06

voeding Kregen jullie advies ivm voeding + eventueel in de nemen vitaminen/mineralen ?

Gepost door: Paris 090406 | 09-01-06

De commentaren zijn gesloten.