27-05-06

20 km door Brussel - pronostiekje ?

Morgen is het zover : dan trekken we richting Brussel voor de jaarlijkse twintig km van Brussel.
Er zullen opnieuw veel bloggers van de partij zijn. Woudloper Pi geeft op zijn blog een pronostiekje over de te verwachten richttijden. Ik vind het nogal gevaarlijk om een pronostiek te geven. Vooreerst is het aartsmoeilijk om in Brussel een scherpe tijd te lopen. Als je een hoog nummer hebt (wij hebben 24545-6) kan je het helemaal schudden.
Zelfs met een chip rond je enkelband …
In het begin is het constant slalommen, zigzag lopen, afremmen en terug optrekken. Wanneer je dan na de start eindelijk een stukje kan lopen kom je in een flessenhals terecht, waar het verkeer weer dichtslibt. Daarna kom je via een aantal lange luchtledige tunnels in het Ter Kamerenbos terecht.
Ik vind het trouwens ook zonde dat vele ongetrainde lopers, met alle respect trouwens, dankzij één of andere royale sponsor een laag nummer krijgen. Mispak je ook niet aan het parcours : op het eind van de wedstrijd komt er nog een nijdige kuitenbijter.
Ik merk dat de woudlopers na de wedstrijd verzamelen aan het Cafe 'La Terasse' aan Metrostation Merode, kruispunt van de Tervurenlaan en de Keltenlaan.
Wellicht komen wij ook een kijkje nemen.

08:08 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

u vraagt een pronostiekje wel rekening houden met het weer dat ke tegen vallen, met een moeilijke start in zo een grote looprun, en ook met de uitstraling van deze wedstrijddie een loper een positieve inpuls geeft gok ik op een tijd ( geregistreerd door de enkelband , toch nie ene van Lantin hoop ik ) van om en bij de 1uur en 45 min, veel succes morgen groetjes Pol

Gepost door: Pol de postman | 27-05-06

20km de Bruxelles Heel veel plezier in Bruxelles !! Heb vorig jaar meegelopen in dit prachtige evenement waar je inderdaad meer moet genieten dan voor een snelle tijd te gaan. Zou zeggen : "Bourgondic Runner ; maak je reputatie waar !"

Gepost door: Bjorn Paree | 27-05-06

brussel ik ben er volledig mee akkoord dat het hinderlijk is dat er minder getrainde lopers 10000 plaatsen voor je staan en dan de toegang versperren voor mensen die sneller kunnen . Ze zouden bij de inschrijving een uitslag moeten vragen van de laatst gepresteerde wedtrijd en dan via een gekleurd nummer je in de juiste box zetten . zo doen ze dat met de rotterdam marathon ook en daar starten ook 12000 lopers .wel de helft minder maar toch ook de moeite.Maar de 20 km van brussel staat algemeen wel bekent dat het er ééntje is om te trainen en te genieten , en vergeet dat laatste zeker niet te doen .Mij pronostiek is : netto tijd van 1.40u brutto tijd 1.50 u . Heb je geen interesse om op 24 juni in mol de halve marathon te komen lopen . Er kan ook 1 km, 6 km en 11 km gelopen worden . De start is om 19 u voor de 1 km en de rest start om 19.15 u. Er is ruime parking en een grote sporthal met verschillende kleedkamers die perfect inorde zijn . Onze club verzorgt de organisatie. Er wordenn hier tijden gelopen van 1.09 u , maar ook van 2 u . Dus hij is voor iedereen toegankelijk. Ik zou hier ook wel een blog bijeenkomst van kunnen maken , maar dan wel een beetje kleinschaliger al kan ik natuurlijk wel een tafel laten vrijhouden voor ons in de sporthal. Voor de rest heb ikzelf niet zo heel veel tijd omdat ikzelf een beetje moet helpen bij de bediening.Maar iedereen is welkom.

Gepost door: mario | 27-05-06

Veel succes Geniet ervan. Jammer, maar helaas ik kan er niet bij zijn. Heb het ook al 2x mogen meemaken. Ik zie er telkens wel weer tegenop, die grote massa. Maar ja... niets aan te doen, en ik had al 2x geluk dat ik vooraan mocht starten :-)

Gepost door: Anke | 27-05-06

Succes succes Mr and Mrs Spencer!! veel plezier en geniet!
ik gok op 1:55 !

Gepost door: Ronald | 28-05-06

Suc6 hey Spencers, succes straks in Brussel & geniet ervan. Ondanks conditie 0,0 heb zelf ook teveel zin om dit te missen & word 'k ongetwijfeld één van die lopers die jullie gaan ophouden :-) Misschien tot dan ...

Gepost door: Bart | 28-05-06

Genoten Wel, hopelijk hebben jullie er ook van genoten; ik vond het in alle geval een superleuke ervaring. Je hebt idd gelijk ivm die rugnummers - ik hoop dat ik met m'n tijd van dit jaar een heel pak opschuif volgend jaar...
Groetjes.

Gepost door: DaviDL | 29-05-06

De commentaren zijn gesloten.