17-04-06

Web-log-loop : 5 days to go ...

Bedankt voor de massale reakties op het vorige berichtje : “helden of losers”. Dit was uiteraard een boutade, want wij zijn uiteraard geen van beiden.
Eventjes mijn visie daar aan toevoegen.
Toen ik een half jaar geleden inschreef voor het dreamteam en een doelstelling opgaf (3u45) , stond ik daar niet echt bij stil. Je moet iets zeggen en dan liever een tijd vooropstellen, die je in een superdag hoopt te lopen. Je kan toch moeilijk een tijd (4u00) opgeven, die je al ooit eens gelopen hebt, dan word je wellicht niet uitverkoren.
Toen ik iets later effectief werd uitgekozen tussen meer dan duizend kandidaten was er geen weg meer terug : ik heb me dan maar voorgenomen om het woord “dreamteam” letterlijk te vertalen naar Frank Spencers ideologie.
Namelijk, het woord zegt het zelf, ik zou “ de marathon van mijn dromen” lopen, en als je het door deze bril bekijkt, zijn we daar allen “cum laude” in geslaagd.
Iedereen heeft met volle teugen genoten van het hele onvergetelijke avontuur.
De professionele trainingsschema’s, de andere manier van trainen, de contacten met toplopers zijn allemaal ervaringen, die ze ons nooit meer kunnen afnemen en ons zullen helpen om in een volgende marathon misschien wel die doelstellingen te bereiken.
Dat de tijden mathematisch wat “tegenvielen” is eigenlijk allemaal erg relatief : sommige factoren heb je trouwens niet in de hand : vorm van de dag, lichte kwaaltjes, weersomstandigheden, etc … , en wat maken een paar minuutjes verschil uit op dergelijke afstand. Een toptijd loop je immers niet op bestelling.
Een doelstelling is eigenlijk “maar” een doel, niets meer, maar ook niets minder dan dat : de ene keer lukt dit, de andere keer niet … .
Ik kan alleen maar bevestigen dat iedereen van het dreamteam zich volledig gegeven heeft, tot spijt van wie ons benijdt.
Daarnet ben ik opnieuw gaan lopen, een twaalftal kilometer in het park van Heule. Da ’s nu net de afstand van onze web-log-loop komende zaterdag. Ik ben er alleszins al klaar voor, samen met nog een twintigtal andere knalrode bloggers. Je kan er ook nog altijd bijlopen komende zaterdag, door hier een reaktie na te laten. Ook voor de after-party, ’t is te zeggen een aperitief met hapjes, gevolgd door een koud buffet en drank en dans naar believen, en dit voor de prijs van 15 € per persoon ( kinderen 8 € ) - idem dito.
Geef toe, voor die prijs moet je het niet laten … en drank naar believen, alles inclusief, daar moeten we alvast één op drinken …
Santé !

19:32 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Jaloers Diegene die negatieve commentaren geven op de D-T prestaties zijn alleen maar jaloers op jullie en de begeleiding die je gekregen hebben. Wat echt belangrijk is dat jullie allemaal de finish behaald hebben rond de vooropgestelde tijd. Een toptijd loop je niet op bestelling - zie maar naar de toppers.

Gepost door: Michael | 17-04-06

R'dam / Weblogloop Goedemiddag,

Een Marathon blijf ik schrijven met een grote M en die is niet te voorspellen. Een wijs man zei ooit "if you have reached your goals you haven't set them high enough" Iedereen heeft een snellere tijd opgeven dan dat ze in het verleden hebben gelopen en dat lijkt me niet meer dan logisch. Martine liep niet zo snel als ze had opgeven maar liep wel een pr. Jij liep ook niet de tijd vooraf opgegeven maar wel je 2e tijd ooit en bijna een half uur sneller dan in Stockholm. Topper Kamiel liep ook geen vooraf voorspelde tijd maar om nou met z'n allen van falen te spreken... Vind het uitlopen van een Marathon een fantastische prestaties !!

Komende vrijdag loop ik de Singelloop in Leiden (NL), zaterdag de Schoolatletiekdag alwaar ik jurylid ben en op zaterdag avond een belangrijke verjaardag... de weblogloop kan ik dus niet meedoen. Heel veel plezier aldaar en zal op maandag op menig weblog lezen hoe het geweest is.

Gepost door: Bjorn Paree | 18-04-06

jaloers bis Ik sluit mij volledig aan bij de opmerking van Michael.
Aan de reacties op runnersweb te zien, zijn het maar enkelingen die moeite hebben met jullie prestaties. DUS ==> Niets van aantrekken en gewoon verder lopen.
Hoge bomen vangen namelijk veel wind.

Nogmaals een dikke proficiat aan alle D-T leden.

Tot zaterdag.

Gepost door: stefaan | 18-04-06

Harelbeke, here we come! Ik ben er klaar voor Frank! De weg er naar toe heb ik vorige week al verkend dus dat ik ook geen probleem meer... ik hoop dat ik nog 1 of 2 hardlopers mee kan krijgen in mijn auto zodat we met z'n viertjes de Nederlandse afvaardiging kunnen vormen,

Zie je (en alle anderen) zaterdag!

Gepost door: Ronald | 18-04-06

Het word mooi weer!! Ja hoor, ik ben er bijna klaar voor.......nog even bezig met wat kleurige dingetjes.....
Spandoek ligt al in de auto!

Gepost door: Petra | 18-04-06

doelen Ik wil ook nog even kwijt wat velen hier al gedaan hebben. Jullie hebben allemaal een doel gesteld en de lat hoog gelegd. De doelen mogen al dan niet gerealiseerd worden, wat niet wil zeggen dat er geen knalpresaties geleverd zijn. Er is trouwens niemand van de andere lopers die onvoorbereid aan de start kwam, en iedereen zal wel één of andere tijd in gedachten gehad hebben. Ik denk dat het allicht een unieke ervaring was en je trots kunt zeggen: "ik was er bij!". Verder wens ik alle bloggers veel loopplezier bij de web-logloop en hoop er de volgende maal bij te zijn.

Gepost door: Dirk | 19-04-06

webloop Misschien dat ik ook deelneem.... Ben nog niet zeker....

Gepost door: kj | 19-04-06

Mijn zegje... PR's lopen op bestelling bestaat niet. Als je een "dream"doel stelt, zal dit zowiezo hoog zijn, dan moet alles meezitten om dat te halen. Het is niet omdat je een uitrusting krijgt van Polar en Adidas dat je beter presteert als iemand anders... ik heb ook een Polar en goeie kledij (weliswaar van andere topmerken). Ik train ook met een gepersonaliseerd schema, dat ik zelf opstel, maar gebaseerd op allerlei "professionele" boeken en artikels. Dus waar is het verschil in voorbereiding? I don't know. Ik denk dat je alleen meer rond je kop hebt... nadeel dus. Lopers die zichzelf moeilijk kunnen motiveren of net de nijging hebben teveel te trainen hebben baat aan begeleiding, maar ik? Nee, dank je. Ik ben blij voor de deelnemers van het "dreamteam" en hoop dat ze van hun M genoten hebben, ongeacht de gelopen tijd! Dat is het voornaamste. Jaloers? Ik niet, maar blijkbaar anderen wel...

Gepost door: Wim | 19-04-06

enjoy! Veel plezier zaterdag allemaal!!!
Ik zal aan jullie denken!
Enne frank, weet je nog dat we bij de lift tegen elkaar zeiden dat het absurd was hoe gespannen we waren.....de druk was hoog maar we hebben het wel gedaan en goed gelopen!

Gepost door: martine | 19-04-06

De commentaren zijn gesloten.