03-04-06

Polar fitheidstest in vrije val

Help, mijn Polar fitheidstest deze morgen wijst uit dat mijn conditie verminderd is sinds november – de start van het dreamteam in Amerongen – toen was mijn niveau 52, dit is gestadig gestegen tot 54, maar nu in vrije val naar niveau 50.
Ik weet wel dat dit maar een momentopname is en een drietal minuten onbeweeglijk op je bed liggen geen echte graadmeter is voor je conditie, maar ik moet toegeven dat ik toch “licht” ontgoocheld was.
Hopelijk is dit resultaat geen barometer voor komende zondag.
De voorbije week is vlot verlopen : het afbouwen gaat verder en verder. Vorige week liep ik amper 36 km in 4 sessies, een gemiddelde waar ik in een vorig leven ruim tevreden mee zou zijn, maar nu had ik het gevoel dat ik nauwelijks gelopen had.
Deze week houden we de benen uiteraard zo goed als stil : morgen nog 40’, donderdag een half uurtje, zaterdag nog 20’ loslopen, en zondag dan mogen we onze kuiten smeren, en wegknallen, nadat we samen met Lee Towers het kippevel-lied “ You’ ll never walk alone” uit volle borst meegezongen hebben.
Voor de rest gaat alles prima, het zit goed tussen de oren en de zenuwen zijn onder controle … tot die dekselse fitheidstest … !

19:52 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Dag Frank Mag ik je toevoegen aan onze lijst ?

Gepost door: dave | 03-04-06

hsm mijn ervaring met hsm: als ik bewust mijn hartslag begin te meten gaat ie als vanzelf maar omhoog en omhoog (ik wordt maw onbewust zenuwachtig van 't feit dat ik mijn hartslag aan 't meten ben of zo). ik heb het dus opgegeven op dat vlak en vertrouw nu op mijn gevoel. Ik vermoed dat het met je conditie echt wel snor zit nu hoor :-)

Gepost door: Ruthje | 03-04-06

Typisch !
Krijgen niet alle (top)sporters last van allerlei kwaaltjes in de aanloop van hun 'jour de gloire' ?

Geloof gewoon in jezelf. Je training en voorbereiding waren, zo heb ik steeds gelezen, altijd prima. Dus de vorm zal er binnen enkele dagen ook heus nog wel zijn.

In ieder geval : héél véél succes !

Gepost door: Wim | 03-04-06

Geen negatieve gedachten Alleen aan positieve dingen 'proberen' te denken. Dat helpt zeker. Nog 5 dagen en het is zo ver ... :-)))

Gepost door: Michael | 03-04-06

geen paniek! Rustig aan Frank! Je hartslag in rust is waarschijnlijk wat hoger door de spanning voor Rotterdam, hierdoor is je OwnIndex ook lager.. gaat allemaal goedkomen in Rotterdam.

Hans, Petra en ik staan aan het einde van de Boezemstraat vlak voor dat je langs de Kralingse Plas gaat.. Natuurlijk ben ik herkenbaar in het rode Runningronald.nl (webloggers)jack

Rustig aan nu tot zondag!!
zie je daar!

Gepost door: Ronald | 03-04-06

holland problems zo noem ik het nu ... 't is helemaal eigen aan die dekselse marathonlopers ... en toch ... we kunnen het ... we gaan het doen ... vertrouwen houwen !!!!

Gepost door: Koen | 03-04-06

Kalm Met gekende Spenceriaanse kalmte ben ik zeker dat je een knalprestatie zal neerzetten. Alleen al tussen die bende staan aan de start is al schitterend !

Gepost door: Steven Trimmer | 03-04-06

go for it ! ik denk dat je al voor hetere vuren gestaan hebt, denk maar eens terug aan vorig jaar tijdens jou voorbereiding van de Marathon. Laat je niet van slag brengen :-)

Gepost door: kristel | 04-04-06

Fitness test ...mogen ze voor mijn part van de Polar gooien. Er valt toch niets uit af te leiden. Ik heb mijn eigen waarden nog in mijn log staan tijdens de voorbereiding van Rotterdam 2003: dat dobberde wat omhoog en omlaag maar er zat geen verband in met de evolutie van de conditie.

Gepost door: Stefan | 05-04-06

De commentaren zijn gesloten.