19-03-06

Vincent Rousseau

Zo, week 11 heb ik ook al zonder kleerscheuren overleefd : ook deze week kwam ik boven de 70 km in 5 sessies. Deze morgen heb ik nog mijn lange langzame duurloop in de Gavers afgewerkt : ruim twee uren was ik op dril en ik heb 23 km gelopen : eerst een voorlooprondje en daarna nog twee rondjes met de Gavertrimmers en nog één rondje alleen.
Het ging behoorlijk vlot : minpuntje is dat het voor mij heel erg moeilijk is om in loopgezelschap in Z1 te blijven lopen : dan moet ik traag lopen en moet ik alle loopmakkers laten lopen.
Met deze laatste duurloop zit het echt zware werk er op en begint stilaan de tapering off naar Rotterdam. Het gevoel zit goed en de moraal is prima ! Het aftellen kan beginnen : nog 3 weken nerveus nagels bijten.
Om de motivatie wat op te krikken en de endorfines wat op te warmen had ik twee video’s ontleend van Gavertrimmer Rony : de video van de marathon van Rotterdam '94 en '98, waar Rony telkens zelf in meeliep.
Deze week bekeek ik de video van de editie 1994 : dat was voor ons Belgen een glorievolle wedstrijd met een demonstratie van Vincent Rousseau op de Coolsingel in 2u07’51”. Het Nederlands kampioenschap werd toen verrassend gewonnen door de toen relatief onbekende Aart Stigter in 2u15’, die favoriet Marti ten Kate achter zich liet. Erop en erover, zoals wij dat plastisch omschrijven.
Diezelfde Aart Stigter begeleidt nu loopgroepen in Nederland en geeft loop-workshops, ondermeer aan het Dreamteam. De wereld kan soms klein zijn !
Zo nu ga ik mij in mijn zetel nestelen, de kuiten preventief “laten” masseren en naar de lichtbak kijken : zondag is mijn vaste televisie-avond : de Pappenheimers en de Parelvissers op Eén, één van de weinige lichtpunten in het zendschema.

ps : de Parelvissers begint erg spannend te worden : volgens Frank Spencer zit die Jan De Ridder daar ergens in een zolderkamertje in dat Kasteel, terwijl hij op diverse schermen via verborgen camera’s geamuseerd toekijkt hoe zijn vrienden zijn verdwijning becommentariëren.
Who knows … ?

18:32 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

probleemloos Hopelijk gaat de rest van de training probleemloos verder, dan moet je vooropgesteld doel zeker gerealiseerd kunnen worden!

Gepost door: Dirk | 21-03-06

AlMa Very good site.
http://wolts.ifrance.com/cheap_cialis_delivery_free/
Thanks!

Gepost door: AlMa | 12-10-06

Dimah i like your page it was very intersting
http://bon-pharmacy.thehostcity.com/buy_lasix_cheap/index.html
Thanks!

Gepost door: Dimah | 13-10-06

Dunu Wow, design is much better from my last visit ,my respect!
http://mattress-store-tacoma.udvf.info

Gepost door: Dunu | 21-10-06

Dunu Wow, design is much better from my last visit ,my respect!
http://mattress-store-tacoma.udvf.info

Gepost door: Dunu | 21-10-06

Penicilin Hello, wonderful site.
http://animated-wallpaper.imzek.org

Gepost door: Penicilin | 24-10-06

De commentaren zijn gesloten.