23-04-06

Web-log-loop : thanks, duizendmaal thanks !

Wat een schitterende dag gisteren !
We hadden de voorbije dagen de zon besteld bij weervrouw Sabine en elke dag een mandje eieren naar de Heilige Klara gebracht en blijkbaar waren de weergoden de web-log-loop ontzettend gunstig gezind, want we hadden zowaar de beste dag van het jaar tot dusver.
We waren al vroeg van de partij omdat de vier meiden meeliepen in de kinderlopen vanaf 14u, zodat we “ter plekke” als een soort ontvangstcomité functioneerden en iedereen mochten begroeten. En ja hoor, daar kwamen de bloggers druppelsgewijs één voor één toe.
Eventjes opsommen – sorry, mocht ik iemand vergeten, maar ik denk het niet : Filip – disrun en Anke, Marathon Jeroen, Birger “Achieltje”, Christophe van “marathon in 3 uur, Koen van S.G.E.E., Marc van Marc loopt, Running Ronald en Petra Schoon uit Nederland, Stefaan Debaveye, Koen Vansteenkiste, Jan Schockaert, Johan Van Loock, Ginette Wouters, Ruthje en Koenie, Edith Elastimam, Steven Trimmer, Roadrunnerke Jan, Bart van Do The Bartman en de gelegenheidsgastheer en gastvrouw Frank en Betty Spencer. Daarnaast ook vele familieleden, partners en kinderen van bloggers. Jo van Joloopt had ’s morgens nog met pijn in het hart een sms’je gestuurd om zich te verontschuldigen wegens een zieke kleine bij hem thuis.
Allen waren goed herkenbaar aan hun knalrood shirtje, hoewel … er liepen heel veel rode shirtjes rond gisteren, ook van lopers, die niets met het bloggen te maken hadden. Blijkbaar wordt rood het nieuwe loperskleur of hebben wij een nieuwe mode-tendens ingezet …
Rouge, ça bouge !
Iets na drie uur weerklonk het startschot – volledigheidshalve nog vermelden dat niet elke blogger meeliep, enkelen uit blessure of omwille van een andere wedstrijdplanning – en ging iedereen er als een speer vandoor. De eerste ronde kwam ik samen met Koen Vansteenkiste door in 18’30 en dat was iets te snel voor mij. Ik liet Koen maar wijselijk lopen naar zijn PR en genoot van het prachtige parcours met kronkelende bospaadjes tussen de jonge loofbomen en struiken met lentebloesems. We liepen verder rond de immense vijver, alwaar tientallen zeilbootjes op het droge lagen en waar men kan windsurfen, duiken en zwemmen. Eventjes had ik zin om in plaats van links af te slaan gewoon rechtdoor te lopen het Gavermeer in om een frisse duik te maken.
Het tweede rondje hervond ik weer mijn Rotterdam-tempo en kwam door in 39’. Ook het derde rondje was genieten – eventjes had ik zin om door het zonnige overbevolkte terrasje te lopen – maar ik bleef wijselijk slingeren rond het meer om te finishen in 58’50”, een mooie tijd voor Frank Spencer.
Het mooie parcours rechtvaardigde voor de volle 100 % de keuze van de Eurojogging als eerste web-log-loop met dank uiteraard aan de Gezinsbond voor de prima organisatie.
Achteraf was het uiteraard gezellig nakaarten tussen pot en pint met het bloggers-gezelschap en geamuseerd toekijken naar de tombola – 2 x prijs, hoewel het geen doorgestoken kaart was gezien mijn jongste dochter Maud de kaartjes mocht trekken – en de lange prijsuitreiking.
Hilariteit alom toen Koen Vansteenkiste de allereerste web-log-loop trofee, geschonken door de Gezinsbond, in ontvangst mocht nemen. Ik mocht ook nog de trofee van Petra Schoon als derde buitenlandse loopster afhalen.
Inmiddels hadden al meerdere bloggers de “verre” terugreis ingezet. Wij bleven nog zitten voor het gezellig samenzijn tussen pot en Petrus (dubbel, tripple en special) en etentje met bloggers Jan en Carine Schockaert en Johan en Saskia Van Loock.
Iets voor middernacht kwamen we terug ten huize “Spencer” en konden we ons in Morpheus armen neervleien en nagenieten van deze prachtige dag.
Meer moet dat niet zijn !
Bij deze link vind je heel wat mooie foto’s en een filmpje van de start met dank aan Gavertrimmer Rony.

16:47 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

blogloop 't Was idd héél tof en ik ben wel een beetje jaloers op de mooie omgeving waar jij altijd je trainingskes mag afhaspelen hoor :-)

Gepost door: Ruthje | 23-04-06

super!! Hoi Frank

het was helemaal te gek in Harelbeke. Mooie omgeving en snelle loop.
Leuk om iedereen eens in real life te zien.

Ik kijk terug op een mooie loop. nr. 4 van de buitenlanderse heren en nr. 1 van de Nederlandse heren

niet verkeerd... volgende keer ben ik er weer bij! (en Petra vast en zeker ook met hopelijk nog meer Nederlandse bloggers)

Gepost door: Ronald | 23-04-06

Mooie lentedag. Het was een super leuke dag. Beetje te kort voor mij, maar ik moest echt weg. Zeker voor herhaling vatbaar. Misschien tot in Brussel, al zal het daar niet zo simpel zijn om iemand terug te vinden. Waarschijnlijk lopen er daar 1000 man rond in rode shirt. We zien wel. Ik heb nummer 18626.

Gepost door: Christophe | 23-04-06

blogloop Prachtig weer, schitterend parcours, veel bloggers: het kon niet beter! Bedankt voor de organisatie en hopelijk komt er snel een volgende editie...

Gepost door: Jeroen | 23-04-06

Proficiat met het toffe initatief dat blijkbaar door iedereen erg gesmaakt werd. Hopelijk hebben ze voor de volgende keer een betere planning bij ons op het werk ;-)).

Gepost door: Michael | 23-04-06

Tof Bedankt Frank voor de schitterende organisatie .. dit moeten we zeker herhalen .. op naar de volgende web-log-loop .. Knappe prestatie ..

Gepost door: Edith | 23-04-06

Geweldig!!! Ha Philippe!! Het was een geweldige dag. Ik wist niet dat jullie zo je best hadden gedaan om het zo zonnig en mooi te krijgen.....mandjes met eieren naar de heilige Klara...
Wat een prachtige omgeving, en net wat Ruth zegt, jullie boffen maar dat je daar je trainingen mag doen!!!
Erg leuk om jullie allemaal in het echt te zien, ook de dametjes Spencer!!
Wil je de trofee voor me bewaren? Ronald en ik komen zeker een keertje terug, al dan niet bij een loopje ergens in het zuiden van Nederland...

Bedankt voor een topdag!!!

Gepost door: Petra | 23-04-06

Mucho congratulazione (of zoiets) In elk geval heel erg bedankt voor het initiatief van gisteren, was heel leuk en tegelijk spannend (nog spannender dan een eerste afspraakje) om eens iedereen live te zien, en niet met het toetsenbord te spreken.
En wat een bende fans/dochters heb jij zeg!! Kan me inbeelden dat het een enorme stimulans is tijdens de wedstrijden als je je meiden bezig hoort!!!

Groetjes en hopelijk tot een volgende keer

Gepost door: Achieltje | 23-04-06

niet lopen en toch afzien ? Ja Frank de eerste belgische weblogloop was een succes , ook al deed ik niet mee toch zag ik af , al zag je dit misschien niet , toch nog getwijfeld of ik mijn schoenen niet vlug zou halen om toch mee te lopen , maar wijselijk niet gelopen en 's avonds gevlamd. Volgende weblogloop ben ik van de partij.

Gepost door: roadrunnerke | 23-04-06

volgende keer Ik hoop dat dit nogmaals georganiseerd word, zodat ik er bij kan zijn. Deze keer primeerde de 10 Miles en net het laatste weekend voor de trouw kan ik al moeilijk het gehele weekend al lopend doorbrengen :-)

Gepost door: Dirk | 24-04-06

Bedankt bedankt voor je initiatief ... 't was in orde!!!

Gepost door: Koen | 24-04-06

red soks Ik vond vooral die bijhorende rode sokjes gepast man :-) 'twas een leuke ervaring voor herhaling vatbaar. Misschien de volgende keer int' groen ? Cheers.

Gepost door: kj | 24-04-06

Mooi, mooi, ... en heel mooi weer Het zag er een mooie dag uit zo te zien. Ik hoop er volgende keer ook bij te kunnen zijn. Greetz, woudloper tcrunning.

Gepost door: Tom | 24-04-06

Schitterend Frank, bedankt dat je je tijd en energie in dit initiatief hebt willen steken. Het was alvast geslaagt en prachtig, zelfs het weer had je geregeld, want bij ons in Antwerpen was het heel de dag bewolkt geweest. Op naar de volgende zou ik zeggen.

Gepost door: Marc | 24-04-06

DonRon's Dagelijkse Dingen Ik hoor aleen maar positieve geluiden over het evenement! Fantastisch hoor. Volgende keer in het Zuiden van Nederland? Ik ben erbij!!

Gepost door: DonRon | 25-04-06

Leuke links Beste Sportvriend,

Wil je ook een link plaatsen naar de Sint-Rembertcorrida van, vrijdag 11 meri 2007?

Met sportieve groeten en dank,

Walter Vanhoutte

Gepost door: Walter Vanhoutte | 22-11-06

De commentaren zijn gesloten.