16-05-06

New target

Rotterdam is nu al ruim vijf weken achter de rug. Dit was mijn hoofdobjectief voor 2006, zodat mijn seizoen er in zekere zin opzit. Het is momenteel nog veel te vroeg om een nieuwe marathoncampagne (2007) aan te vatten, zodat ik nu al een tijdje wat doelloos verder train, gemiddeld rond de 30 – 40 km per week.
Daarom zou het niet verkeerd zijn om weer wat nieuwe objectieven uit te zoeken, omdat dit toch wat meer kleur geeft aan de trainingen. Bovendien verslapt de motivatie dan wat minder om er eens duchtig de pees op te leggen.
Zo zou ik me wat meer willen toeleggen op het wat rappere, kortere werk.
Probleem nummer één is dat ik in feite een dieselmotor ben zonder turbo-injectie : ik kom altijd heel traag op gang, pas na een tiental kilometer vind ik mijn juiste ritme.
Mooi meegenomen is uiteraard dat ik dat tempo dan wel uren aan een stuk kan volhouden.
Het is natuurlijk belachelijk om een snelle 10 km na te streven, als je pas voor de finish de juiste tred vindt.
Daarom heb ik als nieuw target gesteld om tegen het najaar 2006 eens een rappe halve marathon te lopen, in mijn geval is dat onder de 1u40’. Naar de normen van Frank Spencer een scherpe tijd, maar je moet iets nastreven. Ik wil het mezelf niet te gemakkelijk maken.
Daarvoor zijn opportuniteiten zat : ik denk maar voor de vuist weg aan Izegem (01/07), Rotterdam (10/09), Kuurne (29/09) of Ploegsteert (11/11). In een dag, waar alle omstandigheden meezitten, moet dit target te realiseren zijn.
Zodoende ga ik niet slabakken en blijft de conditie op peil, totdat een volgende marathon in zicht komt.

17:59 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Het goede doel. Inderdaad, een gezonde ambitie met enkele leuke doelen... Dat motiveert altijd.

Alhoewel, wat lees ik daar op de blog van Christophe ? ( http://marathonin3uur.skynetblogs.be/ )

Wel, het volgende : "Vandaag heb ik in de krant gelezen dan ene Richard Bottram (foto) uit Nederland zomaar eventjes 365 marathons gaat lopen in evenveel dagen. Voor het goede doel."

Daar wordt een mens eventjes stil van.

Gepost door: kj | 16-05-06

ha ik heb hetzelfde doel voor dit jaar, eens onder de 1u55 duiken op de halve. Ik hoop dit in Brussel te realiseren eind augustus.

Gepost door: Ruthje | 16-05-06

That's the spirit Een doel stellen en er dan voor gaan ... prachtig!
En inderdaad .. trainen zonder een echt doel, dat kan ik ook maar een weekje volhouden.
1u40 ... scherpe tijd ... maar mits aangepaste training zeker haalbaar!
Succes!

Gepost door: Koen | 16-05-06

Doen! Je hebt gelijk, een mens moet steeds maar weer een nieuw doel stellen en die dan ook naar bestvermogen nastreven. Ik heb mijn eerste marathon nog niet gedaan of ik denk er al aan om op 8 oktober deel te nemen aan de halve van Eindhoven. Misschien ook iets voor jou? Of Brussel? Rutje loopt die blijkbaar ook en ik ga dan mijn eerste hele marathon lopen. Mijn eerste bijna halve is voor volgend weekend in Brussel. En ik heb inderdaad ook met veel aandacht het artikel in HLN gelezen gisteren. En ik zal de man voor altijd bewonderen als hem dat lukt, maar ik vrees ervoor. Een doel stellen is een ding, een mirakel nastreven is natuurlijk nog iets anders. Vees succes met je voorbereiding voor die snelle halve marathon.

Gepost door: Christophe | 16-05-06

Ploegsteert Hallo die Frank, blij dat je weer doelen zoekt om je op te richten, betekent toch dat de zucht naar het lopen er weer is na je avontuur in Rotterdam.
Ik neem Ploegsteert vast en zeker op in mn programma, was mn eerste halve ooit, wil er nu mn snelste ooit van maken ook. Hopelijk kunnen we samen bij een tasje heerlijke soep nadien (of bij de Queue de Charreu of zo) samen nagenieten van het resultaat,

Greets

Gepost door: Achieltje | 16-05-06

goed plan Een nieuwe uitdaging is altijd goed Frank.... als het in mijn schema pas doe ik zeker die halve met je mee :)
Succes!!

Gepost door: Ronald | 16-05-06

R'dam Wel oppassen in Rotterdam dat je niet per ongeluk uit gewoonte 2 keer het parcours voor den halve gaat afleggen ... 't zou dan moeilijk worden om onder de 1u40' te duiken:-)
En vergeet ook de 16 in Gierle (blogloop) niet in je planning te zetten hé!!

Gepost door: geert | 17-05-06

snelle 1/2 marathon Frank,
U haalt me de woorden uit de mond! Een snelle 1/2M staat op mijn programma.Uw trainingsschema zou mij bijgevolg bijzonder interesseren.
Wie weet "hazen" we elkaar onbewust tijdens onze recordpoging.
veel succes!

kathelyn

Gepost door: kathelyn pattijn | 17-05-06

plan goed plan frank, tenslotte wordt je daar juist sneller van, van het korte werk.

Gepost door: martine | 17-05-06

samen ? frank , indien het me niet lukt in de mc bride run om mijn pr te verpulveren , kunnen we misschien SAMEN ons pr verbeteren in Izegem , ik zie dat je daar verleden jaar gelopen hebt , is dit een vlakke wedstrijd ?
En moest het me wel lukken in de mc bride dan proberen we het weer te verbeteren !!!

Gepost door: roadrunnerke | 18-05-06

idem Ben blij dat je met hetzelfde dillema zit als ik.
Wat te doen en het bekende dipje na de marathon.
Rotterdam de halve is snel, maar niet te vergelijken met de hele.
Orienteer je eerst ff goed.

Gepost door: johnnie | 18-05-06

Kuurne ... Waarom niet Kuurne Frank , een stuk dichterbij dan Ploegsteert en je doet er Rony een plezier mee ...
Mobiliseer je collega bloggers die deze afstand kunnen verorberen zou ik zeggen !!

Gepost door: Guido | 19-05-06

free ringtones " target="_blank">http://www.yahoo.com'> http://www.ringtones-dir.com/download/ download" target="_blank">http://www.ringtones-dir.com'>download ringtones. http://www.ringtones-dir.com ">nokia ringtones: ringtones site free, ringtones site, Free nokia ringtones here. [url]http://www.ringtones-dir.com/free/[/url] [link=http://www.ringtones-dir.com]ring tones[/link] From site .

Gepost door: free ringtones | 20-08-06

ringtones free http://www.ringtones-dir.com/get/ ringtones site. ringtones site free, ringtones site, Free nokia ringtones here. From website .

Gepost door: ringtones free | 20-08-06

xmcm6y9@gmail.com ringtones free

Gepost door: xmcm6y9@gmail.com | 20-08-06

De commentaren zijn gesloten.