05-06-06

Mc Bride Run : 21 km in 1u47’44”

Gisteren was Ieper ‘the place to be’ voor de halve marathon van Mc Bride (Ieper-Poperinge). We hadden met een twintigtal Gavertrimmers afgesproken om gezamenlijk te vertrekken, teneinde het aantal wagens te beperken.
De kleedkamers waren in de Lakenhalle te Ieper, in de foyer van het knappe Flanders Field Oorlogsmuseum. Na een laatste drankje ging de sporttas op de camionette, richting finish te Poperinge.
Het was een prima loopweertje : niet te koud, noch te warm en weinig wind. De start was vlak voor de monumentale Menenpoort, waar de namen van vele honderdduizenden oorlogslachtoffers te lezen zijn. Voorlopig was er nog geen sprake van ene Frank Spencer.
Vlak voor de start heb ik ook nog een aantal bloggers ontmoet : uiteraard de Gavertrimmers Steven en Roadrunner Jan, maar ook marathon Jeroen en Koen van SGEE. Om 10 uur weerklonk het kanonschot en gingen ruim 600 atleten van start : mijn streeftijd was 1u45’ en bijgevolg liep ik elke kilometer in 5 minuten. Ik kon een heel vlak egaal tempo ontwikkelen, liep elke km op cruise control tussen de 4’55” en 5’05 en kwam na twaalf km in exact één uur door. So far, so good, maar na 14 km voelde ik al dat ik dat tempo niet kon volhouden en schakelde terug naar een lagere versnelling (11,5 km/u), waarvan ik wist dat ik het wel kon uitzingen tot de finish : het was ook al flink wat warmer geworden.
Onderweg kreeg ik ook nog twee keer aanmoedigingen van Betty en de meiden Spencer, die zich een weg hadden gebaand langs het parcours. De laatste kilometers kreeg ik het zwaar, maar kon toch doorbijten om te finishen in 1u47’44” netto, een tijd waarmee ik kan leven.
Na de wedstrijd konden we met zijn allen nog vlotjes aanschuiven aan een royaal koud buffet.
Een dikke proficiat voor de organisatoren : alles verliep vlekkeloos, elke km was perfect aangegeven, op elk kruispunt seingevers, drie drankposten, legerdouches, etc …
Onze sporttassen stonden reeds te lachen naar ons in de bewaakte vestiaire. Bovendien kreeg elke deelnemer een goed gevulde prijzentas met om de drie deelnemers nog een extra tombolaprijs (voor mij was dat een literfles Hommelbier, driewerf hoera, juij :-)).
Het was ook een prachtig gevarieerd parcours door het historische Ieper en Poperinge en verder kronkelend langs landelijke wegen, het Galgenbos, waterlopen en vele rustgevende oorlogskerkhoven.
Bovendien werd nog per deelnemer 2 Euro aan Artsen zonder Grenzen (een cheque van ruim 1200 Euro) gestort. Voor het inschrijvingsgeld van 10 Euro (met koud buffet) kreeg je dus meer dan waar voor je geld.
Misschien een suggestie voor een volgende web-log-loop ?

10:07 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

dan toch niet veel last van je valpartijtje over de loopband.,Groetjes Pol

Gepost door: Pol de postman | 05-06-06

Alweer 20? Wow Philippe, na een week alweer 20, herstel, 21,1 km lopen! En oko nog in een zeer respectabele tijd!
Ieper, ken ik niet persoonlijk, maar Lisa is er laatst met school geweest èn.....wij hebben jaren geleden, een jongen in huis gehad die uit Ieper kwam. Hij runt nu de Renault garage aldaar.
Voor volgend jaar een leuke web log loop lijkt me!! (zo lang het maar niet op 4 Juni is, want dan is Lisa jarig.....) De lopen in België zijn super geregeld!!

Gepost door: Petra | 05-06-06

Blessure Inderdaad, ik was het nog vergeten te vertellen.
Die blessure na mijn val van de loopband is zo goed als verleden tijd. Een paar dagen rusten heeft blijkbaar veel geholpen.
Buiten wat stijve spieren heb ik nergens meer last van.

Gepost door: frank spencer | 05-06-06

:-) knap gelopen Frank en blij dat je geen last meer had van die blessure :-) is inderdaad blijkbaar prima geregeld, ga het in mijn achterhoofd houden voor volgend jaar :-)

Gepost door: Ruthje | 05-06-06

mcbride Inderdaad een goed idee voor een weblogloop, ik wil het gerust helpen organiseren!
Proficiat met de tijd trouwens!

Gepost door: Jeroen | 05-06-06

prima tijd Philippe !!! prima tijd philippe , rekening houdend met uw 20km haaswerk in Brussel en uw vrije val thuis , inderdaad misschien een suggestie voor een weblogloop .

Gepost door: roadrunnerke | 05-06-06

prima! Prima tijd Frank, zeker zo kort na de 20 van Brussels! goed gelopen, mooi verslag en lopen voor een goed doel is altijd leuk!

Gepost door: Ronald | 05-06-06

Mc Bride Volgend jaar plan ik deze zeker ook ... al die bloggers daar .. zal zeker plezant worden!

Gepost door: Koen | 05-06-06

Blessure ??? Dat was zeker om die andere lopers zand in de ogen te strooien ? Effe serieus nu. Proficiat met je tijd, zeker na het haaswerk van vorige week. Laat het hommelbier je maar smaken. Die is zeker en vast verdiend.

Gepost door: Michael | 05-06-06

Sterk! Sterk! Zo snel na de 20 km door Brussel. Ook al liep je daar een rustige duurloop, het vergt volharding. Maar dat is dan ook het mooie aan lopen vind ik, blijven gaan, blijven volhouden, niet opgeven. Goed gedaan!

Gepost door: Christophe | 06-06-06

Goeie tip, die weblogloop... Inderdaad, het was een prachtig parcours met een vlekkeloze organisatie. Een weblogloop in deze omstandigheden kan niet anders dan slagen !

Gepost door: kj | 06-06-06

jammer dat ik er niet bij was Als ik jou verslag lees, vind ik het jammer dat ik er niet bij kon zijn. Maar ja, ik zit met een aantal communies in de familie.
Misschien volgend jaar.
Proficiat met jouw wedstrijd.

Gepost door: stefaan | 06-06-06

prima Mooie tijd philippe! En wat is 2 minuten van je streeftijd....bijna niets, mag je meer als tevreden mee zijn!

Gepost door: martine | 06-06-06

interessant Dit lijkt me inderdaad een interessante run. Proficiat met je tijd en geniet van het Hommelbier

Gepost door: Dirk | 06-06-06

Goe gelopen Philippe. Proficiat. Hommelbier??? Dat zou ik ook wel eens willen proeven...

Gepost door: johan | 06-06-06

De commentaren zijn gesloten.