07-06-06

Overgewicht ?

Sinds Rotterdam heb ik de teugels wat laten vieren, zodat ik nu al bijna vier kg meer weeg dan begin april. Wellicht is er een oorzakelijk verband met de vele (communie en huwelijks-) feestjes en barbecues.
Vorige zondag merkte ik al dat ik moeilijk mijn tempo van 12 km per uur langer dan een uurtje kon volhouden, iets wat een paar weken geleden wel nog kon.
Het gegeven dat ik constant met een paar kilos te veel moet hardlopen is daar wellicht niet vreemd aan.
Mea culpa, elk pondje gaat immers door het mondje …
Vandaar dat ik me voorgenomen heb om de broeksriem voortaan weer wat strakker aan te spannen. Niet dat je mij echt dik mag noemen, maar bij een lange afstandsloper telt toch elk grammetje. En als je uren loopt met een ietsiepietsie overgewicht, dan voel je dat gewoon : elke loper weet dit …
Bovendien is het nu nog te vroeg voor mijn jaarlijkse interne inwendige schoonmaak (citroensapkuur, cfr oktober 2005).
Het is vreemd dat iemand die zo veel karakter kan tonen bij het lopen van een marathon, zo weinig discipline aan de dag legt bij zijn voeding- en drankgewoonten.
Voortaan ga ik hier bijgevolg een kadertje bijhouden met mijn gewicht : het ideale streefgewicht is 70 kg. Normaal mag dat zelfs nog een stukje lager, maar ik ben nu ook niet van plan om als een kluizenaar door het leven te gaan. Een lekker biertje of wijntje kan er nog steeds bij, zolang het maar binnen de perken blijft : overdaad schaadt.
In het andere geval ga ik mijn berichtjes posten op mijn blogje zoals de man op deze foto …

17:51 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

taai en als je ziet dat sommige kerels mogen eten en drinken wat ze willen zonder een grammetje aan te komen. Het is niet eerlijk, hé. en het is een feit, iedere kilo teveel die je over 42 kilometer moet meeslepen is er één teveel. hou je taai!.
marco

Gepost door: marc | 07-06-06

overgewicht? ... geen bezwaar om volgend jaar terug bij het Dreamteam te komen ... naar 't schijnt gaan ze overgaan op A3-formaat.

Gepost door: geert | 07-06-06

succes véél succes met het dieet. Bij mij is het ook iets dat ik constant in 't oog moet houden, dus ik ga bijna elke dag wel eens de weegschaal op, zodat ik tijdig kan bijsturen :-)

Gepost door: Ruthje | 07-06-06

Flesje kraken... Ik heb precies goesting om nog een flesje te kraken met een lekker hapje erbij. Zo zal ik onmiddellijk weten of mijn ventje karakter heeft om er af te blijven. Stout hé van mij.

Gepost door: Betty Spencer | 07-06-06

Tip Hoe zet men een foto van zichzelf in een gepost bericht ?

Gepost door: Steven Trimmer | 07-06-06

gewicht we voelen allemaal met je mee ;-) Ook voor mij is mijn gewicht een bijna dagelijkse "zorg", al zorg ik er wel voor voldoende regelmatig culinair te genieten, het moet een beetje leefbaar blijven. Kwaliteit boven kwantiteit is de boodschap !!

Gepost door: Hans | 07-06-06

Uw broer ? Er is inderdaad enige gelijkenis... ;-)

Gepost door: kj | 08-06-06

bier de belgische biertjes zijn te lekker

Gepost door: martine | 08-06-06

lekker smullen het is de bourgondische levensstijl van de Vlamingen he?... niets mis mee maar een beetje matigen kan geen kwaad Frank.. maar je bent zeker niet te dik.. dus geen paniek...

Gepost door: Ronald | 09-06-06

In veritas vino ! Dit lijkt mij het uitgelezen moment om te melden dat er een lekkere fles wijn in mijn kelder ligt. "Mr Spencer's bottle".
Als winnaar van de poronostiek van "Jolooptie of looptieniet ?" Bij gelegenheid, blogloop of zo, zal ik ze je met plezier overhandigen.
Een geluk dat wijn beter wordt met de jaren. ;-)

Gepost door: Jo | 09-06-06

De commentaren zijn gesloten.