27-04-06

Duurlopers doen het vaker ...


Deze week heb ik nog niet stilgezeten : dinsdagavond ben ik 12 km gaan lopen in ’ t park van Heule en deze morgen deed ik mijn lange langzame duurloop in de Gavers, jullie stilaan wel welbekend.
Ik liep er 22 km in ruim 2 uren. Deze keer ben ik geen knalrode bloggers tegengekomen, maar wel Tom Omey, een Vlaamse top-atleet (800 m) die me als een speer voorbij liep, en de joggende pastoor van Harelbeke, een iets mindere top-atleet.
Hallelujah ...
Voor de aardigheid en vooral op vraag van Running Ronald heb ik het rondje van vorige zaterdag nog een paar keer afgelopen met mijn polar met footpod en ik kwam gemiddeld op 4,090 km uit.
Laat ons dus maar aannemen dat het misschien een ietsiepietsie meer was dan 12 km, maar ook niet zoveel meer dan dat. De tijden tonen dat trouwens ook aan, die liegen meestal niet.
Weldra ligt de nieuwe Runners World in de winkel met een groot artikel over het wedervaren van het dreamteam in Rotterdam met de veelzeggende titel : “Ups and downs op de Coolsingel”. Ik ben eens benieuwd, want ik heb het nog niet gelezen. Lourens, de hoofdredacteur van RW stuurde me gisteren trouwens nog een mailtje dat er een heel mooie grote foto in staat van de familie Spencer. Allen naar de krantenwinkel …
Op de cover staat trouwens een foto van twee mooie meiden met als onderschrift : Lopen en seks, duurlopers doen het vaker …” . De foto laat alvast niets aan de verbeelding over !
Voor alle duidelijkheid, dit gaat niet over de escapades van het dreamteam in Rotterdam, hoewel ….

19:07 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

24-04-06

Web-log-loop : nog eventjes nagenieten

Bij het lezen van alle verslagjes van onze web-log-loop van vorige zaterdag in Harelbeke mogen we unaniem besluiten dat het een heel geslaagde gezellige loop-jamboree was. Dat doet uiteraard veel plezier, want als initiatiefnemer weet je waar je aan begint, maar niet waar het eindigt.
Als iedereen dan tevreden terugblikt, kan je niet anders dan een gelukkig man zijn. Voor de volledigheid nogmaals de uitslag van alle bloggers in de web-log-loop :


1. Filip – disrun
2. Jeroen van marathon Jeroen
3. Koen van S.G.E.E.
4. Christophe van marathon in 3 uur
5. Birger alias Achieltje
6. Marc van Marc loopt
7. Running Ronald
8. Anke van disrun
9. Stefaan Debaveye
10. Koen Vansteenkiste
11. Jan Schockaert
12. Philippe alias Frank Spencer
13. Johan Van Loock
14. Petra van schoongezin.web-log
15. Ginette Wouters
16. Veerle alias Betty Spencer
Bovendien werd Steven Trimmer 7° in de einduitslag van de Gezinsjogging (4 km) in 14’36” (= 16,43 km/u). Proficiat !

.

Daarbovenop mocht Petra een trofee ontvangen omdat ze de derde buitenlandse loopster was

Koen Vansteenkiste mag zich onsterfelijke roem toemeten bij het winnen van de allereerste web-log-loop-trofee, die per lottrekking werd toegekend. Proficiat Koen, je hebt hem meer dan verdiend met je PR.

Bij de kinderlopen stond er zowaar een Spencer op het podium : ons Marie eindigde derde bij de meisjes. Proficiat, een Spencer die zijn hol van Pluto vindt, dat zal Frank Spencer haar nooit meer nadoen.

Op de after-party waren de bloggers ook de kampioenen op de dansvloer … en van de Petrus (verder commentaar overbodig …)
Geniet maar van enkele sfeerbeelden : de beelden spreken voor zich.
Speciaal voor Johan Van Loock : de Petrus-run in Harelbeke (die bestaat echt, geen grap) gaat door op zaterdag 10 juni !


21:29 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

23-04-06

Web-log-loop : thanks, duizendmaal thanks !

Wat een schitterende dag gisteren !
We hadden de voorbije dagen de zon besteld bij weervrouw Sabine en elke dag een mandje eieren naar de Heilige Klara gebracht en blijkbaar waren de weergoden de web-log-loop ontzettend gunstig gezind, want we hadden zowaar de beste dag van het jaar tot dusver.
We waren al vroeg van de partij omdat de vier meiden meeliepen in de kinderlopen vanaf 14u, zodat we “ter plekke” als een soort ontvangstcomité functioneerden en iedereen mochten begroeten. En ja hoor, daar kwamen de bloggers druppelsgewijs één voor één toe.
Eventjes opsommen – sorry, mocht ik iemand vergeten, maar ik denk het niet : Filip – disrun en Anke, Marathon Jeroen, Birger “Achieltje”, Christophe van “marathon in 3 uur, Koen van S.G.E.E., Marc van Marc loopt, Running Ronald en Petra Schoon uit Nederland, Stefaan Debaveye, Koen Vansteenkiste, Jan Schockaert, Johan Van Loock, Ginette Wouters, Ruthje en Koenie, Edith Elastimam, Steven Trimmer, Roadrunnerke Jan, Bart van Do The Bartman en de gelegenheidsgastheer en gastvrouw Frank en Betty Spencer. Daarnaast ook vele familieleden, partners en kinderen van bloggers. Jo van Joloopt had ’s morgens nog met pijn in het hart een sms’je gestuurd om zich te verontschuldigen wegens een zieke kleine bij hem thuis.
Allen waren goed herkenbaar aan hun knalrood shirtje, hoewel … er liepen heel veel rode shirtjes rond gisteren, ook van lopers, die niets met het bloggen te maken hadden. Blijkbaar wordt rood het nieuwe loperskleur of hebben wij een nieuwe mode-tendens ingezet …
Rouge, ça bouge !
Iets na drie uur weerklonk het startschot – volledigheidshalve nog vermelden dat niet elke blogger meeliep, enkelen uit blessure of omwille van een andere wedstrijdplanning – en ging iedereen er als een speer vandoor. De eerste ronde kwam ik samen met Koen Vansteenkiste door in 18’30 en dat was iets te snel voor mij. Ik liet Koen maar wijselijk lopen naar zijn PR en genoot van het prachtige parcours met kronkelende bospaadjes tussen de jonge loofbomen en struiken met lentebloesems. We liepen verder rond de immense vijver, alwaar tientallen zeilbootjes op het droge lagen en waar men kan windsurfen, duiken en zwemmen. Eventjes had ik zin om in plaats van links af te slaan gewoon rechtdoor te lopen het Gavermeer in om een frisse duik te maken.
Het tweede rondje hervond ik weer mijn Rotterdam-tempo en kwam door in 39’. Ook het derde rondje was genieten – eventjes had ik zin om door het zonnige overbevolkte terrasje te lopen – maar ik bleef wijselijk slingeren rond het meer om te finishen in 58’50”, een mooie tijd voor Frank Spencer.
Het mooie parcours rechtvaardigde voor de volle 100 % de keuze van de Eurojogging als eerste web-log-loop met dank uiteraard aan de Gezinsbond voor de prima organisatie.
Achteraf was het uiteraard gezellig nakaarten tussen pot en pint met het bloggers-gezelschap en geamuseerd toekijken naar de tombola – 2 x prijs, hoewel het geen doorgestoken kaart was gezien mijn jongste dochter Maud de kaartjes mocht trekken – en de lange prijsuitreiking.
Hilariteit alom toen Koen Vansteenkiste de allereerste web-log-loop trofee, geschonken door de Gezinsbond, in ontvangst mocht nemen. Ik mocht ook nog de trofee van Petra Schoon als derde buitenlandse loopster afhalen.
Inmiddels hadden al meerdere bloggers de “verre” terugreis ingezet. Wij bleven nog zitten voor het gezellig samenzijn tussen pot en Petrus (dubbel, tripple en special) en etentje met bloggers Jan en Carine Schockaert en Johan en Saskia Van Loock.
Iets voor middernacht kwamen we terug ten huize “Spencer” en konden we ons in Morpheus armen neervleien en nagenieten van deze prachtige dag.
Meer moet dat niet zijn !
Bij deze link vind je heel wat mooie foto’s en een filmpje van de start met dank aan Gavertrimmer Rony.

16:47 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

20-04-06

Web-log-loop : de laatste uren tikken weg ...

Over enkele uren gaan we eindelijk geschiedenis schrijven met onze eerste web-log-loop allertijden. Hopelijk wordt hier een traditie ingezet en kan er de volgende keer een andere blogger overnemen om “ergens te lande” een bisnummer te organiseren.
Misschien best nog enkele praktische tips geven :
De Euroloop start zelf om 15u00. Ik stel voor dat alle bloggers in knalrood shirtje verzamelen voor de groepsfoto rond 14u50 aan de Koutermolen (zie foto), dat is vlak bij de start. Daarna kunnen we gezamenlijk naar de start gaan.
Voor diegenen die niet van de streek zijn : er is op de E17 Antwerpen – Gent – Kortrijk een afrit (4) te Harelbeke – Deerlijk. Vanaf daar is het Provinciaal Domein De Gavers aangeduid. Let wel : het is een groot domein met verschillende ingangen en parkings – neem de ingang en parking Eikenstraat, nabij het Bloso sportcentrum. Dan ben je vlakbij de start. Wellicht staat alles wel voldoende aangeduid.
Indien je toch compleet het noorden kwijtgeraakt ben, contacteer dan best een hulplijn op 0485 / 85.94.06 (Frank Spencer) of 0498 / 83.44.63 (Betty Spencer). Wij zijn daar al vanaf 13u45, omdat onze vier meiden meelopen in de Kids Run. Ter plaatse klamp je maar iedereen met een rood shirtje aan …, veel kans dat het een blogger is !
Achteraf kan er uiteraard op een terrasje nagekaart worden over de voorbije wedstrijd tussen pot en pint.
Intussen zijn de weddenschappen al ingezet over wie nu die eerste web-log-loop-trofee mee naar huis mag nemen. Jeroen is de man in bloedvorm, maar zal wellicht een taaie klant hebben aan Filip – disrun, of strooit Achieltje, ook een snelle man, hier roet in het eten ? Of komt de verrassing deze keer van een outsider, zoals Running Ronald uit Nederland ?
Er komen ook heel wat snelle (letterlijk en figuurlijk) ladies aan de start : Petra Schoon, Ginette, Edith – Elastimam, Anke. Ik weet uit goede bron – hoewel ik niet uit het bed mag klappen - dat Betty Spencer haar zinnen op de web-log-loop gezet heeft en het hele jaar naar deze wedstrijd gepiekt heeft. Haar hematocriet heeft nog nooit zo hoog gestaan; de wespen, broden en kevers zitten al een tijdje in de frigo. Wie alsnog een gokje wil wagen, ga je gang …

18:16 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

19-04-06

Romantisch lopen in het park ...


Deze morgen ben ik samen gaan lopen met Betty Spencer in het park van Heule onder het motto “ liefde is … samen lopen”. We hebben samen opgewarmd (= naar het park toe lopen) om dan apart toerkes in het park te lopen : ikzelf heb er negen gelopen, Betty zes en een half rondje. Zodoende had ik een ideaal mikpunt om interval te lopen. Ik moest maar mijn pijlen richten naar dat blonde kopje in de verte. Het nonnetje, die het schouwspel gadesloeg vanop een bank, zal me dat wel niet kwalijk genomen hebben. Alles tesamen hebben we toch beiden ruim een uur gelopen vandaag.
Intussen ben ik zo goed als klaar voor de web-log-loop van zaterdag : ik mik op een tijd net onder het uur. Door de vele marathontrainingen is mijn snelheid wat afgebot en er zat al niet veel snee op van tevoren.
Betty Spencer vreest dat ze allerlaatste van de rode bende wordt, maar ze zal ook wel dit varkentje wassen ... .
Ik kreeg daarnet een dank-mailtje van de organisatie met de melding dat de Eurojogging een groot sukses wordt. Nooit eerder waren zoveel mensen vooraf ingeschreven : men zat nu al aan ruim honderd lopers, waaronder vele buitenlanders en een twintigtal web-loggers. De dag zelf komen daar wellicht nog vele plaatselijke lopers en last-minute beslissers bij. Het prijsverschil is immers miniem. Bovendien heeft de weerman daarnet een stralende zonnige zaterdag beloofd.
Het zal daar rood zien van het volk !

19:41 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-04-06

Web-log-loop : 5 days to go ...

Bedankt voor de massale reakties op het vorige berichtje : “helden of losers”. Dit was uiteraard een boutade, want wij zijn uiteraard geen van beiden.
Eventjes mijn visie daar aan toevoegen.
Toen ik een half jaar geleden inschreef voor het dreamteam en een doelstelling opgaf (3u45) , stond ik daar niet echt bij stil. Je moet iets zeggen en dan liever een tijd vooropstellen, die je in een superdag hoopt te lopen. Je kan toch moeilijk een tijd (4u00) opgeven, die je al ooit eens gelopen hebt, dan word je wellicht niet uitverkoren.
Toen ik iets later effectief werd uitgekozen tussen meer dan duizend kandidaten was er geen weg meer terug : ik heb me dan maar voorgenomen om het woord “dreamteam” letterlijk te vertalen naar Frank Spencers ideologie.
Namelijk, het woord zegt het zelf, ik zou “ de marathon van mijn dromen” lopen, en als je het door deze bril bekijkt, zijn we daar allen “cum laude” in geslaagd.
Iedereen heeft met volle teugen genoten van het hele onvergetelijke avontuur.
De professionele trainingsschema’s, de andere manier van trainen, de contacten met toplopers zijn allemaal ervaringen, die ze ons nooit meer kunnen afnemen en ons zullen helpen om in een volgende marathon misschien wel die doelstellingen te bereiken.
Dat de tijden mathematisch wat “tegenvielen” is eigenlijk allemaal erg relatief : sommige factoren heb je trouwens niet in de hand : vorm van de dag, lichte kwaaltjes, weersomstandigheden, etc … , en wat maken een paar minuutjes verschil uit op dergelijke afstand. Een toptijd loop je immers niet op bestelling.
Een doelstelling is eigenlijk “maar” een doel, niets meer, maar ook niets minder dan dat : de ene keer lukt dit, de andere keer niet … .
Ik kan alleen maar bevestigen dat iedereen van het dreamteam zich volledig gegeven heeft, tot spijt van wie ons benijdt.
Daarnet ben ik opnieuw gaan lopen, een twaalftal kilometer in het park van Heule. Da ’s nu net de afstand van onze web-log-loop komende zaterdag. Ik ben er alleszins al klaar voor, samen met nog een twintigtal andere knalrode bloggers. Je kan er ook nog altijd bijlopen komende zaterdag, door hier een reaktie na te laten. Ook voor de after-party, ’t is te zeggen een aperitief met hapjes, gevolgd door een koud buffet en drank en dans naar believen, en dit voor de prijs van 15 € per persoon ( kinderen 8 € ) - idem dito.
Geef toe, voor die prijs moet je het niet laten … en drank naar believen, alles inclusief, daar moeten we alvast één op drinken …
Santé !

19:32 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

15-04-06

Dreamteam : helden of losers ?

Er is op de website van Runners World een verhitte polemiek onstaan over het collectief “falen” van het dreamteam tijdens de voorbije marathon van Rotterdam.
Even de cijfertjes op een rij zetten :
Jurgen – doel 2u45 – tijd 2u49
Walter – doel 3u15 – tijd 3u27
Martine – doel 3u30 – tijd 3u39
Philippe – doel 3u45 – tijd 3u59
Jacques – doel 4u30 – tijd 4u39
Angela – doel uitlopen – tijd 4u24
Marij – doel uitlopen – door de organisatie uit de wedstrijd gezet na 38 km, omdat ze flirtte met de tijdslimiet, ten onrechte bleek achteraf : op basis van brutotijden was het kantje boord, op basis van haar netto tijden had ze het wellicht gered.
Conclusie = 1 op 7 en grandioos gebuisd !
Puur mathematisch dan wel, en nu is de kritiek (hoge bomen moeten nu éénmaal veel wind vangen) dat we vanuit onze luxepositie niet voldoende gepresteerd hebben. Iemand stelt dat het dreamteam in ideale omstandigheden aan de start kwam.
Het beste materiaal van Adidas en Polar, een professionele trainer, schema’ s op maat gemaakt, trainingsweekend, VIP-behandeling, overnachting in het beste hotel van Rotterdam. Ook de weersomstandigheden waren beter als vorig jaar.
Alles werd “zogezegd” op een schoteltje aangeboden met deze povere buit …
Een enkeling suggereert zelfs dat wij ons niet volledig gegeven hebben : hijzelf had zich opgegeven voor 3u45, werd niet gekozen, en leest dan achteraf in de dagboeken, dat wij fruitig en “fris als een hoentje” de finish bereikt hebben, terwijl hij de longen uit zijn lijf gelopen heeft en na twee dagen nog altijd niet normaal kon stappen omwille van de spierpijn, maar wel zijn doel (3u45) gelopen heeft.
Uiteraard zijn er ook positieve geluiden in deze discussie : iemand stelt dat je de druk, die op je gelegd wordt, niet mag onderschatten en nog door anderen worden we overladen met lofbetuigingen.
Ik was eens benieuwd naar de mening van de bloggers over de prestaties van ons dreamteam. Ik laat mijn mening eventjes achterwege, omwille van “niet objectief”.
Wat vinden jullie over de prestaties van het dreamteam (hier op de foto met Kamiel Maase, die eveneens zijn doelstelling (NR 2u08) niet bereikt heeft) :
“helden” of “losers” ?

07:39 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

14-04-06

Web-log-loop : stand van zaken

Zo, gisteren heb ik de marathon-draad weer opgepakt en heb een halfuurtje losgelopen : het verliep prima, geen stramme spieren meer en alle pezen en gewrichten waren opnieuw van de partij.
Ik heb me inmiddels ook ingeschreven voor de "twintig kilometer van Brussel" : verwacht daar absoluut geen tijd van mij. Ik heb me voorgenomen om mijn mentor, steun en toeverlaat Betty Spencer te "hazen" in haar eerste grote loopwedstrijd uit haar nog prille leven. Ze heeft de microbe te pakken en het is deze keer menens ...
Liefde is ... samen de twintig kilometer van Brussel lopen !
Op een "goede week" - what' s in a name - van de web-log-loop van Harelbeke opnieuw een update : de bende groeit snel aan. Bij het ter perse gaan waren volgende personen al ingeschreven :
Moreel Anke en Gerard Filip (disrun) uit Boom
Van Loock Johan uit Lembeek
Schoon Petra en Meijer "Running" Ronald uit Nederland
Jacobs Jo "loopt" uit Herent
Wouters Ginette uit Gistel
Debaveye Stefaan uit Deerlijk
Philippe Lagae en Veerle Beernaert (Mr. en Miss Spencer)
Jan Schockaert
Edith – Elastimam – Gijsbregts.
Marc "loopt" Van Beek
Koen Vansteenkiste uit Gistel
Birger “Achieltje” Allary uit Eernegem
Marathon “Jeroen” Storme uit Melle
Christophe “marathonin3uur” Depotter
Daarnaast zullen ook een aantal bloggers van de partij zijn (o.a. Ruthje, Roadrunnerke, Steven Trimmer, e.a. ...) om te supporteren tijdens de Eurojogging. We gaan die mensen uiteraard overladen met jassen, sporttassen, drankjes, kinderen, sponsen, bananen, squeezy's, etc ... :-))
Je ziet, wat een simpel berichtje kan doen : maar ook jij kan er nog bijlopen in dat knalrode shirtje. Schrijf je in via de Eurojogging met als clubvermelding : web-log-loop.
Join the club !

07:29 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-04-06

Web-log-loop te Harelbeke op zaterdag 22 april - join the club !


Nu Rotterdam in de saccoche is en het dreamteam-avontuur zo goed als voorbij – er komt zonder twijfel minstens één reunie -, heb ik geen zin om in het befaamde “zwarte gat” te duiken.
Vanaf heden gaan we onze pijlen de komende tien dagen richten op de web-log-loop.
Vanuit de organisatie meldde men mij dat volgende personen effectief ingeschreven zijn met als club-vermelding "web-log-loop" :
Moreel Anke en Gerard Filip (disrun) uit Boom
Van Loock Johan uit Lembeek
Schoon Petra en Meijer "Running" Ronald uit Nederland
Jacobs Jo "loopt" uit Herent
Wouters Ginette uit Gistel
Debaveye Stefaan uit Deerlijk
Philippe Lagae en Veerle Beernaert (Mr. en Miss Spencer) en kinderen
Jan Schockaert
Edith – Elastimam – Gijsbregts.
Marc "loopt" Van Beek en familie.
Ik merk wel dat nog een aantal certitudes ontbreken op dit lijstje : zo lees ik op diverse andere blogs dat er een aantal toeleven naar de web-log-loop. Wellicht moeten die mensen nog inschrijven. Er zijn ongetwijfeld ook al een paar mensen ingeschreven zonder vermelding “web-log-loop” als clubnaam. Moest dit zo zijn, geef dan een reaktie of stuur een mailtje naar info@eurojogging.be.
Daarnaast nog enkele twijfelgevallen en last-minute beslissers. Ik maak me toch sterk dat we met een twintigtal web-loggers aan de start komen.
Ik vrees dat het mindere weer momenteel niet echt aanzet tot vooraf inschrijven voor openlucht-manifestaties. Indien de temperaturen weer op normale hoogte komen, kan dit rap veranderen. Iedereen was enkele weken terug razend enthousiast, dit kan in een maand niet veranderd zijn.
Voor het etentje en gezellig samenzijn - een aperitief met hapjes, gevolgd door een koud buffet en drank en dans naar believen, en dit voor de prijs van 15 € per persoon ( kinderen 8 € ) - idem dito. Daarvoor loopt het nog niet echt storm : momenteel 6 volwassenen en 4 kinderen. Misschien wel omdat de meesten nog een eindje terug moeten rijden. Daar heb ik trouwens het volste begrip voor.
Wil je er alsnog bij zijn voor de leuke after party, plaats dan een reaktie of een mailtje naar mij. Betaling gebeurt op de dag zelf. Ik hoop echt dat we aan een "schone bende" geraken. Deze sportieve lady (Petra Schoon) komt zelfs speciaal uit Nederland (samen met Running Ronald) voor onze web-log-loop. Jij loopt er toch ook bij ?
Haal dat knalrode shirtje maar uit de kast en ding alsnog mee naar de schitterende web-log-loop trofee !

20:10 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

11-04-06

Marathon van Rotterdam – the day after

The day after – normaal is dat voor de meeste marathonlopers de rusthuis-dag, een dag die je deels mankend doormaakt en waarop je op handen en voeten de trap afkomt. Want laat ons wel wezen : een marathon lopen is telkens een aanslag op je onderste ledematen. Voor mij viel dat wonder boven wonder nogal mee : behalve wat stramme spieren, was the day after voor Frank Spencer vooral een dag van lekker nagenieten.
Genieten van de massale reakties op dit blogje, van de vele mailtjes, sms’jes, telefoontjes met felicitaties en gelukwensen. Ik had zelfs eventjes het gevoel alsof ik de marathon gewonnen had. We moeten daar niet hypocriet over doen : dat doet ontzettend veel deugd, waarvoor welgemeende dank : Thanks, folks !
’t Was ook genieten van een dagje zonder trainingsschema, zonder druk om te presteren.
Genieten van de marathonwedstrijd op video, genieten van een glaasje champagne, van een dagje verlof, genieten van een gelukkige vrouw en spelende kinderen, etc … .
Wat moet een mens nog meer wensen, wat kan het leven soms mooi zijn.
Intussen kwamen al de meeste evaluaties binnen vanuit het dreamteam met tussentijden, doelstellingen, schemaatjes en grafiekjes, en dergelijke.
Blijkt dat 5 op 7 van de dreamteamleden een PR gelopen hebben, slechts 1 lid (Angela) behaalde de doelstelling. Die van mij was ook iets te hoog gegrepen, maar daarvoor is het ook een doelstelling hé : Sammy Korir wilde ook wel een WR lopen en Kamiel Maase een NR, maar een toptijd loop je niet op bestelling. Daarvoor moeten alle omstandigheden meezitten (vorm van de dag, kleine kwaaltjes, weer en wind, etc …).
Ik was wel trots dat ik de enige in het dreamteam was met een negatieve split ( = de tweede marathonhelft sneller lopen dan de eerste helft). Jammer van mijn PR , waar ik anderhalve minuut ben boven gebleven : dan denk je achteraf, had ik maar geen plaspauze gehouden of iets rapper gedronken, maar ja, gedane zaken nemen geen keer. Ik was ook wel blij dat ik de volledige 42 km 195 meter gelopen had, zonder ook maar één stukje te wandelen. Dat is ook ooit anders geweest !
Gisteren kwam Gavertrimmer Rony nog over de vloer voor een interview voor de website van de Gavertrimmers. Rony heeft Rotterdam ook al een aantal keren gelopen (een paar keer onder de drie uren) en dan is het uiteraard heel leuk nakaarten over die topmarathon. Tussenin werden we trouwens onderbroken door Lourens voor een interview voor Runners World.
Slotconclusie : allemaal tevreden mensen dus.
Of toch niet, er was er ééntje wat teleurgesteld … .
Mijn jongste dochter Maud, die altijd had gedacht dat ik de winnaar was, wanneer ik met een zoveelste herinneringsmedaille naar huis kwam na een loopwedstrijdje, was wat ontgoocheld dat die “neger” gewonnen had en niet haar grote held papa.
Alweer een ballonnetje doorgeprikt …
Maar ik heb haar plechtig op mijn communiezieltje beloofd dat ik volgend jaar al die bruine meneren er één voor één afloop op de Coolsingel …
Sorry, hoor, Sammy Korir (foto) !

07:12 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

10-04-06

Marathon van Rotterdam : 3u59'18" - verslag

Wat een dag, wat een wedstrijd, wat een ambiance, wat een emotie … !
Dat is zowat in een paar woorden samengevat wat mijn beleving gisteren was.
Het begon zaterdag alvast niet goed met de gemiste nachtrust en het grieperig gevoel. Gelukkig bestaat er nog zoiets als Dafalgan en Aleve, zodat ik me enigszins opgelapt naar Rotterdam begaf. Ik mocht meerijden met Jurgen (dreamteam) en Kelly. Iets voor drie uur stonden we in de imposante lobby van het Westin hotel op een boogscheut van de Coolsingel. Zaterdag stond er nog een bezoekje aan de marathon Expo op het programma en een laatste sessie carbo-loading in pizzeria Napoli.
Zondagmorgen voelde ik me al iets beter dan de vorige dag. Alleszins na het stevig ontbijt, met spek, eieren en garnalen, tot afgrijzen van mijn mede-dreamteamleden, die het bij licht verteerbare kost hielden. Blijkbaar heb ik toch een betonnen maag.
Daarna was het tijd om naar de startvakken te vertrekken en inmiddels waren ook Betty en de meiden Spencer en schoonzus Tine in Rotterdam gearriveerd met hun fluo-hesjes “Go, papa, Go”. Een schattig beeld en zij werden door de dreamteam-entourage al snel omgedoopt tot "the Daltonettes".
In het startvak was het nog een halfuurtje wachten op het kanonschot en hé, de eerste die ik tegenkwam was Koen Vansteenkiste, zodat we onze zenuwen de hele tijd weggekletst hebben.
Na het kippenvel-moment met Lee Towers ging de massa (12.500 lopers) van start. Ik had besloten om mijn wedstrijd perfect in te delen. Ik wist al van tevoren dat mijn dreamteam-target 3u45’ (een mens moet iets zeggen, hé) niet realistisch was en dat zelfs een PR (3u57’42”) aartsmoeilijk zou worden. Dus is een marathon lopen een kwestie van doseren en afwegen : want wat ben je met een snelle start als je na 30 km de man met de hamer tegenkomt. Ik had me een tempo toegemeten, waarvan ik wist dat ik het 42 km kon uitzingen.
Toen het juiste tempo éénmaal gevonden was, was het voor mij vooral een zaak van genieten.
Genieten van de sfeer, van de supporters, van de muziek en van de aanmoedigingen. Dan kan je volgens mij nergens beter dan in Rotterdam zitten. Ik had mijn Adidas-shirtje aan met mijn naam vooraan en dreamteam op de achterzijde en werd constant aangemoedigd en vooruitgeschreeuwd.
Op het tien-km punt stonden mijn vrouwen de eerste keer aan de kant van de weg te schreeuwen – kippenvelmoment – een scène, die zich nogmaals herhaalde rond km 16.
Ik kwam halfweg door in 1u59’49”, maar voelde me nog prima. Het stuk tussen de 25 km en 32 km vond ik het zwaarst : er zat wat wind op kop op de Erasmusbrug en het ging wat moeizamer, vooral mentaal dan : het is mossel noch vis, je bent nog maar iets na halfweg en het is nog te ver om af te tellen naar het einde.
Maar ook daar werd ik letterlijk vooruitgeschreeuwd door de massa – je vraagt je soms af waar al dat volk vandaan komt – en na 32 km gingen we het Kralingse Bos binnen en kon ik beginnen aftellen naar de Coolsingel.
Ik kwam na 35 km door in 3u19’ en besefte dat het moeilijk zou worden om binnen de vier uren te finishen. Gelukkig kreeg ik na km 37 nog een adrenaline-boost door het “Go bloggers Go” spandoek van Petra en Running Ronald. Ronald liep zelfs nog een eindje met me mee en gaf me een drankje. Ik heb nog altijd het raden naar de samenstelling van dat drankje, maar ik kreeg plots vleugels en de laatste kilometers kon ik nog een tandje bijsteken en vele lijken oprapen om de Coolsingel op te vlammen in 3u59’18”, net onder de magische grens van de vier uren dus en een negatieve split. Een tijd waar ik gezien de omstandigheden best mee kon leven.
Het mooiste bewijs dat ik mijn wedstrijd perfect heb ingedeeld is het grafiekje (doorklikken op mijn naam) met dank aan Gavertrimmer Rony.
Wat een reuze-gevoel en ik was ontzettend blij : de ganse dreamteam-entourage stond me op te wachten en vooraan de tribune stonden mijn dames met een fris pintje klaar.
Het lekkerste pintje van de geschiedenis !
Na een douche en nog wat nakaarten met ons dreamteam, kwam het besef dat het sprookje voorbij was. Rob Veer had het nog vooraf gezegd : als je langer van dit avontuur wil genieten, dan moet je er langer over lopen …
Bedankt aan Betty, Louise, Marie, Liza, Maud en Tine voor de steun in de voorbereiding en de dag zelf, bedankt aan de mede-dreamteamleden voor het fantastische éénmalig avontuur – tot op de reunie ergens in september -, bedankt aan de vele speciale supporters langs de kant van de weg (Koen, Petra, Running Ronald, etc …), bedankt aan de mensen van Runners World, in het bijzonder Ramiro en Lourens, voor de schitterende begeleiding en bedankt aan onze trainer Rob Veer voor de persoonlijke schema’s en alle aanmoedigingen en relativerende woorden, wanneer het soms wat minder ging.
En vooral bedankt aan de vele lezers van dit blogje, voor alle aanmoedigingen en de massale reakties. Dit gaf me telkens moed in de vele eenzame uurtjes training.
Thanks !

08:53 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

09-04-06

Marathon van Rotterdam - 3u59'18"

De klus geklaard in 3u59'18" - geen PR, maar who cares ... - en ik ben daar heel tevreden mee.
Aangezien ik momenteel heel moe ben en Betty een fles voor mij gekraakt heeft, zal het verslagje voor morgen zijn.
Santé !
20:45 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

08-04-06

Rotterdam, here we come ...

Bad sleep, zowat elk uur vannacht de klok zien voorbijpasseren, veel schaapjes geteld, opkomende keel- en hoofdpijn, etc …
Herkenbare symptomen bij elke topper :-) zeker, of zijn het de zenuwen, faalangst : gisteren een paginagroot artikel in de krant over de dreamteam-avonturen van Frank Spencer.
Verdorie, Frank, hoe is het mogelijk, jij, die altijd de kalmte in eigen persoon bent, ’t is maar een gewoon loopkoerske hoor ! Waarom je dan zo zenuwachtig maken ?
Betty Spencer en schoonzus Tine beweren dat ze me nog nooit zo nerveus geweten heb : ik loop hier blijkbaar rond als een kieken zonder kop !
By the way, hartelijk dank voor alle steunbetuigingen en aanmoedigingen. Ik zal er morgen alvast aan denken, wanneer ik de man met de hamer in de verte zie afkomen.
Dit is mijn laatste berichtje vooraleer we de klus klaren : zondagavond zal ik mijn resultaat op dit blogje posten, maar een volledig verslag zal wellicht voor maandag zijn.
Gisteren heb ik mijn laatste training afgewerkt in mijn marathontempo, ’t is te zeggen het tempo, waarvan ik vermoed dat ik het wel 42 km kan uitzingen. Toen ik dit tempo omrekende naar mijn marathontijd kwam ik uit op een eindtijd van ongeveer 3u 55’.
Een ander struikelblok is de outfit die we moeten aantrekken : wordt het nu de zomer-outfit of de winter-outfit of dan toch de regen-outfit van Adidas. Ik ben er voorlopig nog niet uit, maar toen ik gisteren in mijn laatste training liep vond ik het toch wat frisjes, om het maar niet koud te noemen.
Wellicht wordt het dus de winteroutfit …
Voor de supporters (thanks !) aan de kant : lichtblauwe adidas-shirt met lange mouwen met mijn naam (Philippe, sorry frank spencer !) vooraan en Dreamteam op de achterzijde en zwarte lange tight .
Daarnet heb ik alles klaargezet en rond de middag vertrek ik naar Rotterdam om in te checken in het poepchique Westin en een bezoekje te brengen aan de marathon Expo, waar Rob de stand van Adidas bemant.
We kregen nog een leuke tip van Ramiro van Runners World om een polsbandje te maken met je tussentijden. Via deze link Paceband creator kan iedereen die geen zin heeft om zijn/haar onderarm vol te schrijven met tussentijden, gemakkelijk een polsbandje aanmaken. Het werkt zeer eenvoudig: voer je gewenste eindtijd in (uren + minuten), kies de eenheden (mijlen, iedere 5km of iedere km) en je krijgt een pdf document dat je uit kunt printen. Ik heb er meteen ééntje laten maken met de tussentijden voor 3u55’, kwestie van er de goede moed in te houden.
Voor de aardigheid heb ik ook een armbandje gemaakt met de tussentijden voor het wereldrecord ( 2u04’55” – onvoorstelbaar …). Niet dat ik dat morgen ga aanvallen, want zo hard gaan ze morgen wellicht wel vlammen op de Coolsingel, maar zo sta ik direct als normale sterveling terug met beide voetjes op de grond.
Morgen om 10u45 tonen ze de volledige wedstrijd op Nederland 2. Om alvast een beetje in de stemming te komen mogen jullie allen meebrullen en plaatsvervangend kippenvel krijgen :
“Walk on, walk on, with hope, in your heart
And you`ll never walk alone
You`ll never walk alone ….”

Rotterdam, here we come …. !!!

09:13 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

06-04-06

Een gokje wagen ...

De weddenschappen op Frank Spencers eindtijd zijn inmiddels al een tijdje (cfr. reakties berichtje van 21/3) ingezet. Als ik lees en hoor wat ik allemaal moet leegdrinken bij triomf of trakteren bij “mislukking” tijdens de web-log-loop, dan word ik binnenkort de “George Best” van de marathonlopers. Dat varieert van Westmalle dubbel, tripple, Chouffe, Kriek Premium, Leffe blond en bruin, rode wijn, en andere Bollekes …
Dan haal ik in Harelbeke nooit de finish : gelukkig ken ik er het parkoers als mijn broekzak.
Intussen meldt men mij dat er in China abnormaal hoge inzetten worden ingelegd op mijn eindtijd. De gokchinees heeft me al een fortuin aangeboden om het “rustig aan te doen” op 9 april. Ik heb uiteraard dit verlokkelijk aanbod naast me neergelegd …
Ik ga dus vrank en vrij mijn kans wagen en ga me volledig geven komende zondag.
Wie alsnog een gokje wil wagen, ga je gang …
Wees realistisch, je moet zeker geen leuke tijd opgeven om Frank Spencer een pleziertje te doen : 3u50’ of “uitgestapt na 25 km” kunnen mogelijks geldige antwoorden zijn.
Voor diegene, die mijn eindtijd het dichtst benadert, wacht een verrassing tijdens de web-log-loop.
Allez, santé !
Tenzij die verduivelde gokchinees er een stokje voorsteekt !

07:17 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

04-04-06

The Westin - hotel Rotterdam *****

Alles verloopt terug naar wens : ik heb daarnet een 40-tal minuutjes losgelopen. Het liep gesmeerd.
Eén klein minpuntje deze week : Betty Spencer is wat grieperig deze week en dat is nu nét datgene wat ik kan missen als kiespijn. Ze heeft al voorgesteld om apart te gaan slapen, want wie bij de hond (in casu teefje) slaapt, deelt zijn vlooien.
Ik heb echter wijselijk gepast : ten eerste, indien ik dan toch besmet moet raken, dan is het toch al veel te laat, de incubatieperiode is al lang voorbij en ten tweede, een marathonloper moet zich in zijn laatste week vooral ontspannen en ik wil totaal relaxed op de Coolsingel verschijnen.
We hebben intussen ook al nieuws gekregen over ons hotel in Rotterdam : het wordt het poepchique “The Westin Rotterdam” (zie foto) aan het Weena, rechtover het Centraal Station. Het mooiste en enige 5-sterren hotel in Rotterdam. En dit ons volledig gratis aangeboden door Runners World. We worden nogal in de watten gelegd !
Dit wordt ons afzonderingsoord tijdens the final countdown. Bovendien ligt dit hotel vlak bij de start, veel dichter kan amper. We hebben er ook nog een kamer ter beschikking op zondag, zodat we onze spullen kunnen achterlaten en rustig kunnen douchen en nakaarten.
Betty Spencer blijft niet overnachten , maar komt mij op zondag achterna gereisd met de vier meisjes (Louise, Marie, Liza en Maud) Spencer. Zo kan ik mij in alle rust concentreren en voorbereiden op de marathon.
De meiden Spencer hebben al een plannetje van het parkoers en de metro afgedrukt met verschillende km-punten nabij een metro-station, zodat ze me maximaal kunnen zien passeren.
Bovendien is er een sms-tussentijden-service, zodat ze om de 5 km een sms’je toegestuurd krijgen volgens mijn chip-borst-nummer met de tijd zoals ik er voorbijgekomen ben. Zo kunnen ze “mijn lijdensweg” of “glorietocht” (schrappen wat niet past) op de voet volgen.
Ze gaan zich nog moeten haasten om hun vip-pasjes voor de zittribune aan de finish op de Coolsingel te verzilveren en mij luidruchtig toe te juichen, wanneer hun local hero in aantocht is …

21:42 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

03-04-06

Polar fitheidstest in vrije val

Help, mijn Polar fitheidstest deze morgen wijst uit dat mijn conditie verminderd is sinds november – de start van het dreamteam in Amerongen – toen was mijn niveau 52, dit is gestadig gestegen tot 54, maar nu in vrije val naar niveau 50.
Ik weet wel dat dit maar een momentopname is en een drietal minuten onbeweeglijk op je bed liggen geen echte graadmeter is voor je conditie, maar ik moet toegeven dat ik toch “licht” ontgoocheld was.
Hopelijk is dit resultaat geen barometer voor komende zondag.
De voorbije week is vlot verlopen : het afbouwen gaat verder en verder. Vorige week liep ik amper 36 km in 4 sessies, een gemiddelde waar ik in een vorig leven ruim tevreden mee zou zijn, maar nu had ik het gevoel dat ik nauwelijks gelopen had.
Deze week houden we de benen uiteraard zo goed als stil : morgen nog 40’, donderdag een half uurtje, zaterdag nog 20’ loslopen, en zondag dan mogen we onze kuiten smeren, en wegknallen, nadat we samen met Lee Towers het kippevel-lied “ You’ ll never walk alone” uit volle borst meegezongen hebben.
Voor de rest gaat alles prima, het zit goed tussen de oren en de zenuwen zijn onder controle … tot die dekselse fitheidstest … !

19:52 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

01-04-06

Eerste Vlaamse web-log-loop te Harelbeke op zaterdag 22 april : invitatie !

Het moest er ooit eens van komen …
Het hardlopen en web-loggen zitten de laatste tijd flink in de lift !
Na intensief overleg op de diverse web-logs over datum en locatie was iedereen laaiend enthousiast om de Eerste Vlaamse Web-log-loop boven de doopvont te houden.
Het aantal web-loggers neemt immers in gestadig tempo toe, er komen er wekelijks nieuwe bij. Daarbij werden al hechte “virtuele” vriendschapsbanden gesmeed. Uiteraard zijn de meeste loopbloggers benieuwd om elkaar eens “in real live” te ontmoeten. Dat kan nu op zaterdag 22 april 2006 in het Provinciaal Domein De Gavers te Harelbeke (kant Eikenstraat).
Er wordt samengewerkt met de organisatoren van de Eurojogging van de Gezinsbond te Harelbeke (www.eurojogging.be) .
De Eurojogging bezit met domein De Gavers een prachtig parkoers, één van de mooiste in Vlaanderen. De Gavers wordt ook wel de groene long van Zuid-West-Vlaanderen genoemd en is een waarachtig lopersparadijs. Er wordt gelopen langs kronkelende bospaadjes met zachte ondergrond tussen de jonge loofbomen en struiken met lentebloesems. Het parkoers slingert verder rond de immense vijver, alwaar tientallen zeilbootjes op het droge liggen en waar men kan windsurfen, duiken en zwemmen.
Er wordt gestart met kinderlopen vanaf 14u00 – om 14u30 is er de gezinsjogging (4 km) - en om 15u00 lopen we allen mee in de Euroloop van 12 km. Er werd afgesproken dat alle web-log-lopers een herkenbaar knalrood t-shirt zullen aantrekken. We spreken af voor de groepsfoto omstreeks 14u50 aan de Koutermolen, vlakbij de start.
Inschrijven gebeurt niet via mij, maar op de website van de Eurojogging (www.eurojogging.be). Dit kan aan groepstarief (4 Euro), als je in het vakje club : Web-log-loop invult. De dag zelf hoest je 7 Euro op.
Voor de kinderlopen vanaf 14u00 betaal je 2 Euro. Voor de kids is er kindergrime. Ieder kind krijgt een medaille als aandenken en er is een aparte tombola met mooie kinder-prijzen.
Voor de eerste 3 van iedere categorie, zowel kinderen als volwassenen zijn er trofeeën voorzien. Er zijn 25 mooie hoofdprijzen waaronder TV, fiets, telefoon-fax, digibox, en nog andere electrische toestellen. Elke deelnemer krijgt een naturapakket met appel, appelsien, drank, snoep … . Deelnemers van Gezinsjogging en Euroloop krijgen een tombolabiljet voor een tombola. Er wordt een aparte trofee voorzien voor de web-log-loop geschonken door de Gezinsbond.
De organisatie had heel graag de inschrijvingen vooraf ontvangen, omdat het voor hen makkelijker is dan op de dag zelf.
Na de prijsuitreiking is er nog ter plekke een after-party. De prijs is vastgesteld op 15 € all-in, daarvoor krijg je aperitief , beenhesp met 6 soorten groenten, fruit, aardappelen, brood, 6 soorten saus en drank naar believen. Voor de kinderen tot 12 jaar bedraagt de prijs 10 Euro all-in. Er is tevens een dansavond met DJ tot 1 u. Het feest gaat door in het bovenzaaltje van het Blosogebouw, aan de Surfclub, en begint om 20u00.
Web-loggers en familie, die willen nablijven en verbroederen voor het avondfeest, schrijven best via mij in. Zend een mailtje terug of plaats een reaktie op mijn blog tegen ten laatste 15 april, indien je intekent voor de after-party.
Betalen kan dan de dag zelf aan de organisatie. Ik reken er dan wel ten stelligste op dat diegenen die zich opgeven om te komen eten ook effectief komen en hun kat niet sturen, tenzij uit overmacht.
Even ter zijdelingse info : er zijn 31 buitenlanders ingeschreven waaronder toch een 22 lopers. Er zijn Tsjechen, Hongaren, Nederlanders, Portugezen en Oostenrijkers bij ons te gast.
We hebben er alles aan gedaan om jullie een onvergetelijke dag te bezorgen met dergelijk kleurrijk gezelschap. Indien je problemen hebt met accommodatie, geef mij een seintje, ik kan jullie enkele adressen doorgeven voor slaapgelegenheid. In case of emergency : Mi case e su casa !!
Even resumeren : inschrijven voor de wedstrijd via de website van de organisatie (www.eurojogging.be) , inschrijven voor de after-party via mezelf (philippelagae@versateladsl.be of http://frankspencer.skynetblogs.be ).
Zo, de countdown tot 22 april is gestart voor onze eerste “blind date”-loopkoers voor bloggende loop-fanaten. De wedstrijd in de wedstrijd …
Inmiddels hebben al verschillende loop-bloggers van her en der te lande (tot zelfs in Nederland) hun deelneming bevestigd. Ook jullie kunnen er nog bij zijn !
Ook mensen zonder persoonlijke web-log zijn welkom – wel dat knalrode – zonder enig politieke of ideologische bijbedoelingen - shirtje aantrekken, hé !
Waar wachten jullie nog op ?
Haal als de gesmeerde bliksem dat knalrode t-shirt uit de kast !

10:18 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |