28-02-06

Web-log-loop : stand van zaken : “eight weeks to go …”

Het begint stilaan vlotjes te lopen voor onze web-log-loop : op heden kreeg ik al 31 reakties binnen, ’t is te zeggen :
17 certitudes
12 twijfelaars of last-minute beslissers
2 afzeggingen
Ook bij onze Noorderburen begint het al wat te sudderen en te roeren : onder impuls van Running Ronald is er zelfs al een flinke volksverhuizing op til. Op zijn massaal gelezen weblog doet hij trouwens een warme oproep voor onze web-log-loop.
Voor hen heb ik ook goed nieuws : in samenspraak met de organisatie van de Eurojogging kan er voor overnachting gezorgd worden aan democratische prijzen : de trekkershutten in de Gavers (langs het parkoers) zijn reeds volzet, maar in de Gaverranch kunnen we nog overnachting regelen aan 10 €/nacht (ontbijt 4 €) en in het Bloso-sportcentrum te Waregem komt dit op 8 €/persoon ( + ontbijt met alles erop en eraan 3,5 €).
In “case of emergency” kan ten huize Spencer ook nog wel iets geregeld worden …
Want er is na de wedstrijd en prijsuitreiking (mooie prijzen !) nog een maaltijd (beenhesp met groentjes etc...) en after-party met dj voorzien. Voor de liefhebbers wordt er zelfs voor een zondag-programma gezorgd : er staat een bezoekje aan het schilderachtige westvlaamse Heuvelland (Poperinge en Folk Center Dranouter) op het programma.
Dit komt omdat de organisatie van de Gezinsbond elk jaar een programma uitstippelt voor hun buitenlandse lopers (Portugal, Tsjechië, Hongarije, Oostenrijk, Nederland en Duitsland), waarop wij ons vrijblijvend kunnen bij aansluiten.
Geef toe dat het plaatje er leuk begint uit te zien.
Wie alsnog zijn wagonnetje wil aanpikken bij deze eerste Vlaamse web-log-loop, laat best een reaktie na. Dan krijg je wellicht in de loop van maart een mailtje met alle concrete info.Dat knalrode shirtje hebben jullie toch al in de kast hangen ... waar wachten jullie nog op :-) ?
Af en toe post ik uiteraard ook een “stand van zaken” op deze blog.

05:59 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

26-02-06

"Zombie" ... op de loopband

Deze morgen heb ik mijn lange langzame duurloop afgewerkt … op de loopband. Behoorlijk crazy … , ik weet het, maar nood breekt wet !
Ik ben extra vroeg opgestaan om rond 7u45 te starten, zo was ik er rond kwart na tien weer van af. Ik heb twee dvd’ s van legendarische concerten van een tiental jaren terug afgespeeld voor de loopband : de roadmovie van REM en een concert van The Cranberries. Het deed me wat weg mijmeren over de goeie oude tijd van tien jaren terug …
Jammer genoeg waren mijn benen intussen geen tien jaar jonger geworden :-).
Toen Dolores o’ Riordan – de knappe zangeres van The Cranberries (zie foto) – na twee en een half uur lopen “Zombie” inzette, was de gelijkenis frappant.
Typecasting heet zoiets … het leven kan soms hard zijn.
Moraal van het verhaal : een loopband is een prachtige uitvinding … maar niet voor lange langzame duurlopen van meer dan 2 en een half uur. Niets gaat boven het lopen in de vrije natuur, zelfs als het geen weer is om een hond door te jagen. Soit, op deze manier heb ik opnieuw 66 km als weektotaal mogen toevoegen. Niet mis !
Morgen heb ik opnieuw een rustdag en vanaf dinsdag wacht weer een zware loopweek.
I’ ll keep you in touch …

13:58 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-02-06

"Are you lonesome tonight ..."


Gisteren is mijn muze, steun en toeverlaat Betty Spencer op ski-vakantie vertrokken.
Nee, geen skiën voor Frank Spencer. Vermits ik niet alleen twee linkerhanden, maar eveneens twee linkervoeten heb, mag ik het lot niet teveel tarten. Ik mag er niet aan denken … en dat op amper zes weken van de marathon.
Aangezien ze me achtergelaten heeft met “vier kleine mormels”, heb ik maar mijn training op de loopband afgewerkt : 15 ‘ opwarmen in Z1 om drie blokjes van 16’ Z3 af te haspelen met telkens een pauze van 5’ dribbelen in Z1. ’t Was lastig, vooral dat dweilen achteraf …
Morgen loop ik nog 40’ in Z2 en zondag staat zoals gewoonlijk mijn lange langzame duurloop op het programma : 2u30’ en dat op de loopband (!). Ik ga moeten een goeie film huren of een muziek-dvd keihard zetten voor het toestel. Suggesties … ?
Denk nu absoluut niet dat er een haar in de boter zit ten huize Spencer : Betty krijgt elk jaar haar ski-reisje met zus Tine, terwijl ikzelf mijn jaarlijks marathonreisje verdien door babysit te spelen.
Lijkt me een faire deal, moet kunnen … !

12:06 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (34) |  Facebook |

22-02-06

Web-log-loop in the picture ...

Gisteren heb ik ruim een uur interval gelopen : 15’ in Z1, dan 10 x 2’ in Z3-4 met telkens een pauze van 2’ om nog 10’ in Z1 te eindigen. Vanavond loop ik 40’ los.
Ik heb ook nog wat zitten brainstormen over de web-log-loop van zaterdag 22 april in de Gavers te Harelbeke. Het ziet er meer en meer uit dat de respons en opkomst over exact twee maanden meer dan behoorlijk wordt. Er zijn al flink wat deelnemers, sommigen komen supporteren, anderen worden wellicht “late beslissers”. Het wordt daar beslist een leuke loopkoers met al die knalrode jolige web-loggers. Bovendien zit het web-loggen en het hardlopen in de lift ...
Ik zou daarom het initiatief wat extra media-aandacht willen geven en wil een perscommuniqué opmaken om te verspreiden naar de verschillende dagbladen, Runners World, de portaalsite van de blogs, etc … .
Je weet maar nooit waarvoor het goed is. Bovendien is het maar een simpel mailtje versturen.
Eigenlijk zou een web-log-loop een prima item zijn in een televisieprogramma zoals “Man bijt Hond” of voor het nieuwe sportprogramma “Vlaanderen Sportland” van Evy Gruyaert op tv Een. Dit programma gaat eens niet over voetbal en behandelt allerlei toestanden en fenomenen in de marge van de sport. Niet omdat onze web-log-loop zo een belangrijke wedstrijd is, maar het feit dat een respectabel aantal loop-web-loggers van heinde en verre naar Harelbeke komen voor een soort “blind-date”-loop is geen alledaags gegeven en kan misschien wel leuke beelden opleveren.
En als de media het laat afweten, dan maken we er gewoon een leuke loopkoers met after-party van.
Wat denken de bloggers over deze eventuele media-belangstelling of vinden jullie dat ik het wat “te groots” bekijk en hoeft het voor jullie niet ?
Laat gerust je stem horen in deze bloggers-democratie …
Andere suggesties zijn steeds welkom !

14:02 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

20-02-06

Pittig loopweekend

Het voorbije weekend werd weer pittig getraind : 38 km in 2 sessies. Zo kom ik voor het eerst dit jaar aan een weektotaal van 60 km. De zware weken zijn duidelijk gestart.
Zaterdag liep ik mijn lange langzame duurloop van ruim twee uren en gisteren liep ik mijn gecombineerde training (Z1 – Z2 – Z3) in clubverband. De verhoudingen klopten wel niet 100 % volgens het schema, maar dit mag van de trainer.
We mogen het sociale aspect van het lopen absoluut niet uit het oog verliezen. We zijn uiteraard maar amateurs en als je traint met de clubmakkers, kan je het uiteraard niet maken om iedereen te laten wachten omdat je in Z1 wat trager wil lopen. Zo heb ik een rondje wat bijgekletst met blogger Steven Trimmer en webmaster Rony.
Zaterdag was ik van corvée in de kindernamiddag van onze kleuterschool in Heule. De penningmeester van het oudercomité miss Betty Spencer had mijn naam zonder overleg opgegeven als vrijwillige medewerker. Ze had dat weer goed bekeken …
Alles stond in het thema van de ruimtevaart : zo mocht ik verkleed als ruimtewezen rondlopen in een soort carnavalspakje met op de koop toe een soort hoofddeksel met twee voelsprieten op mijne kop. Hopelijk verschijnen daar geen foto’s van op het net.
Mijn taak was om garçon te spelen : tafels op- en afruimen in een bomvolle feestzaal en constant rondhossen met plateaus vol met heerlijk schuimende Leffe’s, die me zo verleidelijk toelachten. Ik heb echter karakter getoond en geen druppel aangeraakt. Ik kan het uiteraard niet maken om in volle marathonvoorbereiding op de lappen te gaan. Alsof de duivel ermee gemoeid was, won ik dan nog een Leffe-pakket als tombolaprijs. Het leven kan soms hard zijn … .
Na mijn kelner-shift voelde ik haast mijn benen niet meer. Dat was voor mijn part veel lastiger dan mijn duurloopje van twee uren kort daarvoor. Mijn respect voor het horeca-personeel is alleen maar toegenomen.

13:19 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-02-06

Lange langzame duurloop van 2 uren

Deze morgen heb ik mijn lange langzame duurloop van deze week afgewerkt : iets meer dan 2 uren en alweer een twintiger op mijn palmares. Het was een heerlijk loopweertje buiten.
Bedankt voor de leuke ondertitels bij mijn onderstaande aktiefoto : hahaha ...
Nog een heel goeie kreeg ik via mail van een collega-loper en kameraad : ik vond deze zo goed dat ik hem jullie niet kon onthouden :
"Snelheidsovertreding :
Na een rustige start in Z3, liet de verrassend sterk lopende Frank Spencer (startnummer 5055), de achtervolgers kraken in hun voegen. Wat zij ook probeerden, Spencer was niet meer te achterhalen. Ontspannen lopend in Z6 denderde hij over het parkoers. De vrijwilligers bij de verzorgingsposten probeerden tevergeefs de bekertjes op de tafels te houden. Spencer zorgde met zijn snelheid voor zoveel zuigende wind dat paraplu's in de lucht verdwenen, moeders hun kinderen kwijtraakten, spandoeken wegvlogen en de laser gun van de plaatselijke politie er de brui aan gaf. Dit fenomeen is zelden vertoond bij de Groet uit Schoorl Run."
Hopelijk kan ik dergelijk onderschrift toevoegen aan mijn aktiefoto van de Rotterdam Marathon ...
Sweet dreams, Frank (bis).

13:23 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-02-06

Moraturi te salutant …

Deze week heb ik mijn schema zoals altijd plichtsbewust uitgevoerd : dinsdag een herstelloopje van 30’ – woensdag 40’ Z2 en vanavond een uurtje Z1.
Na het voorbije dreamteam-weekend had ik er niet meteen veel zin in, maar het schema is onverbiddelijk.
Het zwaartepunt ligt bij mij altijd in het weekend : zaterdag intervallen en zondag mijn lange langzame duurloop van 2 uren.

Inmiddels staat mijn aktiefoto van de halve van Schoorl ook on-line : om de één of andere onverklaarbare reden slaag ik er altijd in om er uit te zien als één uit een inrichting weggelopen halve gare, die blijkbaar zijn laatste adem aan het uitblazen is …
En dan nog zeggen dat lopen gezond is ... !
In mijn verbeelding lees ik dan onderschriften zoals
“Frank Spencer (5055) sleurt aan het kopgroepje der favorieten in de halve marathon te Schoorl …”
Sweet dreams, Frank … zzz … !
Nog suggesties (voor onderschriften) ?

21:46 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

15-02-06

Web-log-loop : Stand van zaken

Ik had beloofd om af en toe een stand van zaken te posten betreffende onze web-loog-loop van zaterdag 22 april te Harelbeke (zie ook De Eurojogging van de Gezinsbond).Hebben alvast hun deelname toegezegd – een aantal weliswaar onder voorbehoud :
Koen Vansteenkiste
Christophe
Jan Schockaert
Ruthje (al dan niet met loopshoes)
Mario het marathonmanneke
Stefan-Boston (indien tijdig terug van werktrip)
Edith Elastimam
Ginette Wouters (niet-blogster)
Jan het roadrunnerke
Running Ronald (NL)
Petra Schoon (uit NL, als ze Harelbeke vindt tenminste)
Marc loopt
Betty en Frank Spencer.
Als ik goed kan tellen moeten we intussen met een 14-tal loopbloggers zijn. Thanks daarvoor, maar dat kan wellicht nog een stukje beter …
Misschien kijken enkele bloggers nog de kat uit de boom of is de locatie en datum minder ideaal.
Ja, ik besef het, Harelbeke ligt niet centraal te lande, maar het is logisch dat de initiatiefnemer een organisatie uit zijn eigen buurt verkiest – al was het maar om alle praktische regelingen te treffen. Ik kan toch moeilijk naar het centrum van het land verhuizen voor een loopkoerske.
Misschien kunnen enkele verre bloggers carpoolen. Dat kan soms ook plezant worden. Ik weet nog dat ik bij de eerste ontmoeting van het dreamteam bijna 10 uren in de wagen heb gezeten met twee voor mij volslagen onbekende mensen. Zelden zoveel lol gehad …
Ik merk tevens dat de “Antwerp ten miles” the day after is, maar het één sluit uiteraard het andere niet uit. Laat ons de olympische gedachte huldigen : deelnemen is belangrijker dan winnen.
Enne … onze Noorderburen waren met 16 bloggers. Zeg nu eens eerlijk : dat moeten wij toch kunnen overtreffen …
We maken er alleszins een leuke dag van en breng zeker jullie kinderen mee : er zijn ook kinderlopen (volgens leeftijd met allerlei mooie naturaprijzen, altijd leuk voor de kids) gepland, er is kinderanimatie voorzien (o.a. schminkstand, etc …) en ’s avonds kunnen we, indien gewenst, aanschuiven voor de maaltijd (beenhesp met groot assortiment groentjes) en party achteraf met dj tegen een democratische prijs (later volgt meer info).
Indien je alsnog je loop-bloggende collega’s “in real live” wil ontmoeten : plaats dan een reaktie, dan houden we je op de hoogte !
Betty Spencer heeft al gesuggereerd om een “Frank Spencer Memorial Run” te organiseren. Klein praktisch probleem : ik verblijf nog steeds niet in de eeuwige jachtvelden :-))…

13:11 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-02-06

Halve marathon van Schoorl in 1u48’31’

Vorig weekend was er ons “dreamteam-weekend” in Schoorl. ’t Was extra vroeg opstaan, want Schoorl ligt niet bij de deur (330 km).
We waren gehuisvest in een prachtige ruime “boerderie” in Groet op een boogscheut van de start en finish. Voor de geinteresseerden : dit rustieke vakantiehuisje staat te koop voor een peulschil van 1,7 miljoen ... Euro.
Kort na de middag was er een fotoshoot voor de nieuwe Runners World in de Schoorlse duinen. We mochten een kanjer van een duin telkens op- en afrennen. Er liep telkens wel wat mis zodat we deze shoot een paar keer mochten herhalen : dit was alvast een stevige heuveltraining.
Daarna liepen we nog een traag trainingsrondje naar de Zee. Ik was stevig onder de indruk van deze prachtige streek. Onze Noorderburen wilden tijdig terug zijn, want er was een belangrijke schaatswedstrijd (Olympische Spelen) op tv. Hilariteit toen bij aankomst een Belg de beste tijd had, helaas niet voor lang. Dubbel helaas voor onze hevig supporterende Hollanders werd hun Sven Cramer nipt geklopt door Chad Hedwick. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik een schaatswedstrijd zo aandachtig gevolgd heb.
Daarna was het tijd voor de pasta party in het sjieke atletenhotel en de “meet and greet” met onze mystery guest. Dat leverde een heel interessant gesprek op met Kamiel Maase, Nederlands rekordhouder op de 5 km, 10 km en marathon (2u08’). Kamiel zou trouwens de dag erop met de vingers in de neusgaten – zoals onze Jacques – de 30 km winnen in 1u32’.Na de lekkere pasta, waar ik stond aan te schuiven tussen Lornah Kiplagat en Selma Borst, was er nog een verrassing aangekondigd. De Nederlandse “Sportvrouw van het jaar” Edith Van Dijk kwam bij ons aanschuiven voor een boeiend verhaal over haar passie voor marathonzwemmen. Ook ex-politicus en televisiemaker Paul Rosemuller zat als ex-dreamteamlid aan onze tafel. Voor onze Noorderburen was dat wel eventjes “kicken” met zoveel celebrities in de buurt.
Zondag waren wij dan eindelijk aan zet. Ik merkte dat iedereen er nogal nerveus bijliep. Ook het mooi weertje van de voorbije dag liet ons serieus in de steek : het was absoluut geen weer om een hond door te jagen : bitter koud, slagregen en forse wind in de duinen.
Na het startschot ondervond ik al snel dat er geen toptijd inzat, zodat ik een goed groepje uitzocht om de benen rond te draaien. Ik kwam halfweg door in een kleine 55’. De laatste kilometers zat ik nog relatief fris en kon nog eens het gashendel opendraaien om te finishen in 1u48’31”. Gezien de winterse omstandigheden kon ik daar best mee leven. Ik had meer te doen met onze entourage, die verkleumd langs de kant stond te supporteren.
Even ter info voor wie ook de avonturen van de andere dreamteamleden volgt in Runners World : These are the results : Jurgen (1u17’), Martine (1u40’), Angela (2u00’), Jacques (2u02’) en Marij (2u17’). Walter behaalde de zilveren medaille in het Nederlands kampioenschap 10 km in zijn categorie + 65 jaar.
Onze trainer Rob kon tevreden terugblikken op een geslaagde tweedaagse. Hij was heel tevreden dat mijn kuit standgehouden had, maar ik besef wel dat er nog veel werk aan de winkel is wil ik mijn target (3u45’) halen.
Er resten ons nu nog 8 weken tot Rotterdam, waarvan de komende vijf weken heel zwaar worden. De laatste drie weken begint de tapering off naar die bekende straat, waar ik dit jaar mijn zinnen op gezet heb : de Coolsingel.

11:34 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

10-02-06

Schoorl, here we come ... !

Deze week werd weer duchtig getraind : dinsdag een pittige intervalsessie, woensdag een herstelloop van 40’ in Z1 en gisteren een gecombineerde training : 20’ Z1 – 20’ Z3 en 10’ Z1. Vandaag staat er gelukkig een rustdag op mijn programma zodat ik mijn toch wat vermoeide benen kan laten recupereren.
Morgen vertrek ik zoals eerder verteld op stage-weekend met het dreamteam naar Schoorl.Zondag wordt eens getest in de halve marathon van Schoorl hoe de stand van zaken is van éénieders conditie. Ik had hier al verkondigd hoezeer ik er naar snak om me eens te tonen en eens goed door te vlammen, maar ik werd cito presto teruggefloten door onze trainer, die blijkbaar ook een aandachtige lezer – hoi Rob – van dit blogje is.
“Laat het jonge veulen nog eventjes op stal en bouw rustig op” en “mijn zeiljacht is weer van de zandbank vlotgetrokken en zoekt rustig het ruime sop op”, waren zijn gevleugelde woorden.
Alles staat in het perspectief van Rotterdam, dus niet forceren in Schoorl past ook in dat plaatje. Ik hoef me daar absoluut niet te bewijzen. Eigenlijk kan ik hem geen ongelijk geven.
Ik kom pas terug piepen na een vervelende kuitblessure en moet voorzichtig opbouwen met enkel 9 april in het achterhoofd. Het jaar is nog lang genoeg om een snelle halve marathon te lopen : opportuniteiten zat !
Ik ga dus Schoorl opvatten als een uitstekende trainingsloop. Het is trouwens een pittig parcours tussen de duinen, één van de lastigste koersen van Nederland. Bovendien kunnen de weergoden voor flink wat herrie zorgen komende zondag. Voor mij zal een leuke tijd lopen volkomen bijkomstig zijn, hoewel ik moet toegeven dat dit soms wel eens vergeten wordt éénmaal het startschot weerklinkt en het lekker loopt …
Schoorl wordt dus een weekendje teambuilding voor mij. Ik kijk al reikhalzend uit om iedereen terug te zien en al om al die biezondere verhalen te mogen aanhoren.
Schoorl, here we come …

09:34 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-02-06

Steven Trimmer

Ik heb opnieuw een boeiende loopblogger ontdekt … en dan nog wel in mijn eigen … club. Steven Trimmer is een rappe, snelle jongeling – hoewel snel in deze contreien een andere betekenis heeft – die graag een gokje waagt : Zo heeft hij met collega-trimmer Geert gewed dat de verliezer van beiden in het clubkampioenschap Tiegem-Harelbeke (komende zondag) deze zomer het gras van de andere komt afmaaien. Ik ben eens benieuwd wie tuinman zal mogen spelen ..
Zo is trimmer Steven ook in de ban van het “magische hol van Pluto”. Af en toe kondigt hij het forum van de Gavertrimmers een weddenschap aan om een podiumplaats te versieren in één of andere wedstrijd. Nu moet je weten dat Steven een uitstekende loper is, met nog veel progressie in zijn benen, maar qua pure snelheid toch nog een tikkeltje tekortschiet voor een podiumplaats.
Daarom gaat hij steeds op zoek naar zijn “Hol van Pluto” , ’t is te zeggen een piepkleine jogging, waar heel weinig lopers aantreden, zodat zijn kansen spectaculair stijgen. Qua uitdaging kan dit uiteraard tellen … !
Helaas voor hem leverden zijn pogingen vorig jaar een 4° en een 5° plaats op. Een uitstekend resultaat, maar net … naast het podium.
Dat levert uiteraard wilde speculaties op, want Steven houdt steevast zijn lippen verzegeld over plaats en locatie van Pluto, want anders staan er een tiental "snelle" Gavertrimmers aan de start en dropt Frank Spencer een buslading Kenianen …
Maar 2006 wordt het jaar van de doorbraak en eeuwige roem : Steven is 7 dagen op 7 aan het trainen geslagen, liep in januari reeds 317 km en zat vorige week weeral boven de 100 km. Straks verdient hij zijn plaatsje in het Walhalla !
Nu nog Pluto vinden …
Neem gerust een kijkje op zijne blog en doe hem de groeten van Frank Spencer.
Leuk zijn vooral de Voor en Na-foto’s van zijn marathon. Deze zijn precies weggeplukt uit de Flair. Op die tweede foto lijkt hij trouwens verdacht veel op de Gokchinees.
En dan nog beweren dat een marathon gezond is …. !

11:19 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-02-06

Groeten uit Schoorl

Vorig weekend is er opnieuw pittig getraind : bijna 30 km in 2 dagen (zaterdag 45’ in Z2 en zondag 2 uren in Z1). Dit ging opnieuw probleemloos.
Vandaag stond een pittige intervaltraining op het schema : 15’ in Z1, dan 6 x 3’ Z3 met telkens 3’ dribbelen om te eindigen met 10’ Z1. Het was behoorlijk lastig, maar ik voel me stilaan klaar voor zondag.
Komend weekend is opnieuw “dreamteam-weekend”. We worden voor een volledig weekend verwacht in Schoorl. Dit dorpje ligt aan de kust, iets boven Amsterdam. Sommigen arriveren al vanaf de vrijdag, de Belgen vertrekken op zaterdag in de vroege morgen.
Op het programma staat een training, een foto-sessie, een meet and greet met een nog onbekende topper en de halve marathon van Schoorl. Er is ook nog een 30 km-wedstrijd, maar deze past voorlopig nog niet in ons schema.
Er is alvast een kleine volksverhuizing op til naar het kleine Schoorl, want de inschrijvingen zijn al een tijdje stopgezet wegens volzet. Met 6500 lopers – nooit eerder waren er zoveel lopers – zit men aan de limiet. In Nederland is het lopen een echte hype aan het worden !
Schoorl is ook het jaarlijkse reunie-moment van de ex- dreamteams – wij vormen reeds het vijfde dreamteam - en tijdens de pasta party in het atletenhotel zullen wij verbroederen met onze voorgangers. Dat belooft alvast heel leuk te worden en een ideaal moment om tips en ervaringen uit te wisselen. Helaas is Stefan (Boston) niet van de partij.
In Schoorl zal het dreamteam me eindelijk eens zien lopen, want de vorige keren was er altijd iets tussengekomen (sneeuwstorm – blessure). Ik had al lachend gezegd dat ik een acteur ben die als “een mol” geïnfiltreerd is in het dreamteam, maar zelf nog geen meter gelopen heeft in zijn leven en telkens een nieuw excuus en smoesje verzint om toch maar niet te moeten lopen.
Hilariteit alom … toen ik dit vertelde. Hopelijk word ik in Schoorl niet geveld door een zware griep, anders gaat men toch eens de wenkbrauwen fronsen.
Alhoewel, geef toe, ’t zou een grandioze stunt wezen en een geweldig verhaal opleveren.

17:21 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-02-06

Web-log-loop : moeilijke bevalling ?

Bedankt voor de massale respons voor de Vlaamse web-log-loop. Bij het ter perse gaan had ik al 19 positieve reakties. Ik stel voor dat ik hier af en toe een stand van zaken post : eventjes een résumé meegeven …

Kandidaat deelnemers web-log-loop Vlaanderen : Frank en Betty Spencer, Koen Vansteenkiste, Running Ronald, Aad, Christophe, Stefan ofwel Boston, Jeroen, Martine, Jan Schockaert, Jo loopt, Marc, Griet Vandurme, Ginette Wouters en Pi (niet-bloggers), Ruthje, Wim alias Run4fun, Edith Elastimam, Kristel.

Dan de locatie en datum : Jezus, ik heb me weer wat op de hals gehaald. Dit wordt wellicht een moeilijke bevalling, kan meestal 9 maanden duren …
Volgende suggesties kwamen uit de bus :
- 20 km van Brussel – zondag 28 mei – lijkt mij een veel te grote organisatie, een kat vindt er zijn eigen jongen niet terug. We moeten de drempel ook wat laag leggen, ik vrees dat niet iedereen een lastige 20 km aankan. Bovendien zullen die rode shirts niet opvallen tussen 24.980 andere lopers.
- Lenteloop van Melle en 10 km van Mechelen, na wat opzoekingswerk beiden op paaszaterdag 15 april, maar helaas heb ik die dag familieverplichtingen en ik zou er dolgraag zelf tussenlopen, tenzij iemand anders het initiatief van mij overneemt … No worries, mate, ga je gang !
- Oostende – Brugge, ten miles op zondag 5 maart : probleem is dat het een relatief grote organisatie is en er ons niet veel tijd meer rest ( en ’t is momenteel drummen in de lappenmand ). Ander probleempje : waar verzamel je dan, in Oostende of in Brugge. Ik veronderstel dat de hele reutemeteut met de bus weg en weer moet …
- De Vlerkejogging te Harelbeke van Gavertrimmer Guido op vrijdag 7 juli : prima organisatie van een uiterst sympathieke kerel, maar ik vermoed dat een vrijdagavond misschien moeilijk ligt voor verre bloggers. ’t Is bovendien nog ruim een half jaar, we kunnen het idee nog eventjes in de koelkast leggen.
Dus, je ziet dat het verduiveld moeilijk wordt om de violen gelijk te stemmen. Het is voor mij ook geen sinecure om namens alle loop-bloggers te spreken.
Ikzelf had ook nog een suggestie : de Eurojogging van de Gezinsbond op zaterdag 22 april te Harelbeke.
Voordelen : leuke organisatie, niet te veel lopers, lage drempel : 12 km of een ladies run van 8 km, kinderlopen, prachtig parcours (de Gavers Harelbeke, mijn trainingsparcours), kinderanimatie van Crefi (interessant voor bloggers met kleine kinderen) en ik kan wellicht een achterafzaaltje versieren voor één of andere pasta-party.
Minpunt : Hoewel ze het zelf misschien anders ervaren, ligt Harelbeke nu éénmaal niet centraal te lande (hoewel, het ligt aan een afrit van de E17-snelweg). Bekijk het eens en laat een reaktie na of een andere suggestie.
Misschien kunnen we dan onze volgende web-log-loop aan de andere kant van het land houden of een soort beurtrol afspreken.
Dan het sportieve : donderdag heb ik een pittige intervalsessie gehouden, de vonken sloegen er af en het zweetdruppels vlogen in het rond, parels voor de zwijnen, … Om maar te zeggen dat de conditie met enige vertraging op komst is. Morgen loop ik nog 40 minuten in Z2 en zondag is er een duurloopje van twee uren gepland.
Heet van de naald – breaking news : ik heb een nieuwe loop-blogger ontdekt, ... en nog wel in mijn eigen bed. Neem alvast een kijkje bij Betty Spencer !

18:10 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

01-02-06

Web-log-loop ?

Deze morgen heb ik een uurtje mijn endorfines laten werken, deze keer in Z2 (140) en op de loopband. Toen ik deze morgen mijn gordijnen opentrok, zag ik dat Kortrijk en omstreken gehuld was in een dikke mist. Toen ik mijn vier meiden naar school bracht hoorde ik op de radio dat de kwaliteit van onze lucht momenteel alarmerend slecht was. Daarbovenop woon ik dan nog in een zogenaamde “rode zone”, waar het luchtpeil op zijn slechtst is. Er wordt nu aangeraden om geen zware inspanningen te leveren in de open lucht. De combinatie mist – rampzalige luchtkwaliteit deed me al snel teruggrijpen naar “good old” loopband”. Zo kan ik terug in singlet lopen, mijn drinkbusjes en muziek bij de hand hebben in plaats van totaal ingepakt de weg op te gaan.
Onze noorderburen hebben het voorbije weekend in Doorn een web-log-loop gehouden : met zestien webloggers waren ze van de partij. Ze hadden afgesproken om allen een rood shirt aan te trekken als herkenningspunt. Het moet daar heel gezellig geweest zijn, want alle web-logs waren achteraf razend enthousiast over het initiatief. De meeting haalde zelfs het nationaal dagblad.
Eigenlijk zouden wij dit als Vlamingen ook wel eens kunnen na-apen. We zoeken een wedstrijd uit, ergens te lande, centraal voor iedereen. Dit is bij voorkeur geen al te grote organisatie, anders vinden we elkaar nooit terug. We verzamelen op een vooraf bepaald tijdstip in één of andere locatie. Na de wedstrijd vinden we elkaar dan terug op een afgesproken plaats - bij voorkeur een café met zaaltje, dat van tevoren gereserveerd is - om totaal vrijblijvend nog na te kaarten tussen pot en pint .
Wat vinden jullie van het initiatief en wie heeft er een idee ?
Alle suggesties zijn welkom !

13:43 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |