10-04-06

Marathon van Rotterdam : 3u59'18" - verslag

Wat een dag, wat een wedstrijd, wat een ambiance, wat een emotie … !
Dat is zowat in een paar woorden samengevat wat mijn beleving gisteren was.
Het begon zaterdag alvast niet goed met de gemiste nachtrust en het grieperig gevoel. Gelukkig bestaat er nog zoiets als Dafalgan en Aleve, zodat ik me enigszins opgelapt naar Rotterdam begaf. Ik mocht meerijden met Jurgen (dreamteam) en Kelly. Iets voor drie uur stonden we in de imposante lobby van het Westin hotel op een boogscheut van de Coolsingel. Zaterdag stond er nog een bezoekje aan de marathon Expo op het programma en een laatste sessie carbo-loading in pizzeria Napoli.
Zondagmorgen voelde ik me al iets beter dan de vorige dag. Alleszins na het stevig ontbijt, met spek, eieren en garnalen, tot afgrijzen van mijn mede-dreamteamleden, die het bij licht verteerbare kost hielden. Blijkbaar heb ik toch een betonnen maag.
Daarna was het tijd om naar de startvakken te vertrekken en inmiddels waren ook Betty en de meiden Spencer en schoonzus Tine in Rotterdam gearriveerd met hun fluo-hesjes “Go, papa, Go”. Een schattig beeld en zij werden door de dreamteam-entourage al snel omgedoopt tot "the Daltonettes".
In het startvak was het nog een halfuurtje wachten op het kanonschot en hé, de eerste die ik tegenkwam was Koen Vansteenkiste, zodat we onze zenuwen de hele tijd weggekletst hebben.
Na het kippenvel-moment met Lee Towers ging de massa (12.500 lopers) van start. Ik had besloten om mijn wedstrijd perfect in te delen. Ik wist al van tevoren dat mijn dreamteam-target 3u45’ (een mens moet iets zeggen, hé) niet realistisch was en dat zelfs een PR (3u57’42”) aartsmoeilijk zou worden. Dus is een marathon lopen een kwestie van doseren en afwegen : want wat ben je met een snelle start als je na 30 km de man met de hamer tegenkomt. Ik had me een tempo toegemeten, waarvan ik wist dat ik het 42 km kon uitzingen.
Toen het juiste tempo éénmaal gevonden was, was het voor mij vooral een zaak van genieten.
Genieten van de sfeer, van de supporters, van de muziek en van de aanmoedigingen. Dan kan je volgens mij nergens beter dan in Rotterdam zitten. Ik had mijn Adidas-shirtje aan met mijn naam vooraan en dreamteam op de achterzijde en werd constant aangemoedigd en vooruitgeschreeuwd.
Op het tien-km punt stonden mijn vrouwen de eerste keer aan de kant van de weg te schreeuwen – kippenvelmoment – een scène, die zich nogmaals herhaalde rond km 16.
Ik kwam halfweg door in 1u59’49”, maar voelde me nog prima. Het stuk tussen de 25 km en 32 km vond ik het zwaarst : er zat wat wind op kop op de Erasmusbrug en het ging wat moeizamer, vooral mentaal dan : het is mossel noch vis, je bent nog maar iets na halfweg en het is nog te ver om af te tellen naar het einde.
Maar ook daar werd ik letterlijk vooruitgeschreeuwd door de massa – je vraagt je soms af waar al dat volk vandaan komt – en na 32 km gingen we het Kralingse Bos binnen en kon ik beginnen aftellen naar de Coolsingel.
Ik kwam na 35 km door in 3u19’ en besefte dat het moeilijk zou worden om binnen de vier uren te finishen. Gelukkig kreeg ik na km 37 nog een adrenaline-boost door het “Go bloggers Go” spandoek van Petra en Running Ronald. Ronald liep zelfs nog een eindje met me mee en gaf me een drankje. Ik heb nog altijd het raden naar de samenstelling van dat drankje, maar ik kreeg plots vleugels en de laatste kilometers kon ik nog een tandje bijsteken en vele lijken oprapen om de Coolsingel op te vlammen in 3u59’18”, net onder de magische grens van de vier uren dus en een negatieve split. Een tijd waar ik gezien de omstandigheden best mee kon leven.
Het mooiste bewijs dat ik mijn wedstrijd perfect heb ingedeeld is het grafiekje (doorklikken op mijn naam) met dank aan Gavertrimmer Rony.
Wat een reuze-gevoel en ik was ontzettend blij : de ganse dreamteam-entourage stond me op te wachten en vooraan de tribune stonden mijn dames met een fris pintje klaar.
Het lekkerste pintje van de geschiedenis !
Na een douche en nog wat nakaarten met ons dreamteam, kwam het besef dat het sprookje voorbij was. Rob Veer had het nog vooraf gezegd : als je langer van dit avontuur wil genieten, dan moet je er langer over lopen …
Bedankt aan Betty, Louise, Marie, Liza, Maud en Tine voor de steun in de voorbereiding en de dag zelf, bedankt aan de mede-dreamteamleden voor het fantastische éénmalig avontuur – tot op de reunie ergens in september -, bedankt aan de vele speciale supporters langs de kant van de weg (Koen, Petra, Running Ronald, etc …), bedankt aan de mensen van Runners World, in het bijzonder Ramiro en Lourens, voor de schitterende begeleiding en bedankt aan onze trainer Rob Veer voor de persoonlijke schema’s en alle aanmoedigingen en relativerende woorden, wanneer het soms wat minder ging.
En vooral bedankt aan de vele lezers van dit blogje, voor alle aanmoedigingen en de massale reakties. Dit gaf me telkens moed in de vele eenzame uurtjes training.
Thanks !

08:53 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

Commentaren

Respect Klasse, Frank ! Van harte gefeliciteerd met deze knalprestatie, zeker na de tegenslagen die je tijdens de voorbereiding hebt moeten verwerken.
Respect, man !!!
Misschien moet ik ook eens beginnen aan het grote werk ??

Gepost door: wout | 10-04-06

proficiat!!! Weliswaar geen P.R. maar wel binnen de vier uur! Dit moet een fantastisch gevoel geven, en misschien ook een spijtig gevoel dat het weeral voorbij is. Trouwens met zulk een vrouwelijke supportersschare kon het toch niet misgaan. Nogmaals van harte gefeliciteerd!!

Gepost door: Dirk | 10-04-06

Avontuur Bedankt , dat we hebben mogen meegenieten van dit avontuur ...!!

Gepost door: erik | 10-04-06

Heel straf Goed hoor! Amai, ik wil zo'n drankje ook wel op de 20 km van Brussel!

Gepost door: Lien | 10-04-06

Bewondering Ik heb heel wat bewondering voor je! Knappe prestatie en mooi verslag. Je moet het maar doen hé, 5 vrouwen en toch de tijd vinden voor al die sportieve activiteiten! Ik hoop dat ik dat ook mag meemaken. Bij mij is het momenteel nog maar twee vrouwen, maar eind oktober zal ik als man misschien helemaal zwaar in de minderheid zijn. Tsja, wat zeg je dan ... "ik geef me over" ... en: ... "moet die wc-bril nu écht altijd naar beneden" ;)

Greetz, T.C.

Gepost door: Tom | 10-04-06

knap gelopen! Je hebt de wedstrijd idd heel mooi ingedeeld, met een prachtig resultaat als gevolg. Daar kunnen we enkel maar bewondering voor hebben. Geniet ervan!

Gepost door: Woudloper Pi | 10-04-06

Gefeliciteerd Geweldige prestatie: wel doorgaan hoor anders val je in een diep gat.
Nu voor New York 2007?
Ik in ieder geval wel.
New York 2007 loggersloop

Gepost door: Aad | 10-04-06

rotterdam ik heb gisteren veel aan jullie gedacht! Mooie wedstrijd en sterk ingedeeld, je moet het maar doen. Ik ben benieuwd om nog meer details te horen tijdens de weblogloop in Harelbeke!

Gepost door: Jeroen | 10-04-06

Good old Lee Ik stond al met een krop in de keel voor de buis toen Lee Towers zijn zang in gang zette. Laat staan hoe de emotie moet zijn als je temidden van 10.000 deelnemers daar staat.
Proficiat met je ganse avontuur en op naar volgende doelstellingen

Gepost door: Steven Trimmer | 10-04-06

Klasse! Je zag er na afloop trouwens nog opmerkelijk fris uit! Bedankt voor de toffe momenten binnenin het dreamteam en tijdens de lange en soms wel héél barre verplaatsingen naar de bijéénkomsten!
We zien elkaar nog, zeker weten!
sportieve groeten,
Jurgen,mede dreamteamer 2006.

Gepost door: Jurgen | 10-04-06

Proficiat! Knap gedaan man!
Respect!

Gepost door: DavidL | 10-04-06

gefeliciteerd Proficiat met de prestatie. Op naar de volgende uitdaging.

Gepost door: loperman | 10-04-06

R.E.S.P.E.C.T. Een dikke, dikke proficiat, Frank. Schitterend hoe je ondanks alle druk en de voorafgaande ups and downs het hoofd koel hebt gehouden. En wat ongelooflijk knap dat je een negatieve split hebt gelopen - dat alleen al is een prestatie voor het leven.

Je bent onze held. (Sorry, Tom B - dan had je gisteren maar moeten winnen...) Geniet maar lekker lang na!

Gepost door: Stefan | 10-04-06

Adembenemend. Mijn hoed af, Frank.

Die onwaarschijnlijke regelmaat ! Maar vooral : die adembenemende, waarschijnlijk letterlijk en figuurlijk, laatste 2 kilometers.

Ik krijg het er zelf koud van.

Dikke proficiat.

Gepost door: Wim | 10-04-06

knap!!!! prachtig gedaan Frank!! Mooi ingedeeld en op het einde nog het onderste uit de kan kunnen halen en geen man met de hamer. Zo zou iedere marathon moeten zijn hé. Geniet nog maar lekker na! En héél tof, die foto van je kids. Dat moet je inderdaad wel telkens een ongelooflijke boost geweest zijn als ze zo stonden te brullen langs de zijlijn :-)

Gepost door: Ruthje | 10-04-06

Nen dikke proficiat Voor de prachtprestatie op de Coolsingel. Het is inderdaad een goed en heel emotioneel gevoel als die 4u grens kraakt. Die negatieve split geeft je prestatie nog meer glans. Geniet er maar van.
Heb de start gezien via de TV en het moet inderdaad een 'kippevel' moment zijn als de Lee zijn keelgat openzette. Heb jullie echter niet kunnen onderscheiden in die massa, maar iemand op het thuisfront heeft de uitzending opgenomen, wie weet ...

Gepost door: Michael | 10-04-06

proficiat! Nog eens een dikke proficiat van mij, bart en onze dreambaby in de buik!

Zalig, je kinderen met die fluo-hesjes, amai!!

Marij

Gepost door: marij | 10-04-06

prachtig zo was het inderdaad ... 'k ben content dat jij blij bent met je prestatie in Rotterdam ... het was plezant je weeral es te ontmoeten ... en in Harelbeke ... ja in Harelbeke ... wie weet wat daar zal gebeuren achteraf!

Gepost door: Koen | 10-04-06

Super èn lief!! Mooi verslag Philippe!! En kijk nou eens naar die schattige meisjes!!! Wat een kanjers!!
En....hoe voelen de benen nu???

Gepost door: Petra | 10-04-06

TOOOOPPPPP! Nogmaals gefeliciteerd Philippe!
Een heel mooi verslag en hele mooie foto's. De Daltonnets zien er geweldig uit en dat biertje.. dat moet heerlijk hebben gesmaken.

Het met je meerennen heb ik heel graag gedaan en dat drankje? tja.. ik had zoveel drankjes op zak: water, aquarius en een koolhydratenshake. Volgens mij heb jou het flesje Spa blauw gegeven maar wellicht door alle postieve energie van de aanwezige webloggers is het water ingestraald...

hoe dan ook, je hebt een hele mooie prestatie geleverd!
Nogmaals proficiat

Tot volgende week zaterdag!

Gepost door: Ronald | 10-04-06

Knappe foto's , mooi verslag. Heel knappe prestatie ! Je hebt laten zien hoe het moet ... ik weet wat me te doen staat ;-)

Gepost door: Jo | 11-04-06

Proficiat gefeliciteerd! jeetje, de tweede helft sneller dan de eerste helft, hoe doe je dat?
Ik las over de weblogloop op 22 april, helaas hebben we dan al een trainingsweekend van onze club.....

Gepost door: Ronnie | 12-04-06

De commentaren zijn gesloten.