07-03-06

Een dertiger te Veenendaal komende zaterdag

Komende zaterdag hebben we opnieuw een dreamteam-ontmoeting : over het programma werd de laatste dagen wat mysterieus gedaan, maar gisteren kregen we dan een verlossende mail van Runners World met de bevestiging : we gaan deelnemen aan de trainingslopen “Road to Rotterdam” in Veenendaal (zie ook bij www.trainingslopen.nl ).
Dit zijn trainingen met ervaren tempolopers, de zogenaamde pacers : er worden groepjes gevormd volgens het gewenste tempo (van 4 min. tot 6 min. 30" per km). Die pacers zijn allen ervaren lange-afstandlopers, meestal gewezen toplopers, die het tempo bepalen en tevens als aanspreekpunt voor de lopers fungeren.
Rob Veer zal ons indelen in groepjes volgens het beoogde tempo. Zo weet hij zeker dat wij in Z1 blijven en niet te snel lopen. Er worden in Veenendaal afstanden van 25, 30 en 35 km gelopen. Er zijn twee grote rondes van 10 km en drie kleine rondjes van 5 km en om de 5 km zijn er verzorgingsposten waar Extran ( = de officiële marathondrank op 9 april ) geserveerd wordt.
Eventjes werd er geopperd om een 30 km-wedstrijd (in Tilburg) te lopen, maar die optie werd door de trainer afgewezen. Want in een wedstrijd loop je onbewust harder dan Z1, aangezien iedereen om je heen er toch min of meer in knalt. Z1 lopen werkt bovendien enigszins demotiverend in een competitie. Na een 30 km-wedstrijd heb je trouwens ook enkele extra dagen nodig om te herstellen. Dit zijn dan nét die dagen die cruciaal zijn als opbouw in een trainingsschema.
Ik vermoed dat ik zaterdag 30 km zal mogen lopen : dit wordt dan meteen mijn langste duurloop van de hele campagne. Vroeger liep ik telkens minimaal drie dertigers ( tot ruim 35 km) voor mijn marathon. In mijn huidig schema primeert echter de kwaliteit boven de kwantiteit. Onze trainer vindt trouwens dat alle trainingen boven de 3 uren geen meerwaarde hebben voor een prima marathon. Je gaat dan telkens dieper in de reserves en vermoeit er nodeloos de benen mee. Rob wil immers dat iedereen fit en in optimale conditie aan de start komt aan de Coolsingel. De marathon mag niet mislukken omdat je overtraind in de startvakken plaats neemt.

13:28 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

*** Proficiat met jou vermelding op de startpagina……muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 07-03-06

en ook voor jou proficiat!!! En loop ze daar in Nederland!!!

Gepost door: Koen | 07-03-06

In de kijker Proficiat Frank Spencer! Je blog staat vandaag in de kijker op de homepagina van de Skynet Blogs.
Hartelijk gefeliciteerd vanwege het hele Skynet Blogs team.

Gepost door: Skynet | 07-03-06

*** proficiat met je vermelding op de startpagina van de blogs !!!

Gepost door: Borriquito | 07-03-06

Ne dikken proficiat met je vermelding op de startpagina,groetjes;-))

Gepost door: nicole | 07-03-06

leuk ten eerste proficiat, ten tweede: dat vind ik wel iets super, zo'n trainingsloop voor een marathon. Lijkt me ook beregoed georganiseerd te zijn, zo met die verzorgingsposten e.d. Kan je dat ook ineens oefenen. Alvast veel plezier!

Gepost door: Ruthje | 07-03-06

Niet meer dan 3 uur Goed dat ik het weet: ga ik in ieder geval niet meer dan 3 uur achtereen lopen, behalve op 17 april dan.

Gepost door: Aad | 08-03-06

Veenendaal?? Moet je helemaal naar Veenendaal rijden dit weekend? Dat is wel weer dicht bij mij in de buurt.....zwaai even als je langs rijdt.
Bedankt voor je positieve reactie!! Doet me erg goed.
Veel plezier met het hele dreamteam!!!!!

Gepost door: Petra Schoon | 08-03-06

Een traning van 30 km dat is toch echt wel iets om naar uit te kijken. Om nog maar te zwijgen van het zalige gevoel dat je zal krijgen achteraf. Veel plezier en succes gewenst!

Gepost door: Hank | 08-03-06

rustig aan Doe het kalm aan Frank.. spaar je krachten voor Rotterdam..
heel veel plezier met de 30!!

groeten
RR

Gepost door: Ronald | 08-03-06

Veel succes !! en vooral probeer te genieten !!

Gepost door: erik | 08-03-06

zaterdag Tot zaterdag philippe, ik heb mijn mp3 volgegooid met Z1 muziek.
Enne..loop je wel met de goede groep mee...niet de 5 minuut de km...

Gepost door: martine | 08-03-06

De commentaren zijn gesloten.