11-04-06

Marathon van Rotterdam – the day after

The day after – normaal is dat voor de meeste marathonlopers de rusthuis-dag, een dag die je deels mankend doormaakt en waarop je op handen en voeten de trap afkomt. Want laat ons wel wezen : een marathon lopen is telkens een aanslag op je onderste ledematen. Voor mij viel dat wonder boven wonder nogal mee : behalve wat stramme spieren, was the day after voor Frank Spencer vooral een dag van lekker nagenieten.
Genieten van de massale reakties op dit blogje, van de vele mailtjes, sms’jes, telefoontjes met felicitaties en gelukwensen. Ik had zelfs eventjes het gevoel alsof ik de marathon gewonnen had. We moeten daar niet hypocriet over doen : dat doet ontzettend veel deugd, waarvoor welgemeende dank : Thanks, folks !
’t Was ook genieten van een dagje zonder trainingsschema, zonder druk om te presteren.
Genieten van de marathonwedstrijd op video, genieten van een glaasje champagne, van een dagje verlof, genieten van een gelukkige vrouw en spelende kinderen, etc … .
Wat moet een mens nog meer wensen, wat kan het leven soms mooi zijn.
Intussen kwamen al de meeste evaluaties binnen vanuit het dreamteam met tussentijden, doelstellingen, schemaatjes en grafiekjes, en dergelijke.
Blijkt dat 5 op 7 van de dreamteamleden een PR gelopen hebben, slechts 1 lid (Angela) behaalde de doelstelling. Die van mij was ook iets te hoog gegrepen, maar daarvoor is het ook een doelstelling hé : Sammy Korir wilde ook wel een WR lopen en Kamiel Maase een NR, maar een toptijd loop je niet op bestelling. Daarvoor moeten alle omstandigheden meezitten (vorm van de dag, kleine kwaaltjes, weer en wind, etc …).
Ik was wel trots dat ik de enige in het dreamteam was met een negatieve split ( = de tweede marathonhelft sneller lopen dan de eerste helft). Jammer van mijn PR , waar ik anderhalve minuut ben boven gebleven : dan denk je achteraf, had ik maar geen plaspauze gehouden of iets rapper gedronken, maar ja, gedane zaken nemen geen keer. Ik was ook wel blij dat ik de volledige 42 km 195 meter gelopen had, zonder ook maar één stukje te wandelen. Dat is ook ooit anders geweest !
Gisteren kwam Gavertrimmer Rony nog over de vloer voor een interview voor de website van de Gavertrimmers. Rony heeft Rotterdam ook al een aantal keren gelopen (een paar keer onder de drie uren) en dan is het uiteraard heel leuk nakaarten over die topmarathon. Tussenin werden we trouwens onderbroken door Lourens voor een interview voor Runners World.
Slotconclusie : allemaal tevreden mensen dus.
Of toch niet, er was er ééntje wat teleurgesteld … .
Mijn jongste dochter Maud, die altijd had gedacht dat ik de winnaar was, wanneer ik met een zoveelste herinneringsmedaille naar huis kwam na een loopwedstrijdje, was wat ontgoocheld dat die “neger” gewonnen had en niet haar grote held papa.
Alweer een ballonnetje doorgeprikt …
Maar ik heb haar plechtig op mijn communiezieltje beloofd dat ik volgend jaar al die bruine meneren er één voor één afloop op de Coolsingel …
Sorry, hoor, Sammy Korir (foto) !

07:12 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Lief Papa is de grote held van Maud (en alle andere natuurlijk in huize Philippe) en volkomen terecht!

Gepost door: Ronald | 11-04-06

Topper! Alsnog Van Harte Met het behalen van je Rotterdam Marathon!! Hartstikke goed, Trots mag je zijn!! En wat een prachtige foto van je meiden! Volgen jaar maar een team samenstellen om die bruine meneren iets wat te hinderen((-; Zodat je als eerste kunt finshen.
Dagdag...

Gepost door: Michelle | 11-04-06

r'dam Marathon Heb staan aanmoedigen op 3km, op 11km, op 15km, op 27km en voor de finish. Heb je niet kunnen herkennen al kan ik me wel herinneren je dochters met hun hesjes te hebben gezien. Het uitlopen van een Marathon blijft een fantastisch resultaat ; geniet er van !

Gepost door: Bjorn Paree | 11-04-06

Proficiat met opnieuw een marathon onder de 4 uur. PR of niet, het blijft een knappe prestatie en die PR da's voor de volgende keer!

Gepost door: Hank | 11-04-06

Medaille ... die krijgt waarschijnlijk wel een ereplaatsje ? voor de loopband misschien ? ;-)

Gepost door: Jo | 11-04-06

Rusten Blijkbaar heb je er minder last van dan ik. Ik liep iedere keer een paar dagen als een pinguin rond. Zelfs slapen was pijnlijk. Verder nog een leuk herstel en nogmaals proficiat! Ik zou zeggen tot op de 20 km van Brussel

Gepost door: Frank | 11-04-06

Genieten Geniet maar zo lang en intens mogelijk van deze prachtige prestatie, maar wat wil je met zulke vurige supporters.
A propos, ik heb me net nog ingeschreven voor de Web-blog-loop van volgende week. De after-party zal ik waarschijnlijk aan mij voorbij moeten laten gaan, maar dat hou ik dat tegoed voor een volgende keer. Ik breng ook mijn echtgenote en 2 kleinste kindjes mee.

Gepost door: Marc | 12-04-06

complementaire grafieken herinner je je nog, uw maatje waarmee je die stockholm marathon liep vorig jaar? Ik hoopte stiekem ergens eens in uw verslag op te duiken (hier of in runners world)
al was het maar om het schril kontrast te accentueren hoe we de laatste kilometers liepen;jouw grafiek tuimelde naar beneden terwijl het nu juist tegenovergesteld is.Herinner je je nog hoe we beiden zonder voorbereiding startten wegens blessureleed / zo zie je maar.
Frank, heb je nog gehoord van de marathon van berlijn (24/09/06) -
dan maken we er een rechte van op 't einde van de grafiek
voor ronny, weetje wel

Gepost door: luc piccavet | 12-04-06

De commentaren zijn gesloten.