15-03-06

Stockholm


Gisteren heb ik mijn wekelijkse intervaltraining afgewerkt : 15‘ Z1 , vijf blokjes van 8‘ Z3 met telkens 4‘ dribbelen om te eindigen met 10‘ loslopen in Z1. Het was relatief zwaar en ik had er aanvankelijk ook niet veel zin in, maar alles staat nu in het teken van 9 april. Bijgevolg mogen we niet plooien, de laatste loodjes wegen uiteraard het zwaarst …
Achteraf kreeg ik nog een deugdoende kuitmassage van mijn privé nurse Betty Spencer om erna als een blok in slaap te vallen.
Gisteren was het nog 26 dagen tot de marathon. Vorig jaar werd ik op 26 dagen van de marathon van Stockholm in het ziekenhuis opgenomen voor een spoedoperatie aan een ingeknelde liesbreuk. Ik lag toen 4 dagen in het ziekenhuis, kon twee weken voor “the big day” amper 100 meter stappen. Tegen alle medische adviezen in ben ik toen toch gestart in de marathon van Stockholm : de vlucht en hotel kon immers niet meer geannuleerd worden en het kriebelde te veel toen ik die duizenden lopers hun plaats zag innemen in het startvak.
Dertig kilometer tempo-lopen ging wonder boven wonder heel goed : ik werd als het ware vooruitgestuwd door die loopgekke Zweden, maar vanaf km. 30 ging mijn kaars uit en kreeg ik het gezelschap van een man met een gigantische hamer. Puur op karakter en doorzettingsvermogen ben ik het sfeervolle Olympisch Stadion van Stockholm binnengestrompeld na 4u26’. Wiskundig gezien mijn slechtste tijd ooit, maar mentaal mijn beste prestatie aller tijden.
Vandaag heb ik alvast die klip van 26 dagen overleefd en liggen de kaarten helemaal anders : de conditie is super en het lopen gaat beter als nooit tevoren.
Houden zo !

19:17 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Einde is in zicht Het is nu aftellen geblazen, het einde komt in zicht.
Nog even volhouden en dan ben je in staat om je PR te verwezelijken.
Je hebt er alles aan gedaan, veel succes gewenst.
Gaarne zou ik ook verdere gegevens willen ontvangen over de bloggersloop, misschien kunnen we dan met een ploegje meedoen.
vriendelijke sportgroet,

Fred

Gepost door: Fred | 15-03-06

da's goei nieuws Ik wens je dan de laatste dagen van je voorbereiding véél succes !!

Gepost door: erik | 15-03-06

Gaan!!! als jij Stockholm kunt lopen in zo'n conditie dan is Rotterdam een eitje voor je!! succes Phillipe

Gepost door: Ronald | 15-03-06

De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar de voldoening zal o zo groot zijn als je in Rotterdam na 42 km en een sjik dolblij over de eindmeet loopt. Doe zo voort.

Gepost door: Michael | 15-03-06

nog ff Zo vanaf nu rustig naar de marathon toeleven of ga je nog duurlopen?
Suc6 met de laatste voorbereidingen.

Gepost door: Aad | 16-03-06

houden zo frank !!!! Goed bezig Frank Spencer , zoals je zegt de laatste loodjes wegen het zwaarst , maar het zijn deze die het verschil gaan maken , we duimen dat de komende weken blessurevrij mogen wezen zodoende je dreamteamexperience kunt afsluiten met een mooie tijd op de coolsingel.

Gepost door: roadrunnerke | 16-03-06

Volhouden!!! De hele (bloggers)natie staat achter u!

Gepost door: Wim | 16-03-06

Volharden Nog even volharden Frank, alle loopbloggers staan achter je.

Gepost door: Marc | 16-03-06

De commentaren zijn gesloten.