12-01-06

Kuitblessure verleden tijd ?

Eureka, er komt weer witte rook uit de schouw !
Gisteren heb ik opnieuw een halfuurtje pijnvrij kunnen lopen.
Ik heb immers dagelijks bij de plaatselijke kinesist langsgelopen voor massage en nazorg van de kuit. Dit werd me aanbevolen door de fysiotherapeut Ronald Derksen van het sportcentrum Amerongen. Zo stimuleer je de doorbloeding van de kuitspieren en bevorder je genezing. De spierverrekking werd tevens behandeld met ontstekingsremmende zalf. Bij spontane rust zonder behandeling riskeer je dat er littekenweefsel ontstaat en zou deze kuit een gevoelige plek blijven voor potentiële blessures. Ik mag er niet aan denken dat ik de week voor de marathon opnieuw last krijg.
Gisteren kreeg ik het licht op groen om opnieuw het zalige lopersgevoel op te snuiven met één voorwaarde : bij de minste pijn stoppen. Ik mocht in blokjes van 5 minuten lopen met telkens kort stretchen achteraf. Zo gezegd, zo gedaan en ik heb op die manier zes blokjes van 5 minuten gelopen zonder pijn gevoeld te hebben. Wel was de kuit nog wat stram, maar dat had de kinesist verwacht.
Vooraleer victorie te kraaien wilde ik evenwel afwachten tot deze morgen, maar ik heb geen pijnlijke reactie gekregen bij op- en aflopen van de trap.
Ik heb er een goed gevoel bij. Vanavond ga ik opnieuw een klein rondje lopen op het gemak en vanaf volgende week ga ik opnieuw het marathonschema oppikken. Wellicht nog zonder versnellingen of interval, maar als ik alles in Z1 kan afwerken ga ik al heel tevreden zijn.
Ik ben dus een weekje buiten strijd geweest. Niks ergs eigenlijk, een griepje had wellicht voor meer verlet gezorgd.
Rotterdam, here we come !

10:53 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Gelukkig! Hoi Frank, weer goed om te lezen dat je weer aan het lopen bent. Ik hoop dat je weer snel op niveau bent.. veel succes!

Gepost door: Ronald Meijer | 12-01-06

blessure Dat valt al bij al goed mee, hopelijk blijft het zo! Binnenkort voor elke marathonloper een kine! Dan zouden die in ieder geval genoeg werk hebben...

Gepost door: Jeroen | 12-01-06

wooohhhoooooo Goed om te horen philippe!! enne, inderdaad ,als je de griep had gehad was je veel verder van huis geweest.

Gepost door: martine | 12-01-06

Kine Goed nieuws, persoonlijk heb ik ook veel lof voor mijn kiné, die mannen weten altijd hoe je te verzorgen

Gepost door: Koen | 12-01-06

oef da's goed nieuws joh, nu er weer volop invliegen, maar hou die intervallekes maar even voor wat het is hé

Gepost door: Ruthje | 12-01-06

He's Back !! ...and catch him if you can...

Gepost door: Steven Trimmer | 12-01-06

Mooi dat je terug lopen mag, ik kan me voorstellen dat dat deugd moet doen
:-)

Gepost door: Jo | 12-01-06

De commentaren zijn gesloten.